Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyes a szülőktől, ha EZÉRT...

Helyes a szülőktől, ha EZÉRT nem engednek Erasmusra?

Figyelt kérdés
Azt mondták, hogy az embernek 23 évesen már rendes munkahelye kell, hogy legyen, ne csússzak egy félévet emiatt, mert mit mondok az állásinterjún, hogy csináltam a nagy semmit fél évig külföldön. Azt is mondták, hogy majd utazzak, ha lesz pénzem és azért ők nem fizetnek, hogy én bulikázzak 4-5 hónapig (ösztöndíj formában jött kb. 30.000 forint havonta és volt 100.000. spórolt pénzem). A bátyámat hozták fel példának, hogy ő már dolgozik és külön él (26 éves volt). Azt mondtam nekik, hogy ő már nem is mehetne, hiszen már nem egyetemista, erre ők azt mondták, hogy "na látod". Most lediplomáztam, gondoltam végre békénhagynak, erre most már egyáltalán nem mehetek.
2020. aug. 26. 15:03
1 2 3
 1/30 anonymousreview60 ***** válasza:
97%
A leírás értelmetlen, tekintve hogy eszerint te is lediplomáztál, azaz nem vagy egyetemista, azaz nem tudsz Erasmusra menni.
2020. aug. 26. 15:10
 2/30 anonim ***** válasza:
90%
Ha mar lediplomáztál hogy mesz Erasmusra? Az akkor jar ha még egyetemista vagy. Ha meg annyira felnott vagy menj el a beleegyezésük nélkül, és lásd el magad. Ha nem, akkor még mindig egy segítségre szoruló gyerek vagy. Tehát igen, megmondhatják mire adjak a pénzük, engedélyük.
2020. aug. 26. 15:11
 3/30 anonim ***** válasza:
94%
Hát, ha nekik kéne perkálni hozzá, megértem. Főleg, ha sokba kerülne. De ha azt várod, hogy ők fizessenek, akkor mi ez, hogy "békén hagynak"? Fizesd a saját pénzedből és akkor nem szólhat bele senki, felnőtt vagy.
2020. aug. 26. 15:11
 4/30 A kérdező kommentje:
Az történt, hogy alapképzés alatt akartam menni (nem akartak elengedni, mert nem akarták hogy csússzak). Otthon laktam, havi 450 euróval, 30.000 ft havi plusszal és 100.000. megtakarítással mentem volna, nem tőlük kértem volna pénzt. Azt mondták legyen meg a diploma, azt csinálok utána, amit akarok. Mesteren vagyok, akkor szerettem volna végül menni, most már azt mondják, hogy nem ártana egy rendes munka, nem csak gyakornoki/diákmunka.
2020. aug. 26. 15:14
 5/30 anonim ***** válasza:
96%
De ha megvan rá a pénzed, és tőlük nem kell kérned, akkor miért nem mész...?
2020. aug. 26. 15:21
 6/30 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem az Erasmusnak az a lényege, hogy nyelvet tanulj, nem az, hogy bulikázz. Szerintem inkább erre kellett volna a témát terelni. Elmész egy fél évre, addig megismerkedsz az ottani kultúrával,az ottani szokásokkal és a nyelvet elsajátítod, ez nem kidobott idő, hisz a tanulásba fektetett idő sosem az. Ezt kellett volna figyelembe venniük a szüleidnek, nem azt, hogy fél évet csúszol.
2020. aug. 26. 15:24
 7/30 anonim ***** válasza:
99%
Amugy igen, felnőtt vagy, pénzed van, ne kérd az áldásukat
 8/30 A kérdező kommentje:
Mert azt mondták, hogy alapképzés alatt nem mehetek és otthon lakom, ha nem tetszik, mehetek albérletbe. AKKOR volt pénzem, most már elviszi az albérlet+kaja, illetve éves szerződésre vettem ki albérletet, meg a COVID19 miatt sem lenne tanácsos menni.
 9/30 anonymousreview60 ***** válasza:
88%

23 éves vagy mesteren, nagykorú. Úgy látom, hogy a pénz most a rendelkezésedre áll, nem ők fizetnék. Ebben a kontextusban nem értelmezhető, hogy nem engedik, mert nem rajtuk múlik, hanem rajtad. Ha akarsz, fogod a bőröndöt, elmész és kész. Ezért nem fognak kijelenteni a lakásukból. Ha meg igen, akkor legalább megtudtad, milyen alakok.

"ők nem fizetnek, hogy én bulikázzak" Nem kötelező bulikázni. Több ismerősöm is néhány parti kivételével végigtanulta.

"mit mondok az állásinterjún" Azt, hogy X tárgyat jelesre, Y-t jóra stb. teljesítettem, nem ß@rok be, ha külföldön hivatalos ügyet kell intézni szinte egyedül.

2020. aug. 26. 15:25
 10/30 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez a már a "ha az apámnak méhe lett volna, ő lenne az anyám"-kategória, csak dühít, hogy itt a vírus, elestem nem kevés pénztől, csak azért mert engedtem a szüleimnek.
2020. aug. 26. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!