Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon sok amit kérek tőle?

Nagyon sok amit kérek tőle?

Figyelt kérdés

Van egy nagy egyetemista gyerekem meg egy alsós kicsi, nem részletezem őket, a kicsi még nem tud egyedül közlekedni és ha nem érek rá, a naggyal utaztatom.

Tudni kell rólam, hogy én mindig mindent az utolsó pillanat után jelentek be, van amikor aznap reggel, hogy a nagynak mit kell csinálnia egy órán belül és nem nagyon szokott érdekelni, hogy mi van neki tervezve, mivel eltartom, ezért elvárom hogy csinálja meg, tudom irritáló tud lenni, de már elfogadták, hogy ilyen vagyok, ezen nem tudok változtatni.

Holnapra megkértem, hogy vigye el reggel 9-re a kicsit külön matekra a központba, amire már fél éve várunk, végre kaptunk időpontot. Mivel én reggel 7-től délután 5-ig dolgozom, így nem tudom elvinni, ezért megkértem, hogy buszozzon el vele a központba, majd haza, majd megint vigye el délután 1-re pszichológushoz a központba, hogy aztán hazavigye, majd 2-re pedig mennie kell ugyanoda vissza a központba a saját programjára. Mivel nincs bérletük, ez elég combos, egy jegy 300 ft, oda-vissza 600, tehát csak a busz 1800, de ezt én kifizetem nekik, de még így sem mindig veszik igénybe a buszt, csak egy irányba, a másikat pedig lesétálják, mert hogy drága a busz és 40 perc séta az semmi (majd rinyálnak miatta, hogy fáradtak).

Szóval ezt bejelentettem neki kb 2 órája és azóta őrjöng a nagy, hogy már elege van, hogy egész héten ugráltatom, vigye ide-oda a kicsit és buszozzon fel-alá-körbe a városban és mindig az utolsó pillanatban szólok neki. Tiltakozik, hogy ő aztán nem viszi el sehova, mert ő nem akar feleslegesen megint korán kelni. Pedig nagyon fontos lenne.

Azért őrjöng, mert 2 napja reggel ment a dolgára a központba, majd vissza, majd amint hazaért, megkértem, hogy vigye el délre zongorázni, majd haza, majd ugyanezt megkértem tőle tegnap. Meg azért is őrjöng, mert egész március óta (digitális oktatás) ő vigyáz rá minden délelőtt, meg egész nyáron otthon van vele, nem mehet sehova mert nem merem egyedül hagyni, munkába meg nem hozhatom a kicsit, így több mint 5 hónapja minden hétköznap össze vannak zárva és nem akarja, hogy most már minden nap még utaztassa is.

Sajnos egy nagyon kötött helyen dolgozom, nem mehetek el egy percre sem délután 5 előtt és mindenféleképpen 7-re már ott kell lennem.

Nagyon sok amit kérek tőle, hogy ennyire őrjöngenie kell?

2020. aug. 27. 23:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/111 anonim ***** válasza:
100%
Sok amit kérsz tőle, de mi lesz szeptembertől amikor vissza megy az egyetemre?
2020. aug. 28. 00:55
 52/111 Savlekotő ***** válasza:
100%

A gyereked miattad laBILIS fogadni merném,átveszi tőled.. Sajnálom őket.. Remélem hogy troll vagy.

70F

2020. aug. 28. 00:56
 53/111 A kérdező kommentje:
#52 Szeptembertől már iskolában lesz a kicsi.
2020. aug. 28. 01:01
 54/111 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Martin anyukához van szerencsénk?
2020. aug. 28. 01:02
 55/111 anonim ***** válasza:
100%
#55 Ugyanezt akartam én is kérdezni.Ez az egész olyan mintha a Gyakoris családról lenne szó.
2020. aug. 28. 01:06
 56/111 anonim ***** válasza:
100%

“..meg egész nyáron otthon van vele, nem mehet sehova mert nem merem egyedül hagyni..”

Mi az, hogy egy felnőtt embernek megszabod, hogy mikor, hova mehet? Őszintén, hogy tudna így munkát vállalni, ha egyetem mellett még a testvérére is felügyelni kell?

2020. aug. 28. 01:10
 57/111 anonim ***** válasza:
95%

"nem nagyon szokott érdekelni, hogy mi van neki tervezve, mivel eltartom, ezért elvárom hogy csinálja meg"

Eltartod, de így nem is tud munkát vállalni, ha arra a kölyökre, az édes kis drága testvérkéjére kell vigyáznia! Ha nem kamu, te pedig nem vagy hajlandó szakemberre bízni a labilis gyerekedet, ahelyett a felnőtt gyereked életét szívod, aki szintén labilis, erre ráadásul még el is várod, hogy csinálja meg, mert te tartod el, de nem mehet el a nagy dolgozni... hát nagyon remélem, hogy fogja magát és lelép. Ha ilyen anyám lenne, letagadnálak és inkább levelezőn folytatnám vagy halasztanám az egyetemet, de veled nem élnék egy fedél... talán egy városban se.

Az meg a másik, hogy költöztetek. Ha tudod, hogy ilyen a helyzet, akkor olyan helyre, városba költöztök, ahonnét a rokonok, akik lennének kedvesek vállalni a kicsit, el tudod vinni hozzájuk. De oké, nem volt erre lehetőség, így viszont a fiadat nyomorítod meg. És nem, nem kötelessége szeretni. Az meg, hogy ha bármi történne... mert ha most 3 éves szinten van, akkor biztos, ha munkanélküli lesz a nagy, akkor majd számíthat a kicsi támogatására "felnőtt korában".

Kamu kérdés vagy pocsék anya.

2020. aug. 28. 01:18
 58/111 anonim ***** válasza:
93%

Én nem azt mondom, tudom, neked is nehéz lehet egy beteg gyerek mellet egyedüli pénzkeresőként a családban, de ezzel nem fogsz jót elérni hosszútávra nézve.

A nagy fiúnak is kell szabadidő, ezzel, ha ráerőlteted mindezt, azzal csak megutáltatod vele ezt az egészet, a családot.

Rendben van, ha segítséget kérsz tőle, de ne így.

Ez, hogy mivel eltartod, ezért elvárod nem egy jó szemszög, nem így kell látni a dolgokat.

Azt, hogy utolsó pillanatban szólsz pedig nagyon gyorsan próbáld meg elfelejteni, azt senki nem szereti, lefogadom, hogy neked sem lenne jó, ha a munkahelyen az utolsó percben szólnának mindenről.

Szerintem gondold át ezt az egészet, a kisebbik gyerekkel pedig próbáld megoldani, h9gy a nagynak ne legyen ennyi problémája vele.

2020. aug. 28. 01:19
 59/111 anonim ***** válasza:
100%
Írod hogy veled alszik, te törlöd ki a fenekét, mosod a hajàt...ezeket elvárod a testvérétől is? Akkor jó hogy elege van. Vagy az iskolàba ezeket ki csinàlja meg? Ha valami nagyon komoly fogyatékossàga van, akkor megértem, de akkor szakember kell és nem egy màsik labilis gyerek. (Nem a koràra írtam, hanem arra hogy a gyereked.)
2020. aug. 28. 01:21
 60/111 anonim ***** válasza:
95%

'Sajnos nekem is feltűnt, hogy itt sok a tinédzser, aki csak a tinédzser depressziójukat verik le rajtam és minden kis dolgot is "ójajdenagylelkiteher"-nek írnak.'

Ez volt az a pont, ahol észrevettem, hogy rohadtul toxikus vagy. Ha valaki nem ért egyet veled, akkor biztosan mentális problémája van, de még azt a mentális problémát is lekicsinyíted.

Hogy nem vagy képes arra, hogy legalább előre jelezz valamit? A szülők sokszor azt magyarázzák a gyereknek, hogy az életben miért fontos a rendszerezettség és ezzel egyet is tudok érteni. Nem baj az, ha egyszer-kétszer becsúszik valami sürgős és egyszer-kétszer eltérünk a rendtől, de itt konkrétan tönkreteszed a gyereked szabadidejét. Úgy, ahogy van. Nem tud az életében annyi rendszert összehozni, hogy "holnap elmegyek a központba, majd fél egykor hazaérek, megebédelek, megnézek egy filmet, aztán haverokkal beszélgetünk online, holnapután megtanulom ezt és azt, utána el kell mennem oda", mert bármikor jöhet anya és összerombolhatja az egészet annyival, hogy "vidd oda a picit". Akármennyire akarod a mentális kárt lekicsinyíteni, ez azt az érzést fogja kelteni a nagyban, hogy ő a csicska, aki mindig megtesz mindent, amit kérnek tőle és a saját tervei nem fontosak és az élete teljesen rendszerezetlen lesz, mert bármit is tervez, úgyis belerondítanak. Szerinted milyen hatással lehet a szociális életére az, hogy pár órával a megbeszélt időpont előtt felhívja a haverokat és elmondja, hogy "bocsi, nem tudok elmenni az előre megbeszélt találkozóra, mert a tesómat el kell vinnem valahova, tudom, hogy előre leegyeztettük, nem tudok mit tenni", aztán a legközelebb már nem is próbálkozik meg ilyen tervekkel, mert tudja, hogy bármi történhet? Az, hogy korán kell... ez is nagyon zavar engem. Ha már valaki azt se tudja eltervezni, hogy mikor meddig alszik, akkor már valami nagy gáz lehet. A mentális egészségén a kialvatlanság és a rendezetlenség ezen szintje sokat ronthat. Ez nagyon rossz hatással van az életére. Legalább annyira legyél már képes, hogy jóval előre szólsz és megadsz egy rendszert a dolgoknak. Megbeszélhetnétek előre, hogy pontosan mikor lesz zongoraóra és mikor kell pszichológushoz menni, hogy ő is tervezhessen és tudja, hogy mikor van szabadideje és mikor kell segítenie. Ha rájössz arra, hogy segítség kell, akkor szólj neki azonnal. Ez a hozzáállás nagyon könnyen oda vezethet, hogy amint tud, elköltözik otthonról és a lehető legkevesebb kapcsolattartással éldegél, mert az ő szemében te leszel az életét tönkretevő anyuka.

Gyakori és hibás érv, hogy "eltartom, tehát azt csinálja, amit mondok". Ez tönkreteszi az önbecsülését és ez már komolyan a csicskáztatás szintje. Te döntöttél úgy, hogy megszülöd és eltartod, viszont ő nem hozott olyan döntést, hogy a testvérét felneveli. Az elvárható, hogy segít. Az viszont nem normális, hogy mindent megtesz, amit csak akarsz. Minden tiszteletem az övé, hogy ezt az őrültséget eddig bírta. Teljesen normális, hogy őrjöng. Én is pont így reagálnék, ha hónapokig ugráltattak volna, aztán most is este fél tízkor szólnak, hogy holnap reggel kelés, vinni kell a kistesót, aztán délután máshova is buszoztassam. Ennek van egy olyan egyszerű oka, hogy holnap közvetítenek egy beszélgetést, amit meg szeretnék nézni. Fél kettőkor találkoznék barátokkal. De mindegy, a közvetítés annyira nem is fontos, remélhetőleg nem hivatalos úton megnézhetem utólag, a haverok pedig már megszokták, hogy megbízhatatlan vagyok... ja... Ez természetes így, nem? A gyereknek ne legyen saját élete? Én se bírnék ki ilyen őrületet.

Ha tényleg 11 éves, akkor biztos, hogy nem járhatna egyedül? Ennyire életképtelen? 11 évesen nem nagy feladat sétálni és buszozgatni. Ha a kicsinek durva mentális problémája van (amiről eddig nem volt szó), akkor meg kéne próbálni egy napközit, vagy bármilyen gondozási formát.

A mentális betegség nem vicc és a nagyobbnak is okozhatsz ilyet, ha nemtörődöm módon kezeled az alapból gáz helyzetet.

Sajnállak titeket és megértem a problémát, megértem, hogy ez mindenkinek nehéz. Sajnállak, a válás biztosan megviselt és a sok munka lefárasztja az embert, de akkor se kéne úgy gondolkodni, hogy mindenki hülye vagy elfogult, aki nem ért egyet veled és "te ilyen vagy, ezen nem lehet változtatni". Légy te is megértő velük! Sajnálom a nagyot, nem tudja megtervezni az életét, azt se tudja, hogy mi lesz holnap, az önbecsülése valószínűleg romokban, most pedig végre őszintén elmondta, hogy mit gondol. Sajnálom a kicsit, mert ebben a helyzetben valószínűleg a nagy őt is problémaforrásnak tekinti és lehet, hogy ő azt érzi, hogy megint miatta vitatkozik a család, szóval vele van baj. Szerencsétlen a helyzet, de ne tegyél rá még egy lapáttal. Remélem, hogy megoldódik a probléma, sok szerencsét nektek!

2020. aug. 28. 01:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!