Bocsánatot kellene kérnem apámtól?
29 éves vagyok, 10 éve teljesen önálló, nem szorulok a szüleim anyagi támogatására. Tegnapelőtt lerobbant az autóm, és apámat hivtam, hogy segitsen elvontatni. Szerelő vagyok és tudtam, hogy már 4ezer kilóméterrel ezelőtt vezérműláncot kellett volna cserélnem, de halogattam a következő hétvégre, hogy addig csak kibirja. Sajnos nem igy történt, és emiatt totákáros lett a motor, ami kb 200ezres kár. Mikor apám megérkezett, kiabálva veszekedett velem, amiért ilyen ostoba és hanyag vagyok, hogy szerelő létemre igy járok. Semmire nem vigyázok, mindent tönkreteszek...bla-bla. A gyerekkorom is igy telt, ha véletlen elörtem egy tányért, vagy elszakitottam a ruhám akkor azért csúnyan szidott.
Ezúttal én is ideges voltam, és nem voltam hajlandó lenyelni a szitkozódását, főleg, hogy nem neki, hanem saját magamnak okoztam kárt.
Azt mondtam neki, hogy akkor beszéljen velem igy, ha az ő tulajdonát teszem tönkre, vagy azt amit tőle kaptam, majd elküldtem, mondván hogy inkább nincs szükségem a segitségére. Mindezt emelt hangnemben közöltem, ő pedig nem reagált rá semmit, csak némát beült az autójába és elment.
Egyikőtöknek sem volt igaza.
Apád kritikája jogos, a hangnem viszont már nem.
Szerintem kérj bocsánatot, segíteni jött, és te kérted a segítséget.
Viszont apádnak is bocsánatot kéne kérnie utána a hangnemért.
Tedd meg az első lépést te.
Eleve fassz vagy hogy ha tudod, hogy apád ekkora fikagép és mégis őt hívod.
De ha már így esett akkor még a helyedben hagynám a pitschába. Hadd fortyogjon.
És mindenkinek: a szülői mivolta senkit nem jogosít fel arra hogy egy tajparaszt elnyomó kötschög legyen. Porba lehet pontozni akkor is úgy van.
Azt kene belatni, hogy sokszor erted haragszik, es nem ellened. Nem o az ellenseged, hanem te, sajat magadnak. A hirtelen haragot a tehetetlen duh miatt vetitette ki rad, hogy mar megint nem tudott megvedeni onmagadtol. A hanyagsagodtol, amivel magadnak okozol kart. Ez lehet jobban faj egy szulonek, mintha neki okoznad. Ez "csak" penz, potolhato.
En azt mondom, mehet a telefon az oregnek.
A cipésznek is lyukas a cipője, nem igaz?
Szakadok, mint a 320d vezérműlánc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!