Mit csináljak, ha a szüleim nem segítenek és nem is támogatnak a fogyásban?
Egy teljes hormonpanel nem ártana. Engem is mindig csak körbemagyaráztak, h biztos sokat eszem (nem, grammra mértem, f-szh-zs) keveset mozgok (futok, úszok, lovagoltam, súlyzós edzés). Végül elhúztam endokrinologushoz, rendes hormonpanelt csináltatott (bem a sima két tsh, az nem jó) és kiderült, baj van. Tovább küldött, a vége: jóindulatú hipofízis daganat, ami hormonokat termelt, amitől a testem meghülyült. Kiműtötték, érdekes, azóta semmi extra módon lefogytam...szóval van ilyen, h hiába nem zabálsz, nem fogysz. Csak én is elhittem, h én csinálok valamit rosszul, évekig, mire eljutottam egy olyan dokihoz, aki nem söpörte félre a problémám.
Próbáld rávenni a szüleid egy rendrs kivizsgálásra. Ha nem megy, akkor pefig amint önerőből el tudsz menni, tedd meg.
A több infóból is az jön le, hogy nem jók az időpontok és nem elég. A 6-os lehet most jól érzi magát, aztán pár hónap múlva mikor kihullik a haja még elmarad a menzesze, akkor már nem lesz olyan boldog a napi 100 kalóriájával.
Figyelembe véve a körülményeket ezt tudom javasolni:
- reggelire vegyél zabpelyhet, vmi édesítőt, ami nem kristálycukor és vigyél magaddal termoszban vizet, a suliban ebből tudsz zabkását csinálni, tápláló, lassan felszívódó CH, esetleg ilyenkor még tolhatsz mellé vmi gyümölcsöt vagy zsírszegény túrót
- ebédre jó a szendvics, mellé megint csak túró vagy cottage cheese, jó minőségű sonka, hogy legyen feherjebevitel
- a vacsorát nem tudod szabályozni, mert az adott, viszont ha nem jó az összetétele (sok CH, zsír) akkor tényleg miniadag legyen, ha pedig van hús, húsból egyél többet, de a zsírrá figyelni kell. Illetve azt megbeszélheted a szüleiddel, hogy szeretnél egészségesebb lenni és vegyenek több zöldséget, azt is ehetsz estenként.
Mellette amit itt ajánlottak sportot, bőven elég, sétálj a környéken, vagy youtube kardio edzéseket nyomj, és ahogy fejlődsz, úgy nehezíts a sporton is.
A hajhullás és a menstruáció elmaradása az anorexiásokra jellemző.
Nem azokra, akiknek van zsírtartaléka.
Kérdező ennyi kaja mellett fogynod kéne.
Nézesd meg a pajzsmirigyedet,nagyon könnyen lehet ludas és mielőbb kezelni kell, nehogy nagyobb bajt csináljon.
Szerintem hagyd a szüleidet, vedd a saját kezedbe a dolgokat. Én úgy gondolom, fennáll a hormonprobléma, pajzsmirigy alulműködés és/vagy inzulinrezisztencia. Olvass utána a tüneteknek, de jobb, ha elmész egy endokrinológushoz (olyanhoz, akiről jó vélemények vannak, sajnos sok kontár van) és ő majd beutal téged vérvételre.
Szerintem nem eszel sokat és nem indokolt, hogy ne tudj fogyni, hacsak tényleg nincs valami anyagcserezavarod.
Kérdező, a kalóriákat hogy számolod? Van otthon mérleg és lemérsz mindent? Feljegyzed a falatokat, 1-1 korty üdítőt, amit megiszol? Ilyen apróságokból akar 500-600 kalória többlet is összegyűlhet és eszre se veszed. 1 hónapig írd nagyon szigorúan minden étkezésed és tényleg minden nap sportolj legalább fél órát. Ha 1 hónap után meg se mozdul a mérleg, netalántán hízol, akkor tényleg irány a doki.
De sztem könnyen lehet, hogy az a probléma, amit írok, tényleg nincs bennem rosszindulat, nem feltételezem, hogy hazudsz, vagy ilyesmi, de tényleg vannak láthatatlan kalóriák, amiket eszre se veszel, viszont a fogyást nagyon durván tudják gátolni.
Köszönöm! Még mondogatom a szüleimnek és talán egyszer sikerül rávennem őket, hogy menjünk el kivizsgálásra.
Igen, mérlegen mértem, hogy miből mennyit ettem és a folyadékot is ugyanúgy számoltam. Márciusban kezdtem, július közepéig számoltam. Nem fogytam, de nem is híztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!