Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyes a szülőktől, ha EZÉRT...

Helyes a szülőktől, ha EZÉRT nem engednek Erasmusra?

Figyelt kérdés
Azt mondták, hogy az embernek 23 évesen már rendes munkahelye kell, hogy legyen, ne csússzak egy félévet emiatt, mert mit mondok az állásinterjún, hogy csináltam a nagy semmit fél évig külföldön. Azt is mondták, hogy majd utazzak, ha lesz pénzem és azért ők nem fizetnek, hogy én bulikázzak 4-5 hónapig (ösztöndíj formában jött kb. 30.000 forint havonta és volt 100.000. spórolt pénzem). A bátyámat hozták fel példának, hogy ő már dolgozik és külön él (26 éves volt). Azt mondtam nekik, hogy ő már nem is mehetne, hiszen már nem egyetemista, erre ők azt mondták, hogy "na látod". Most lediplomáztam, gondoltam végre békénhagynak, erre most már egyáltalán nem mehetek.
2020. aug. 26. 15:03
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
91%

"A kérdésem az, hogy helyes-e beleszólni egy olyan dologba, mint az Erasmus, ha az ember otthon lakik/el van tartva?"

Nem, nem helyes. De már mit érsz ezzel a kijelentéssel tőlünk? Mész vele a rendőrségre? Mesteren vagy, nincs pénzed most kimenni, anyádék nem adnak, mert szerintük már dolgoznod kéne. Akkor voltál hü..e mikor volt pénzed, de hallgattál a szüleidre hogy nem mehetsz. Az meg a te hibád. Ne mondd hogy nem lett volna valaki, nagyszülő, vagy koli ahol meghúzodhatsz ha kibaxnak otthnról. Gyerek eszed volt még, most is az van. Kész, téma lezárva. Meddig fogsz még ezen nyekeregni?

2020. aug. 26. 17:36
 22/30 A kérdező kommentje:
De miféle szülő baxa ki a gyerekét otthonról, csak mert fél évre elmegy külföldre tanulni?
2020. aug. 26. 17:46
 23/30 anonim ***** válasza:
70%
22# És attól mert itt sírsz jobb lesz? Előtted még az élet, ne rinyálj, hanem élj.
2020. aug. 26. 17:49
 24/30 anonim ***** válasza:
96%

Diplomaszerzés után 1 évig még ki lehet menni Erasmussal szakmai gyakorlatra (akkor is, ha az egyetemen hivatalosan nem kell ilyet teljesíteni).

A munkavállalók is szeretik (én is voltam és onnantól kezdve hirtelen ők kerestek meg engem, hogy bocsi, ne haragudjak, látták X helyen az önéletrajzom és nem szeretnék váltani? - ezt nagyon szép hivatalos formában fogalmazzák meg).

Viszont: 100 ezer ft megtakarítás semmit se ér. Tényleg, én 3 hónapra mentem ki az ösztöndíjjal + még 400 ezer ft megtakarítással és majdnem koldusként jöttem haza. Csak a szállás (egy szoba, még csak nem is az egyetemvárosban) meghaladta a legmagasabb Erasmus összeget, amit csak lehet kapni. Minden nap főztem, korlátozottan éltem társasági életet stb.

2020. aug. 26. 20:06
 25/30 anonim ***** válasza:
67%
Diákhitelt felveszed és elteszed és mész... de ha ilyen nyámnyila vagy 23 évesen, akkor nem fogsz boldugulni az Erasmuson sem
2020. aug. 26. 20:13
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem engedd ezt el. Nőlj fel, vond le a tanulságot, hogy felnőtt emberként fel kell vállalnod a döntéseid, akár akkor is ha ez a szüleidnek nem tetszik. Rengeteg ilyen dolog lesz még, amiben a szüleid más véleményen vannak, de nem hibáztathatod majd a végtelenségig őket, mert "nem engednek" 2x évesen, a saját penzedből valahova..
2020. aug. 27. 00:28
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha megvolt rá a pénzed, nem kellett volna az engedélyüket kérni. Felnőtt voltál már akkor is (de a jelek szerint még a szüleidtől függő gyerek), jelentkezhettél volna nélkülük is.

Felejtsd el, ez már a múlt, ezen ne keseregj. A pénz elúszott, tanulsz még. Gyűjtögesd a pénzt, fejezd be a mestert, aztán menj ki külföldre dolgozni.

"De miféle szülő baxa ki a gyerekét otthonról, csak mert fél évre elmegy külföldre tanulni?"

A mérgező, zsarnokoskodó, nárcisztikus szülők. Ideje függetlenedni tőlük minden téren.

2020. aug. 27. 09:10
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez tényleg nyafogás, amit itt rendezel. Szedd össze magad, kezdd el a felnőtt életedet végre, és ne a sérelmeiden rugózz.
2020. aug. 27. 09:44
 29/30 anonim válasza:
100%
Kérdező, én levelező tagozatosként mentem Erasmusra 28 évesen. Ekkor már 7 éve dolgoztam, csak az Erasmus előtt felmondtam, utána pedig kezdtem egy új munkahelyen. Szerintem ha nagyon bánkódsz, akkor próbáld meg az Erasmus szakmai gyakorlatot!
2020. szept. 2. 09:41
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, ha annyira nagyon vágysz külföldre, menj el egy hosszabb nyaralásra vagy költözz oda
2020. szept. 2. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!