Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednem kéne hogy visszaköltö...

Engednem kéne hogy visszaköltözzön?

Figyelt kérdés

Lányom 3 éves korábam váltunk el a férjemmel. Olyan szintem ellenem hangolták-az apja és a volt anyósom- a gyereket láthatáskor hogy 10 éves korában bíroság elött átadtam a felügyeleti jogot apukának. A lányomat is néztem ő ezt akarta gondoltam így talán a mi kapcsolatunk is javul.

Most 15 éves mikor nálam van ugyanazt csinálja mint mig velem élt. Nem fogadja el h szabályok is vannak,egy poharat nem tesz arrébb. 15 éves de még mindig csak 6. Osztályos! Lóg az iskolából nem tanul,az apjáékat nem érdekli kb semmi. Én fizetem neki a gyerektartást-40.000ft havonta- meg minden mást is kb én veszek meg,neki nem kell fizetnie minden szuper.

Gyámügy mióta az apjával él védelembe vette. Ott tart az egyik ügye hogy akár javítónevelö intézetbe is kerülhet.

Most kitalálta a lányom hogy mégiscsak velem akar élni. De tudom hogy nálam nem fog alkalmazkodni,most is itt volt a hosszú hétvégén és katasztrófa volt amit leművelt. A volt férjem nekem már nem fizetne gyerektartást. Míg én neveltem a lányunkat akkor is hol fizetett hol nem.

A lányom úgy gondolja ha hozzám költözik akkor meguszhatja az egész ügyet ami folyamatban van neki.

Tudom szar anya vagyok de nem akarom visszajöjjön. Ő és az apja akarta ezt akkor most kelljen a gond is.

2020. aug. 24. 17:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
16%

*Olyan szintem ellenem hangolták-az apja és a volt anyósom- a gyereket láthatáskor hogy 10 éves korában bíroság elött átadtam a felügyeleti jogot apukának.

Ezt pedig csak az ostobák veszik be, de azok nem akik anyák.

2020. aug. 24. 17:59
 12/34 anonim ***** válasza:
11%
Engedd neki. Előbb utóbb ugyis lepetézik és akkor mindenképpen muszáj lesz az unokádat nevelned meg a lányodat. Jobb lenne most mint lepetézve.
2020. aug. 24. 18:00
 13/34 anonim ***** válasza:
96%
Én nem engedném. Innentől már csak a baj lesz vele,szenvedjen vele az apja aki ilyenné nevelte
2020. aug. 24. 18:55
 14/34 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen egyetértek veled, kérdező. Az apja mindenáron meg akarta kapni a nevelését, hát akkor nosza. Ez nem olyan, hogy ha megunjuk, visszaadjuk, amit elvettünk. És igen, ő nevelte ilyenné, hát viselje a következményeit is. Te meg ne tedd tönkre az életed más miatt, még akkor se, ha ez a más a gyereked. 15 évesen maximálisan elvárhatóak tőle alap együttélési szabályok, ha nem tetszik, húzzon, ahova akar. Ha még azt sem képes felfogni, hogy a börtön előszobáját kockáztatja, megérdemli a sorsát.
2020. aug. 24. 19:05
 15/34 anonim ***** válasza:
67%
Nem lesz kedves, amit írni fogok... Magadat mentsd, kérdező ebben a helyzetben. A lányod már a társadalom hulladéka, akinek nincsen többé felfelé a lejtőn. :(
2020. aug. 24. 19:15
 16/34 anonim ***** válasza:
73%

Én csak egyet nem értek, hogy tudtad elnézni, hogy 7 éven keresztül húzzák ellened a saját gyermeked? Már az első félévben felkerestem volna az illetékes szervet a panaszomm al, és szabályoztattam volna a láthatást. Na de mostmár mindegy.

Én is adnék neki próbaidőt, de még annyival rátennék,hogy mikor beszélgetek vele erről, akkor legyen jelen egy családsegítős munkatárs, aki talán több nyomatékkal bír. Tehát tudja a gyerek, hogy komolyan kell vennie mindent, ha hozzád költözik.

2020. aug. 24. 19:32
 17/34 anonim ***** válasza:
39%
Csóri gyerek, pont ő nem tehet erről az egészről és most már senkinek sem kellene. Sajnálom az ilyen kölyköket, akiknek ilyen hulladék az apja és szintúgy az anyja és hiába mentegetőzől, hogy "hát ő akart az apjával élni" akkor is egy 10 éves kislány volt akinek nem sok reális rálátása volt akkor sem és most sem a világra.
2020. aug. 24. 19:54
 18/34 anonim ***** válasza:
68%

Úgy tűnik megint beálltak a kommentelők az egyik oldalra, ezúttal a kérdező oldalára.

Pedig megéri itt a pénzét az apuka és az anyuka is. A gyerek az még mindig gyerek, mindkettő szülő felelőssége, hogy idáig jutott. Az apjától szar nevelést kapott, az anyja pedig rossz döntéseket hozott és ahelyett, hogy beleallt volna a küzdelembe, inkább elengedte, azzal nyugtatva magát, hogy a gyereke akarta így... most pedig amikor lenne lehetősége helyrehozni és legalább először látogatni a gyerekét, esélyt adni neki, ő is eldobja. Úgyhogy ja, elég szar anya vagy, de még helyrehozhatnád.

2020. aug. 24. 20:00
 19/34 anonim ***** válasza:
68%
Szép anya vagy. Inkább intézetbe menjen a gyereked, ahol aztán végképp kisiklik az élete? 10 éves a fiam, nem tudom elképzelni, hogyan tudnák ellenem nevelni, valamiben te is lúdas voltál keményen. Szerencsétlen gyerek, jó helyre született.
2020. aug. 24. 20:04
 20/34 anonim ***** válasza:
72%

Egyik oldalra beállás..

Hmmm...

Érdekes nekem apám anyám alkoholista, verték egymást is ordibáltak folyton...

Még se lettem elfuserált, jól keresek, nem iszok etc etc... Azért a gyerek is " tehet" arról ami van, mert ha neki egyik helyen se jó akkor ő is szólhat a gyámügynek

2020. aug. 24. 20:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!