Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a szüleim...

Mit csináljak, ha a szüleim nem segítenek és nem is támogatnak a fogyásban?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, 168 cm magas és 83 kiló. Gyerekkoromtól kezdve túlsúlyos vagyok, már oviban is kövérebb voltam és ez azóta sem változott. A szüleim soha nem foglalkoztak ezzel, pedig ők is egyértelműen látták és mindig probléma volt az is, hogy nem kaptak rám ruhát stb., de sosem segítettek érdemben. Ha valaki rámutatott, hogy valami nem oké és nem kellene úgy kinéznem, akkor csak elviccelték vagy valamit mondtak rá, hogy "igen, szeret enni" stb.. A gyerekorvos is csak olyanokat mondott mindig, hogy "majd megnyúlik" meg "majd nőiesebb lesz"...hát nem. A szüleim és a testvérem is egyébként normál testalkatúak, ők nem sportolnak vagy mozognak semmit és mindig ugyanazt eszem, mint ők. Kivéve iskolaidőben, mert akkor csak délután 5 körül tudok otthon enni, és napközben max. egy szendvicset vagy valami gyümölcsöt tudok enni. Viszont én kövér vagyok. A suliban mindig kellett járnom plusz sport foglalkozásokra is, jártam gyógytesire is és mindig mondták a szüleimnek is, hogy el kell járnom sportolni, de ők soha nem vittek el vagy fizettek be sehová. Már magam is próbálok rá odafigyelni, hogy kevesebbet egyek, nem iszom üdítőt, nem nasizok, de nem fogyok. Nem tudom mit kellene csinálnom, szerintem a legjobb az lenne, ha elmennék szakemberhez, aki tudna segíteni. Viszont a szüleim ebben egyáltalán nem támogatnak, mindig csak elterelik a témát és őket ez egyáltalán nem érdekli.
2020. aug. 19. 14:05
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
98%
De nem kellenek a szüleid a kivizsgáláshoz! Egyedül is elmehetsz, mire vársz? :)
2020. aug. 19. 15:47
 22/40 kovpet ***** válasza:

Javasolták a futást... szerintem semmiképp, tönkretenné az ízületeid. Tempós séta elég lesz, 130-as pulzus mellett (nem kell mérni, az kb annyi, amikor még tudsz lihegés nélkül beszélni), 45 perc. Az elején lehet kevesebb, később mehet feljebb. Mindenképp jó cipőben, ha van lehetőséged, ezen ne spórolj!

Bicajozhatsz is, úszhatsz, ha van hol. Igazából mindegy, csak ne terheljen agyon és meglegyen a pulzus és bírd is ki az órát.

2020. aug. 19. 16:01
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Te inkább kevesebbet eszel, mint kellene. Kiszámoltam az adataid dal, amiket itt megadtál, és 1566kc jött ki, ahhoz hogy fogyj. De mivel csak 1200-1400 ét eszel, így mindent elraktároz a szervezeted. Próbálj meg délelőtt többet enni, és délután kevesebbet. Az se baj, ha minden szünetben eszel kB 100 kalóriát, otthon meg elosztva a többit.

De azért egy orvos biztos okosabbak tudna mondani.

2020. aug. 19. 16:07
 24/40 A kérdező kommentje:

Depresszióm van, szóval a fáradtság és levertség ismerős.

Egyedül nem tudok elmenni orvoshoz, mert csak a szüleim tudnak bevinni autóval a városba.

Biciklizni szoktam mindig, a suliban pedig a tesi órán is mindig megcsinálom, amit kell (futni is szoktunk...).

2020. aug. 19. 16:16
 25/40 anonim ***** válasza:
88%
"Egyedül nem tudok elmenni orvoshoz, mert csak a szüleim tudnak bevinni autóval a városba" - te hol laksz, hogy nincs tömegközlekedés, valami tanyán?
2020. aug. 19. 16:23
 26/40 kovpet ***** válasza:
98%

"Biciklizni szoktam mindig"

Én heti 4x-5x egy óráról beszélek és tempósan, nem tingli-tanglizva. Neked megvan annyi?

Lehet szobabicikli is, télen kint nem annyira kellemes tekerni, de otthon nem gond akkor sem meg nyáron sem.

2020. aug. 19. 16:59
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem vicc, mond meg anyukádéknak hogy komoly betegség is lehet a háttérben...

Nem tudhatjuk, amíg az orvos nem mond semmit. Az én szüleim is ilyenek voltak... Neem, nincs semmi baj, majd megnő, majd lefogy, felnőttként mentem el orvoshoz azzal hogy nem zabálok, mégis hízok. Ott kiderült hogy autoimmun pajzsmirigy betegségem van, aztán kicsit később csináltattam egy vércukorterhelést is, ott meg az hogy 2-es típusú cukorbetegségem is van és inzulin rezisztenciám is. De a szüleim szerint nyilván nem volt semmi bajom. Aztán amikor taglaltam nekik ezeket, megvoltak rémülve hogy Jézusom a kislányunk milyen beteg...

Mondjuk nyilván nekem nem csak a hízás volt a bajom, menstruációm 13-évesen jött meg, aztán 1-2 alkalom után búcsút is mondhattunk neki. Évek óta nincs, mostanában szokott néha néha lenni. A hajam is nagyon hullik, nagyon pattanásos is voltam/vagyok, és ha valahogy megsérülök, nagyon lassan gyógyul meg a seb. Ilyenekből azért lehetett volna ezekre a betegségekre saccolni, de fiatalon még az orvosok se vesznek komolyan én így tapasztaltam. Pl emlékszem hogy 17 évesen voltam nőgyógyásznál, ahol ugye mondtam hogy, nincs mensi, évek óta színét se láttam, ő erre azt reagálta hogy lekene fogyni. Akkor biztos lenne. Ha a haziorvosnak mondtam hogy, nem tudok lefogyni ő egyből próbálta meghazudtolni a mondataimat, hogy biztos többet eszek annál, amit mondok. Főleg hogy a családban sokan cukorbetegek, mégse gondolt senki erre, és ez elég szomorú. Felelőtlenség annak ellenére, hogy imádom a szüleim de nem 18 évesen lettem beteg, valószínűleg a kezeletlen pajzsmirigy miatt alakultak ki a bajok. Évekig nem voltam kezelve, mert gondolom azthittek az ő szemük fénye nem lehet beteg, az kivan zárva. Valószínűleg cukorbeteg lennék mindenképpen de hamarabb eltudtuk volna csípni, nem lenne ennyire durva, nem kéne életem végéig ilyen dózisban szednem gyógyszereket és stb...

Amúgy kiderültek a problémáim, kezelve van, dietazok (1500 kcal, 150 gr szénhidrát diéta) és azóta lefogytam (25 éves vagyok) 152 cm, és 60 kg. 55-lenne a legegészségesebb, viszont ez az 5 kiló nem akar, egyszerűen nem lehet leimádkozni rólam....

Heti 5x biciglizek 2,5 órát a munkába oda, vissza. Télen szobabiciglizek ugyanennyit. Ennyi szerintem kell ahhoz hogy lefogyj.

2020. aug. 19. 17:27
 28/40 anonim ***** válasza:
81%
27-es gratula, hany kgrol indultál?
2020. aug. 19. 17:29
 29/40 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen igen, olyan mint egy tanya, csak már nem gazdálkodik senki.

Majdnem minden nap szoktam biciklizni itt a környéken, mert szeretem. Valamint írtam, hogy a suliban is van heti öt testnevelés órám, ahol tényleg szoktunk mozogni és nem csak ülünk a padon. Viszont általános iskolában is volt tesi óránk, jártam heti háromszor gyógytestnevelésre és mellette is kellett járnom heti kétszer valamilyen sportfoglalkozásra (pl. jártam floorballra, jártam focira, jártam ugrókötélre, röplabdára és gimnasztikára is) és akkor is kövér voltam, ezért nem hiszem már el, hogy simán a mozgástól fogynék bármennyit is.

2020. aug. 19. 17:34
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Hány km-re van a város? Szerintem biciklivel is be tudnál menni, nem?
2020. aug. 19. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!