Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnátok hogy a lányotok...

Elfogadnátok hogy a lányotok gimnáziumba kollégista legyen?

Figyelt kérdés
A húgom szeptembertől lesz 8.-os azaz fél éve van pályát választani. A filmes szakma érdekli mint rendező vagy operatőr estleg forgatókönyvíró de az első az a rendező. Eddig jó sulikat budapesten talált de mi pécstől délebbre 25 km-re vagyunk szóval vonattal 3-4 óra. Ha oda kerül akkor mindenképp kolégista lenne de nem tudjuk hogy legfőképp anyánk de úgy a szüleink hogy fogadnák hogy ilyen messze legyen kollégiumban. Tudom hogy minden ember más de ti szülők hogy fogadnátok hogy a gyereketek az órszág másik végébe legyen kolégiumban?

2020. aug. 19. 09:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

19-re:

Egyetértek veled. Vagy közel van, vagy legalábbis egy járattal oda lehet menni. És azért ennyi problémamegoldó képességnek lennie kéne 14 évesen, hogy ezt megnézi interneten, aztán az utcán megkeresi a megállót. És nem téveszti el, melyik irányba kell felszállnia. És a jó helyen száll le. Esetleg beköltözés napján csinál egy próbautat iskolához oda és vissza, hogy megnézze, hol kell leszállnia.

Ezeket a dolgokat azért látják problémának sokan, mert hozzászoktak, vagy gyerekeiket hozzászoktatták ahhoz, hogy mindig mindenhova háztól házig autóval mennek, és egyszerűen nem tudják elképzelni, hogyan kell busszal közlekedni (ill. a gyerekük nem tud, ezért ebből indulnak ki).

Nagyon rosszat tesz a gyerekével az a szülő, aki folyton autóval viszi mindenhová. Persze, gyorsabb, egyszerűbb, mint buszozni. De ez olyan, hogy enni, öltözködni, fogat mosni is csak az tanul meg, akit hagynak, hogy először sete-sután, nehézkesen maga is elkezdje csinálni. Ahol mindig az a hozzáállás van, hogy "gyorsabb, ha helyetted megcsinálom", na ott lesz ilyen életképtelen a gyerek.

2020. aug. 19. 13:10
 22/25 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ez nem életképtelenség... Viszont akár az, akár nem, attól a gyerek még olyan, amilyen és abból kell kiindulni. Én tartom, hogy nem lehet akárkit elengedni az ország másik felébe, hogy akkor majd ott fog tanulni és kollégista lesz. Nem csak a közlekedés miatt.... Szerintem ez abszolút a gyerektől és a családtól függ, és nekik kell ezt megbeszélni és meghozni a döntést.
2020. aug. 19. 13:20
 23/25 anonim ***** válasza:
83%
Aztán megy a csodálkozás , hogy 20 évesen egy vajaskenyeret nem tud magának kenni valaki , mikor iskolába sem engeditek a gyereket .. 150 éve 15 évesen már háztartást vezettek meg gyereket neveltek az emberek, akkor egy buszra csak fel tudnak szállni most is :D És ha eltéveszti a járatot mi van? Ott az okostelefon mindegyiknek a kezében, vagy megkérdez valakit. Szerintem ez már erős túlzás, persze kinek mi .
2020. aug. 19. 13:54
 24/25 anonim ***** válasza:
33%
Még mindig nem csak a közlekedésről van szó és még mindig azon az egy adott gyereken múlik...
2020. aug. 19. 14:07
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem! Az kizárt dolog, soha! Amilyen durva bulikat szoktak a kedves fiúcskák tartani a lányokkal, biztos nem. Max ha elmúlt 20, akkor talán.
2020. aug. 24. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!