Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Korai kötődés "hibáit" felnőtt...

Korai kötődés "hibáit" felnőttként hogy lehetne kijavítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Édesanyám szülés utáni depresszióval küzdött, fél éves koromig édesapám és a nagymamáim gondoztak. Utána is jó ideig érzelmileg elérhetetlen volt.

Nem hittem volna, hogy okozott ez bármi problémát bennem, mert nagyon jó a kapcsolatunk, Ő a legjobb barátnőm is egyben. Mégis így felnőttként egyre nyilvánvalóbb, hogy a kötődési problémáim, érzelmi zárkózottságomat és további remek dolgokat ennek köszönhetem.

Előre is köszönöm a válaszokat!

25n

2020. aug. 29. 09:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
60%

Jól teszed.

Szerintem ha a probléma megoldása a cél, akkor semmi baj nincs azzal, hogy fölvetsz különböző dolgokat, hogy mi okozhatta, akkor sem, ha más emberek kerülnek a képbe, mint okozók. Szóval nincs igaza a 4. és 7. válaszolóknak - akkor lehetne igazuk, ha nem a problémamegoldás irányából tetted volna föl a kérdést.

2020. aug. 29. 13:50
 12/12 anonim ***** válasza:
51%

Én itt csak annyit fűznék hozzá, hogy az, hogy egy csecsemő alapvető szükségleteit kielégítik, össze sem hasonlítható azzal, amikor egy anya mellette van folyamatosan. Bőrkontakt, gyermekágyas időszak, szoptatás, kötődő nevelés mond valamit?

Könyörgöm, manapság millió helyről szajkózzák még azt is, hogy maga a szülés menete milyen hatásokat gyakorol egy gyerekre. Természetesen az anyuka semmiről nem tehet, de nehogymár a kérdezőt hibáztassátok, azért, mert felismerte a traumáit.

"Ha segíteni nem tudsz, legalább ne árts"

Kérdező, neked pedig írtam privátot:)

2020. aug. 29. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!