Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell Így viselkedni?

Miért kell Így viselkedni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok eddig édesanyám kezelte a gyerektartást 25 ezer ft-ot, apum tavaly mondta nekem hogy hogy van az hogy anyumnál ott a húgomra is és rám is a pénz de semmi ruhát nem vesz ránk hanem apumnak kell mindig (Nem mintha sajnálná) csak ha márkásabb dologról van szó mindig azt mondta menjetek apátokhoz nekem nincs pénzem.. Tavaly apum mondta nekem hogy azt akarja majd hogy ez a pénz nekem menjen mert nem normális hogy anyumnak adja és ő nem adja oda nekünk, és még csak azt se látja hogy vásárolna nekünk.... Utána mondta nekem hogy ne szóljak anyumnak majd ő szól. Persze úgy voltam vele hogy nem fogok. elteltek hónapok, akkor rá kérdeztem mi a helyzet vele, azt mondta megy és akkor megoldja hogy mostantól nekem utalja, utána írta is hogy megoldotta és majd ír anyumnál erről.

Mikor anyum látta mit írt neki apum hogy én kapom a pénzt egyből el kezdett hívogatni meg írni hogy miért nem szóltam neki, meg hogy hátba szúrtam, mit képzelek magamról stb... érre mondtam neki hogy én nem tudtam róla hogy mikor tervezi ezt apum tavaly említette de azt mondta ne szóljak mert ő akar, erre jött a válasz hogy ne etessem ezzel meg hogy én átvertem meg hogy mostantól akkor pl a bérletet suliba vehetem magamnak mert ő nem fogja. (Hozzátenném elötte azt is apum vette mindig, 3 hónapja kellett neki fizetni) azóta ignorál... ha írok neki vissza se ír, tegnap jöttem haza barátoméktól annyi hogy köszönt csak.... látszott az írásán hogy nem tetszik neki hogy a 25 ezertől el esik mert az jól jönne neki. Elötte se volt fényes a kapcsolatom vele, minden barátom azt mondja hogy ne érdekeljen mert megérdemli hogy más anya Már 14-16 évesen oda adja a gyerekének hogy legyen valamit költeni. Meg 16-19 éves koromig a bankkártyámat nem használhattam anyumnál volt. Azt hittem ez a normális de sokan mondták hogy ez nagyon nem az hogy 19 évesen nem költhetem a pénzem, ha meg költöttem akkor lecseszett a miatt is hogy miért költöm...

Most meg van sértődve rám 25 ezer ft miatt ignorál nem ír vissza messengeren meg se nézni vagy ha megnézni sms ben ir vissza. Így is ha itthon vagyok be vagyok már feszülve most még inkább... mit gondoltok ez normális?

2020. aug. 31. 14:01
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszban erősen elkanyarodtal, az eredeti kérdés a gyerektartásról szólt. Amiért azon kívül, hogy megszülettel nem kellett meg dolgoznod.
2020. aug. 31. 17:13
 32/38 anonim ***** válasza:
44%
A re pénzed? A kérdésedből egyértelműen kiderül, hogy semmi nem fizetsz magadnak, persze, hogy elveszik a diakmunkán szerzett pénzed, ha csak elvered meg még 25ért követelőzől.
2020. aug. 31. 17:15
 33/38 anonim ***** válasza:
53%
Ugyan számolja már ki valaki, aki szerint az anya kihasználja az apát/gyereket, hogy mennyibe kerül egy felnött havi kajája, tanszerei, bérlete, tisztálkodási szerei - ezek mind CSAK a gyerekre menö költségek, és egyböl kiderül, hogy ez böven túl van a 25 ezer Ft dupláján is, és ebben semmi nincs, amit az anya is használna.
2020. aug. 31. 17:17
 34/38 anonim ***** válasza:
64%

Apádnak igaza van. A pénz a tiéd. Kérd el, és osszad be eztán.

Sok sikert

2020. aug. 31. 17:23
 35/38 anonim ***** válasza:
89%
25 ezer a lófütyi. Ne viccelj már, abból a kajád nem jön ki, nemhogy még ruhák. Anyád helyében megmondanám, hogy akkor innentől lakni lakhatsz nálam, de a hűtőn lakat, ruhát, tisztálkodási szereket nem veszek. Aztán akkor legyen nagy arcod. Ha nem tetszik, akkor meg el lehet húzni dolgozni, vagy apádhoz. Eltart téged felnőtt emberként, aztán még hátba szúrod.
2020. aug. 31. 20:54
 36/38 anonim ***** válasza:
82%

Nézzünk köztes megoldást, abban talán megegyeznek a kommentelők, hogy szülők fele-fele arányban fizessenek. Én nem vennem el tőled a támogatást, 16 éves korodtól kezdve (a te-egyébként hibás-logikádat követve) leraknám éled minden számlánkat, hogy akkor tied a 24 de tessék a felét kifizetni mindegyiknek, biztos könnyen kigazdálkodod meg még marad is ha ig érzed eddig nem rad lett kötve pedig az neked jár.

Az ENYÉM!!!!! Pénz pedig lehet hiányzott éppen a családi költségvetésből, csak anyukád nem akarta az orrod rá kötni, hogy békés, nyugodt fiatalkorod legyen és ne fájjon a szíved, hogy nincs kenyér az asztalon vagy az éppen nem márkás cipődet meg tudja venni.

2020. aug. 31. 21:10
 37/38 anonim ***** válasza:
91%
Igen normális. Igaza van ocsmány módon hátraszúrtad. Most elvárnád, hogy tartson el, ami még a 25 duplájából is nehezen jön ki, hogy te szabadon szórhasd a pénzt meg felvághass az idióta, tök nagy élettapasztalattal rendelkező barátok előtt. Az megvan, hogy ennyi idősen már eltartani se lenne köteles? Még ugyancsak szépen reagált, hogy nem közölte, hogy ok, de akkor innentől minden költség harmadát fizeted, ha meg elfogy a 25ezer akkor nem zabálsz. Hamar rájönnél mennyibe is kerül a puszta létfenntartás. Talán jó lenne, ha egyszer átnéznéd, hogy mennyi megy el rezsire, kajára, tisztálkodószerekre és utána megpróbálnád a maradékot beosztani. Ha marad.
2020. aug. 31. 22:52
 38/38 anonim ***** válasza:
88%

"nem mérhettem el kérni, mért ha költöttem abból ami az ENYÉM"

Ja, csak hogy az a pénz soha nem volt a TIÉD. Amennyi eszed van nem lep meg, hogy a barátaid is mind idióták, de hajrá, ha ekkora pofád van, akkor tartsd el magad szépen abból a 25 ezerből :D

2020. szept. 1. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!