Helyes a szülőktől, ha EZÉRT nem engednek Erasmusra?
"A kérdésem az, hogy helyes-e beleszólni egy olyan dologba, mint az Erasmus, ha az ember otthon lakik/el van tartva?"
Nem, nem helyes. De már mit érsz ezzel a kijelentéssel tőlünk? Mész vele a rendőrségre? Mesteren vagy, nincs pénzed most kimenni, anyádék nem adnak, mert szerintük már dolgoznod kéne. Akkor voltál hü..e mikor volt pénzed, de hallgattál a szüleidre hogy nem mehetsz. Az meg a te hibád. Ne mondd hogy nem lett volna valaki, nagyszülő, vagy koli ahol meghúzodhatsz ha kibaxnak otthnról. Gyerek eszed volt még, most is az van. Kész, téma lezárva. Meddig fogsz még ezen nyekeregni?
Diplomaszerzés után 1 évig még ki lehet menni Erasmussal szakmai gyakorlatra (akkor is, ha az egyetemen hivatalosan nem kell ilyet teljesíteni).
A munkavállalók is szeretik (én is voltam és onnantól kezdve hirtelen ők kerestek meg engem, hogy bocsi, ne haragudjak, látták X helyen az önéletrajzom és nem szeretnék váltani? - ezt nagyon szép hivatalos formában fogalmazzák meg).
Viszont: 100 ezer ft megtakarítás semmit se ér. Tényleg, én 3 hónapra mentem ki az ösztöndíjjal + még 400 ezer ft megtakarítással és majdnem koldusként jöttem haza. Csak a szállás (egy szoba, még csak nem is az egyetemvárosban) meghaladta a legmagasabb Erasmus összeget, amit csak lehet kapni. Minden nap főztem, korlátozottan éltem társasági életet stb.
Ha megvolt rá a pénzed, nem kellett volna az engedélyüket kérni. Felnőtt voltál már akkor is (de a jelek szerint még a szüleidtől függő gyerek), jelentkezhettél volna nélkülük is.
Felejtsd el, ez már a múlt, ezen ne keseregj. A pénz elúszott, tanulsz még. Gyűjtögesd a pénzt, fejezd be a mestert, aztán menj ki külföldre dolgozni.
"De miféle szülő baxa ki a gyerekét otthonról, csak mert fél évre elmegy külföldre tanulni?"
A mérgező, zsarnokoskodó, nárcisztikus szülők. Ideje függetlenedni tőlük minden téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!