Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednem kéne hogy visszaköltö...

Engednem kéne hogy visszaköltözzön?

Figyelt kérdés

Lányom 3 éves korábam váltunk el a férjemmel. Olyan szintem ellenem hangolták-az apja és a volt anyósom- a gyereket láthatáskor hogy 10 éves korában bíroság elött átadtam a felügyeleti jogot apukának. A lányomat is néztem ő ezt akarta gondoltam így talán a mi kapcsolatunk is javul.

Most 15 éves mikor nálam van ugyanazt csinálja mint mig velem élt. Nem fogadja el h szabályok is vannak,egy poharat nem tesz arrébb. 15 éves de még mindig csak 6. Osztályos! Lóg az iskolából nem tanul,az apjáékat nem érdekli kb semmi. Én fizetem neki a gyerektartást-40.000ft havonta- meg minden mást is kb én veszek meg,neki nem kell fizetnie minden szuper.

Gyámügy mióta az apjával él védelembe vette. Ott tart az egyik ügye hogy akár javítónevelö intézetbe is kerülhet.

Most kitalálta a lányom hogy mégiscsak velem akar élni. De tudom hogy nálam nem fog alkalmazkodni,most is itt volt a hosszú hétvégén és katasztrófa volt amit leművelt. A volt férjem nekem már nem fizetne gyerektartást. Míg én neveltem a lányunkat akkor is hol fizetett hol nem.

A lányom úgy gondolja ha hozzám költözik akkor meguszhatja az egész ügyet ami folyamatban van neki.

Tudom szar anya vagyok de nem akarom visszajöjjön. Ő és az apja akarta ezt akkor most kelljen a gond is.

2020. aug. 24. 17:30
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Volt kijelölt helyen láthatás annak idején,családsegítő felügyeletével de mikor azt láttam hogy láthatás után az alig 4 éves hányásig majdhogynem fulladásig sír az apja és a mama után engedtem hogy vigye.

Aztán ahogy nagyobb lett már egyre durvább dolgokat vágott a fejemhez -amit a volt anyósomék adtak a szájába-,jártunk pszichológushoz együtt és külön is.

Válás után 2 évvel ismertem meg a jelenlegi párom,7 éves volt a kislány mikor terhes lettem. Se annak hogy új kapcsolatom lett se annak hogy testvére lett nem örült. Nagyon ronda dolgokat mondott nekem akkoriban.

Pedig a kisebbikkel jóformán csak akkor foglalkoztam míg ő iskolába volt,mert iszonyú féltékeny volt rá,gyülölte-a mai napig is csak elviseli pedig a kisebbik rajong(ana) érte-ha hagyná.

A pont hogy átadtam a felügyeletet az volt h kést tartott magához ha nem élhet az apjával akkor velem sem fog. Azt hittem majd javulni fog a mi kapcsolatunk. Meg kapja amit szeretne élhet az apjáékkal,szünetekbe és szinte a legtöbb hétvégén mentem hozzá,elhoztam.

Nem szeretett hozzánk járni,itt vannak szabályok amit be kell tartani. Tanulni kell,elpakolni maga után,nincs csavargás. A mama és apa engedi én ne szóljak bele senki vagyok foglalkozzak az új fattyjammal-nem vagyunk házasok az új párommal,anyósom szava járása ez a fattyú dolog...

Beszélni velük lehetetlen. Eldobtam a gyerekem nem támogatom milyen anya vagyok kotródjak eddig nem kellett most se ugassak stb...

Ha itt a nagyobbik lányom,a kisebbik általába meglátogatja a mamáját mert csak akkor jön ha ő nincs itthon. Ha vmiért mégis itthon van a nővére ugráltatja,k..vázza,belérúg. Ha büntetem kiabálok vele szar anya vagyok

2020. aug. 24. 20:29
 22/34 anonim ***** válasza:
85%

A kisebbik gyermeked kellene védeni ebben a helyzetben, hogy ne jusson erre az elfuserált sorsra szerintem. Nem sok esze lehet a nagyobbiknak, úgy gondolom, ha ilyeneket művel szerencsétlennel. Nemcsak egy társadalmi, genetikai, hanem egy erkölcsi hulladék is a leányod, nem vagytok kötelesek hagyni, hogy titeket - de főleg a picit - lerángassa a mélybe. Mi jogon költözne hozzátok, ha a saját (feltehetően 8-9 éves(?)) húgát lek*rvázza? Cigányteleppé szeretnéd avanzsálni az otthonotokat, vagy nyugodt körülmények között élni? Ezeknek a késsel fenyegetőzős sztoriknak szokott lenni általában folytatása, a fejetekre fog nőni, amennyiben hagyjátok magatokat. Küldd vissza nagymamához és a kedves apukához, hadd élvezkedjenek rajta, milyen egy cro-magnoni ősembert neveltek a nagyobbik “fattyadból”.

OFF: Nem vagyok az erőszak híve. Ennek ellenére olyan pofont adnék az ilyen gyereknek, aki fattyúnak nevezi a testvérét, hogy potyognának a fogai.

2020. aug. 24. 20:44
 23/34 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező már ne is haragudj de mikor a 7 éves gyereked kést tartott a torkához nem gondoltál rá hogy itt nagyobb bajok vannak minthogy az apjával akar élni? Az a gyerek pszicho vagy szociopata, már rég kezeltetni kellett volna
2020. aug. 24. 21:19
 24/34 anonim ***** válasza:
17%

Hogy lehet 6. Osztályos? Ennyi idősen rég kiemelik az osztályból és valamilyen kód alapján kerül neki való osztályba, suliba.

Teljesen kamu az egész

2020. aug. 24. 22:04
 25/34 anonim ***** válasza:
84%
Ehogy visszaengedd. Gondokj a sajat masodik gyerekedre. En ezt ateltem drogosokkal. Legy eros. Csak egy kis manipulativ senkihazi mar a lanyod. Fizess neki pszichiatert ha nagyon segiteni akarsz rajta, de csak ugy higy kozvetlen annak utalod a penzt es kersz egyertelmu bizonyitekot hogy a gyereked valoban ott volt vele. Azert se engedd vissza mert lehet bantani figja a kistesojat az ilyen elcs.esztt gyerekektoo minden kitelik.
2020. aug. 24. 22:53
 26/34 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk, azt is leírhattad volna az elején, hogy van tesó is. Így semmiképpen. A nagyobbiknak sejthetően most sem te kellesz, csak a javítót (ami tulajdonképpen börtön) próbálja megúszni. Oda pedig nem szoktak véletlenül kerülni, igen komoly dolgot kell tenni érte. Most komolyan egy ilyen börtöntöltelékkel akarsz együtt lakni aki gyűlöl téged és a féltesóját is? És ha a kicsi torkához tartja a kést akkor mit csinálsz? Vagy csak simán bántalmazza naponta? Az eddigiek alapján nem vagy valami harcias, nem hiszem, hogy meg tudod fékezni. Nem mondom, hogy hibátlan vagy abban, hogy ez ide jutott de ez a vonat már elment, szóval most védd a kicsit, a nagyot meg terelje jó útra apuka meg nagymama, ha ennyire akarták. Mellesleg lehet, hogy 16 évesen még félig gyerek, de azért ennyi idősen már fel kéne fogni, hogy a tetteknek vannak következményei.
2020. aug. 25. 00:01
 27/34 anonim ***** válasza:
11%
Szerinted szűz lehet még?
2020. aug. 25. 07:20
 28/34 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem sincs rendben mentálisan a lányod. Sokan láttunk már olyat, hogy akár két jóravaló szülőnek lett semmirekellő alja gyereke (és esetleg egy másik is, aki viszont teljesen normális, rendes). A nevelés nem minden, itt valószínűleg bibi van az alapanyagban is.

Védd a kisebbik gyerekedet és önmagad. A lányod olyan mélyen van, ahonnan nem tudod egyedül kihúzni (vagy talán senki nem tudja), viszont könnyen lehet, hogy beránt téged magával, vagy életreszóló sebeket ejt a féltestvérén a terrorjával (nem tudnál minden pillanatban ott lenni, hogy megakadályozd). Szerintem is szakember segítsége kéne neki.

2020. aug. 25. 09:37
 29/34 anonim ***** válasza:
14%

"Válás után 2 évvel ismertem meg a jelenlegi párom,7 éves volt a kislány mikor terhes lettem."

Itt a problema, kerdezo!

Gpndolom ugy erezte, hogy lecserelted. Nem beszelte senki tele a fejet. A problema az volt, hogy apuka es te is uj eletet kezdtetek. Nem baj , van most mar idili szep eleted az uj ferjeddel ,csaladoddal. Veletlenul se segits a lanyodnak . Dobd a kukaba. Mar an uj .....

Felreertes ne essek, nem gondolom hogy jo otlet oda engedni ha ennyire utal titetek(ami ertheto, ha megakarja valaki erteni) , de szuksege van szakorvosi segitsegre! Bennetek o mar regota nem bizik, bennetek szulokben. Nagyon sajnalom ot! 10 wves volt mikor atadtad a felugyeletet, honnan a francbol szed egy 10 eves gyerek ilyet hogy a torkahoz tart egy kest?!

Te is es az exed is megbuktatok mint szulok...

Hat itt az ideje helyre tenni.

2020. aug. 25. 11:19
 30/34 anonim ***** válasza:
13%

A masik ,hogy amikor a 10 eves gyerwked kest szorit a

sajat torkahoz , akkor te nekd az elso dolgod volt lepasszolni! Moert nem vitted orvoshoz azt a szerencsetlen gyereket? Hat ennyire feltel hogy az uj pasid lelep? Vag megis mi volt az oka? Jogosan vag az a gyerek a fejedhez mindent.

2020. aug. 25. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!