Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elegem van a szűleimből, de...

Elegem van a szűleimből, de nem tudok elköltözni itthonról. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos anyám is és apám is idióta, mindkettő a maga módján.

Anyámnak egyszerűen nincs rendes rálátása az életre, apám meg egy hirtelen haragú depressziós gyökér. Rendszeresen van hogy valamin összevesznek és akkor apám elmegy felakasztani magát, aztán mindig visszajön, egykét napot haragszanak egymásra és minden megy tovább. Én már meguntam ezt 24 év alatt. A nővéremnek volt esze, nyelvet tanult, egyetemre és kollégiumba ment, 6 éve nem él velünk, nekem viszont egy érettségin kívül semmim sincs, szaros 160e Ft-ért dolgozom, ennyiből nem lehet elmenni albérletbe. Sajnos érzem magamon hogy a folyamatos félelemben élés miatt (ami nemcsak itthon, hanem iskolában is ért) becsavarodtam, hirtelen haragú idegbeteg lettem, olyan szintű tudathasadásom lett, hogy néha mikor elborul az agyam, akkor utólag nem ismerek rá magamra. Nem akartam ezzé válni, egyre többször gondolok arra hogy fogom az összes pénzem, és telefont meg mindent itthagyva elmegyek valahova messze, és valamk erdőben/lakatlan házban vegetálok éhhalálig. Nem akarom ezt. Egész életemben el kell ezt viselnem?

2020. aug. 19. 18:03
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
46%
Idióták, de azért jó hogy eltartanak? Kapod magad és elkoltozol
2020. aug. 19. 18:04
 2/33 anonim ***** válasza:
75%

Elkezdesz tanulni (rengeteg levelezö szak van), szerzel normál végzettséget, keresel megfelelö munkát, utána meg mehetsz te is, ahogy a testvéred.

Vagy valakikkel közösen bérelsz lakást - neked egy szoba -, az jóval olcsóbb, akkor eleve nem vagy a szülökkel, és közben képzed magad, hoyg jobban kereshess.

2020. aug. 19. 18:06
 3/33 anonim ***** válasza:
79%
Albérleten osztozás esetleg?
2020. aug. 19. 18:06
 4/33 anonim ***** válasza:
51%
24 évesen még szüleidnél laksz? Jó ég... 160.000ből bőven ki jön egy albérlet.
2020. aug. 19. 18:08
 5/33 anonim ***** válasza:
70%
Ennyi pénzből bőven el tudsz költözni, esetleg féreraksz 3 hónapnyi fizetést és a negyedikből albérlet, amellett pedig lesz egy kis tartalékod.
2020. aug. 19. 18:15
 6/33 A kérdező kommentje:

Nem tartanak el. Saját keresetem van, kaját magamnak intézem, havi 25 rugót meg itthon eladok számlákra. Marad egy hónapba kb egy százasom, abból a környékemen egy másfél szobás második emeleti lakás jön ki, ami nem penészedik/ázik be, plusz nem gettókörnyék. Ha kivenném, nem maradna fizum az egyéb felmerülő költségekre.

Mással nem akarok összeköltözni.

Annyira belém nevelődött ez a magabizonytalanság hogy a legjobb barátomban sem bízok meg, hát még egy idegenben. Kiskoromba egy barátkozó kisgyerek voltam, mostanra meg egy becsavarodott introvertált aki leginkább senkire nem kíváncsi.

Valami szakmát jó lenne, csak egyszerűen nem találtam megfelelőt. Anno tervezőgrafikus akartam lenni, csak inkább elmentem dolgozni mert kellett a pénz, és végül bennemaradtam a munkában, meg azt nem lehet levelezőn végezni. Plusz most az OKJ is megszűnik, szóval szívás lesz ezekután bármi szakmát szereezni.

2020. aug. 19. 18:18
 7/33 anonim ***** válasza:
78%
Szar lehet.
2020. aug. 19. 18:27
 8/33 anonim ***** válasza:
71%
Kifogás kifogás hátán. Hát így nem fog megoldódni azt életed. Majd ha már meguntad a mártír életmódot, ha már szar a helyzeted annyira, hogy lejjebb add és hajlandó legyél osztozni pár hónapig egy idegennel egy albérleten, majd akkor látni fogod a fényt az alagút végén.
2020. aug. 19. 18:29
 9/33 anonim ***** válasza:
88%

okj decemberig elérhető. jelenleg augusztus van.

lódulj neki, menni fog

2020. aug. 19. 18:33
 10/33 anonim ***** válasza:
74%
Hát keress már másik munkát ahol jóval többet fizetnek bírd ki még fel évig addigra biztosan meg lesz a pénz azt csá menj albérletbe utána már vehetsz magadnak saját házat. :) 16L
2020. aug. 19. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!