Miért néznek a szüleim rlbancnak? Miért nem bíznak bennem a szüleim? Miért néznek le?
16 éves vagyok, most megyek tizedik osztályba. A szüleimmel nem a legjobb a kapcsolatom. Leginkább azért, mert szerintük dologtalan és lusta vagyok. Művészeti iskolába járok és nem vagyok rossz tanuló, általánosba 4-es 5-ös voltam, jelenleg inkább 4-es. Már évek óta fejlesztem magam a rajzban, 1-1 munkában van 10 óra, ilyen a portré, kisebbekben meg 2 óra biztosan. Az itthoni segítés nem igazán megy. Tehát volt, hogy megkértem a szüleimet, hogy szóljanak, ha segíteni kell mivel ők maguk megcsinálják és fel vannak háborodva, hogy nem csinálok semmit. Ez inkább édesanyámra jellemző. Ha meg megkérdem, hogy kéne valamiben segíteni nyilván nem kell. Facebookra kiteszi a portréjaim, utána le se szarja, hogy mennyi munka volt vele, mert lusta vagyok persze. Minden rajzomban látok minden hibát. Maximalista vagyok. Első rajzmegbízást elhúztam majdnem másfél hónapra mivel akkor történt egy szakítás és egy pár napig tartó düh. Kaptam érte pénzt, gondoltam kiteszem Facebookra hirdetésnek hogy akarok még csinálni, mert szeretnék pénzt gyűjteni. Elmondtam anyukámnak, első reakció hogy ,,ne mert sose fejezed be"... El is ment a kedvem...
A másik dolog az, ha elmegyek valahova. Ki szeretném emelni, hogy életemben nem cigiztem, egyszer sem rúgtam be, nem is szeretem az alkohol izét, semmilyen olyanba nem megyek bele, hogy dugunk egyet egy idegennel mert miért ne és nem járok szórakozó helyekre. Jelenleg 3 ember van akivel el szoktam menni valahova. 2 lány és 1 fiú. A fiúval járok, erről a szüleim nem tudnak, nem merem elmondani, mert csak a beszólogatás menne miatta és már elegem van abból. Az előző fiúmmal 1 évet voltam együtt. Én dobtam, nem tett boldoggá, csak mérgezett és nárcisztikus is volt. Neki adtam a szüzességem is, de nem bízott meg bennem, mivel, mint utólag kiderült más lányoknak vallott szerelmet és biztos vagyok benne, hogy járt a ház mellé. Nem hinném, hogy ezt a szülők olyan komoly dolognak vették, meghallgattak azért, de éreztem, hogy csak ilyen apróságnak kezelik mikor olyan mérges voltam hogy síró érzésem volt, de nem jött ki, annyira gyűlöltem azt a szemetet.
Egyik este bejelentik, hogy mi megyünk Németországba. Este és azt se mondták mikor keljek, ezért fent voltam, mert nem vettem komolyan. Mondtam is nekik aznap este, hogy én szeretnék az xy-nal (barátommal) találkozni egész napra, elmennénk kajálni a városban. A várost kellett beadnom, hogy elengedjenek vele mivel hozzá mentem át videójátékozni meg South Parkot nézni, amolyan elvagyunk, kajálunk, iszogatjuk a kólát dolog. Ez volt az első ilyen. Barátom nem fenyegetőzött, hogy megharagszik ha nem megyek szóval nem muszájból volt. Szerettem volna egy jó napot, mert nagyon jól érzem magam vele. Mondtam barátomnak, hogy ne a megbeszélt napot töltsük együtt hanem legyen utána. Hajnali 3-kor szüleim kiabálnak velem, hogy keljek már fel, dologtalan picsa stb. Elmondtam nekik hogy nem akarok Németországba menni 1 napra. Persze nem számít, hogy nem akarok menni. Azon a napon apám elintézett egy banki ügyet, bevásároltunk és kajáltunk, ezért kellett bemennem... Aznap felhoztam megint, hogy szeretnék az xy-nal találkozni így nyár végén, nem mondták, hogy nem, csak flegmáskodtak. Úgy voltam vele eljövök, mert elegem van belőlük és rohadtul unom. Este hazaérek: ,,ki engedett el?" ,, Mostanában nem mész sehova" (az iskola miatt annyira tudnék)... Aztán a 11 éves tesómnak mondja, úgy halljam, kérdezze meg tőlem hogy voltam-e hotelben... Mintha egy ribi lennék komolyan. Egy kis picsa aki odaadja magát annak aki vesz neki 1-2 zacskó csipszet, anyám úgy ismer engem mint egy idióta, eljárós kurvát. Mert aki hetente 3x NYÁRON elmegy valahova az biztos az. Nem bírom már... Beszél édesanyám aki a bulizós fajta, 16 évesen veszítette el és dohányzik. Apám meg csajozott. Ők nagyon nem illenek össze és úgy érzem miattam boldogtalanok, mert folyton kibeszélik egymást és összekapnak. Én vagyok az első gyerek és csak 1 kisebbik tesóm van.
1. 14-15 évesen feküdtél le először valakivel
2. Titkolod a szüleid előtt a "kapcsolatod"
3. Hazudozol arról, hogy merre jársz
4. Hisztizel
5. Nem segítesz otthon, "csak" rajzolsz (ez mondjuk relatív)
Persze, a szüleid a gonoszok, te meg az áldozat. Inkább elhanyagoltnak tűnsz, semmint úgy, hogy igazán rossz sorod lenne vagy valami hű de nagy méltánytalanság érne.
Kíváncsi is voltam amikor 15 évesen elvesztettem. Nem tudok rajta változtatni, ha tudtam volna milyen gerinctelen az a gyerek nem feküdtem volna le vele. Az előzőről kb. mindent tudtak, elmondani nem merem a mostani ,, kapcsolatot", mert nem akarok vitát. Első alkalom volt, szeretnék teret, bem csak a szülőkkel elmenni valahova. Igen, hisztizek, mert nem érzem jól magam velük. Ha elmegyek valahova tuti lesz valami hülyeség, mint pl tesóm kezd el nyavalyogni, akkor anyám felcseszi magát, vagy apám meg anyám cseszi fel magát valamin. Van egy jó napom azt elrontják azzal, hogy itthon bunkóznak. Tini hiszti, de egyszerűen nem esik jól, hogy nem értékelik azt amit elértem a rajzban, nagyon akarok fejlődni és minél jobb munkákat elkészíteni, hátha itthon jobban értékelik. Megdicsérik, de nem tart sokáig az öröm. Szükségem van az elismerésükre. Volt,hogy szóvá tettem, de nem igazán jött be. Tudom, hogy van akinek rosszabb, de ezen csak lehet változtatni könnyebben. Mesélek valamit mikor találkoztam valakivel akkor nem reagálnak semmit se. Az önkritikám fura, mert a rajzba szigorú vagyok magamhoz, tudom, hogy nagyon önfejű vagyok, türelmetlen, hiszékeny, válogatós és van, hogy magamat hibáztatom, van, hogy mást.
Lett volna sulinak egy németországos kirándulása ami 2 hetes, de azt se akartam, mert egyedül éreztem magam volna. Suliba senkivel se vagyok barátnő. Egész külföld nekem idegen.
Erről a dologtalanról eszembe jutott egy vicc.
Akinek ügye van az az ügyes...
Akinek nincs ügye az az ügyetlen....
Akinek volt ügye, de már megoldódott, az az ügyefogyott....
De hogy miért ez jutott eszembe , az rejtély. Talán alanyi jogon a harmadik csoportba tartozom.
Totál egyetértek 12#-el.
Titkolózol, hazudsz, otthon meg se mozdulsz, csak ha már szólnak..
Mit vársz? A nyakadba ugorjanak? 16 éves GYEREK vagy. Majd ha felnött mód viselkedsz, felnőttként fognak bánni veled.
Elég gáz az írásod is. Egy igazi nagyképű, beképzelt p.csa képe ugrik elém. Mindenki hülye, csak te vagy normális. Valahogy csak kiérdemelted ezt...
Szerintem szállj le a földre, kezdj el kicsit a saját feladataiddal is foglalkozni, nem csak picsogni, meg csavarogni, próbálj meg őszinte lenni, azt akkor majd mások is úgy állnak hozzád...
Szeretném, ha nekem is ilyen hatalmas problémáim lennének...
17:
Én megértelek. Fontos lenne hogy beszélni tudj a szüleiddel. Ez eddig nem ment. Javasolnám h próbáld meg külön-külön beszélgetésre bírni őket. Ne követelőzz, csak problémamegoldó jelleggel állj hozzájuk.
Próbáld megérteni az ő álláspontjukat is! Elmondásod alapján olyan problémáid vannak amit az idehaza élő emberek 80%-a nagyon irigyelne tőled ugyanis nekik sokkal nyomasztóbb gondjaik vannak sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!