Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akit gyerekkorában többször...

Akit gyerekkorában többször megütöttek, felnőttként ez feljön bennetek?

Figyelt kérdés
Anyukám nagyon sokszor pofon ütött amikor gyerek voltam, álatlában a tanulás miatt, de volt hogy teljesen oktlalanul, például együtt tanultunk és egy hegység nevét már többször rosszul mondtam (rossz beidegződés miatt) és amikor már sokadjára mondtam rosszul akkor pofon vágott meg ordított. Mostanában sokszor elgondolkozom azon, hogy miért volt ilyen.

2020. aug. 26. 14:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
5%
Kaptam kölyökkoromban rendesen.... Így 25-30 év távlatából, azt kell mondanom, azért én is megdolgoztam érte
2020. aug. 26. 19:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért elképesztő, hogy hány válaszolónak volt itt teljesen hülye, szadista anyja.
2020. aug. 26. 20:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám pl. gyakran kukoricán térdepeltetett, pedig nem voltam rossz gyerek.

(Sőt, kitűnő tanuló voltam.)

2020. aug. 26. 20:51
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Gyerekkoromban anyukám sokat, és durván vert minket. Amikor 16-17 éves körül lehettem, hirtelen valamilyen traumaszerű változáson ment át, és attól fogva (egyik napról a másikra) soha többé nem ivott, nem dohányzott, és senkit nem ütött meg. Utána teljes tagadásban maradt arról, ami addig történt. Mind máig meggyőződéssel állítja, hogy soha nem vert gyereket.

De nekem még sokáig élénken élt egy olyan emlék, amikor 17 évesen ülök a konyhában egy hokedlin, miután bevallottam valami iskolai intőmet, és rettegve várom a következő aktuális verést. (Ami -- akkor még nem tudtam előre, de -- végül is nem következett.) Hajnalig nem mertem elaludni, mert azért az intőért még nem voltam megverve, és nem tudtam, mikor kezdődik el.

Ma már a gyerekeimmel úgy bánik, mint egy aranyos tündér néni, aki minden kívánságukat teljesíti. A legnagyobb lányom azt szokta mondani, hogy "nagymama a példaképem, olyan jóságos!"

Neki ezt már inkább nem mondom el....

2020. aug. 26. 21:57
 15/18 anonim ***** válasza:
7/14 Dettó!
2020. aug. 27. 12:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is durván vert. Pl, verstanulásnál 10 percem volt, utána felmondtam és minden hibáért fejbevágott a könyvvel. Ok nélkülis sokat vert, és napi szinten ordibált. Nem ritkán rombolt, dobálózott. Imadta a szekrényből kirángatni a kevéske ruhámat, amit visszahajtogattam, majd újra kitépte... sorolhatnám oldalakon át.

Felnőttként a szöges ellentéte lettem.

2020. aug. 28. 12:42
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Engem is vert az anyam. Hozzateszem, alaptanul. 30+ ev tavlatabol is faj.

Nem is utom meg a gyermekem, es nem is engedem senkinek.

2020. aug. 28. 17:50
 18/18 anonim ***** válasza:
91%
A közel harminc évem alatt bizony előfordult, hogy kaptam pofont, de ennek ellenére sem idegbetegnek, sem szadistának nem fogom titulálni a szüleimet, hiszen akkor már baromi nagy hülyeséget csináltam, amikor eljutottunk erre a szintre. Nagymamám folyamatosan ütötte a fejem tanulás közben, de ő meg a gyerekkorából fennmaradó frusztrációt vezette le. Semmi törés, semmi fájdalom nem maradt bennem ezek miatt. Az volt a múlt, lezártam!
2021. ápr. 4. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!