Mit csináljak, ha a szüleim nem segítenek és nem is támogatnak a fogyásban?
Pedig ez fizika. A semmiből nem lesz semmi. Ha napi egyszer eszel, csak csokoládét, de kalóriadeficitben vagy, fogyni fogsz. Meg persze egy csomó más bajod is lesz, szóval meg ne próbáld!!! Normális, veges táplálkozás szerint kell enni, akkor is ha fogyni szeretnél. Csak ne hidd el, hogy azért nem fogysz, mert nem jókor, meg nem a megfelelő Norbi Update izét eszed.
Mérd az ételt, számold a kalóriákat. Ha nincs módod sportolni, kezdd sétával (ne andalgással, hanem ütemes gyaloglással).
Ha napi 1500 kalória és egy óra gyaloglás mellett nem fogysz, akkor ellenőrizd a számításaidat, és a mérlegedet. Ha minden stimmel, menj el a háziorvosodhoz (ha elmúltál 14, egyedül is megteheted). Ülj fel a buszra, az csak jár felétek is. Meséld el neki a problémádat, és kérd meg, hogy utaljon be egy dietetikushoz.
Az iskolaorvost is megkeresheted. Oda még külön utazni se kell. Az iskolád titkárságán tudni fogják, mikor rendel. Ő biztosan segít, csak kérj hozzá egy időpontot. Azt is mondd el neki, hogy szülők nélkül kell megoldanod a problémát.
Csomagolj magadnak ételt. Kiváló ételszállító dobozok kaphatók. A normál adagokat meg csökkentsd a felükre.
De ha ennyi mozgás és kavés étel mellett hízol, tényleg fontos lenne a kivizsgálás.
Viszont én azt tapasztaltam, hogy hetekig nem változik a súlyom eg dekát se, aztán jön pár nyűgösebb nap, és hipp-hopp több lettem fél kilóval. Aztán megint stagnálás hosszabb rövidebb ideig, aztán egy zűrös hét a munkahelyen, és már megint híztam egy kicsit. Sajnos a "hipp-hopp eltűnt fél kiló" jelenséget spontán még nem tapasztaltam. A sokszor fél kiló pedig egyszerre csak erősen látható, és érezhető lesz.
Nem lehet, hogy általában kevesés az a kalória, de időnként mégiscsak több?
Számoltam a kalóriákat is és mindig 1200-1400 kalóriát ettem, a mérleggel nincsen semmi baj és tényleg pontosan mértem, soha nem követtem semmilyen divat diétát és nem is koplaltam (legalábbis szándékosan nem), illetve mindig mozogtam is.
Nem jár felénk busz.
Az iskolaorvos egy háziorvos a városban, hozzá ugyanúgy el kell menni, de szerintem hozzá nem is mehetnék ilyen problémával, nem? Mármint az iskolaorvos nem erre van és a saját gyermekorvosomhoz kellene mennem, nem?
Milyen válaszokat szeretnél?
Mert kifogás az van. Nem mersz a főúton biciklizni, tanyán laksz, busz nem jár, csak anyádék tudnak hurcibálni...
Vagy azt szeretnéd, hogy azt mondjuk, hogy sajnos ilyenek a szüleid, így el van nézve, hogy túlsúlyos vagy, az ő hibájuk?
Komolyan nem értem, ha végzel a sulival hogy lesz? Dolgozni, szórakozni járni hogy fogsz menni? Anyádék visznek randira, és el is hoznak? Olyan hihetetlen ez nekem. De internet az van, az istenfaxa háta mögött kettővel. Nem kéne elkezdeni a jogsit?
Ezek csak kifogások. Ha le akarsz fogyni magadnak kell tenni érte a szüleidtöl függetlenül.
A kajára figyelj,edzél rendesen.
Figyeld a kaloria bevitelt, és jegyezdfel,hogy késöbb csökkenteni tudd a szükséges mennyiségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!