Anyukámnak nagyon nagy szeretet és önbecsüléshiánya van. Mit tegyek?
Szerencsére élnek a szüleim, 70 felüliek, én késői gyerek vagyok és nem olyan rég mentem férjhez.
Mindig is tudtam, hogy a látszat ellenére anyumnak nincs sok önbizalma. Nekem sincs sok de próbálok valahogy túlélni úgymond. Örülök, hogy találtam egy férfit aki szeret és elfogad.
A probléma pár éve kezdődött, anyumnak megmutattam a facebook alkalmazást. Egész ügyesen belejött, sok kollégájával, volt osztálytársával, ismerősével kezdte el tartani a kapcsolatot. Rájött magától, hogyan kell idézeteket megosztani vagy az emberek tetszését megnyerni. Ma már ott tartunk, hogy sírógörcs kerülgeti, ha nem jön pár órán belül egy lájk valamilyen nem túl jelentős posztjára. Mindig mindenki segít neki mindenben (tesóm is apám is, főleg én). Mióta elköltöztünk próbálok türelmes lenni anyukámmal de átkozom az online médiát. Anyukám nagyon függő lett és már tényleg csak ebben méri, hogy mennyire szeretik az emberek, mennyire népszerű még, mennyit ér ő emberileg. Próbáltam erről sokszor elbeszélgetni vele de makacs és falrahányt borsó amit sokszor mondok. Azt hiszi, hogy minden a rohadt fecebook körül forog. Ma már többször hívogatott sírva, hogy lájkolgassam, és mit írjak neki a hozzászólásokban. Kezdek én is kiborulni. Nagyon szeretem anyukámat, napi 3 órát beszélek vele telefonon is de félelmetes, hogyan szippantotta el ez az online világ őt.
Kérlek ne írjatok rá csúnyát és gúnyolódjatok a gyengeségén, elég baja van így is! Egyértleműen ebben a rohadt cyber térben méreteti meg magát és már nem fogja fel ennek a lelki veszélyeit. Hogyan lehetne egy idős ember önbizalmát helyrebillenteni?
hát ha már facebook..esetleg pár csoportba beléptetni? ahol jó érzi magát?
ahol asszonyok sütnek-főznek, varrnak, kötnek, mittudomén, felteszik a csoportba a virágjukat, ami aznap kinyílt, vagy a kertjüket, kutyájukat..?
facebookról leszoktatni nem fogod tudni, de talán egy-egy ilyen kedves, szelíd, jóindulatú közösségben jól érezné magát
Mondjuk az ilyen főzős kötögetős csopiknál nincsenek kegyetlenebbek szerintem. Én mindig csak a mocskolódást látom.
Anyám hasonló típus, mint a kérdező anyukája, csak még fiatalabb verzióban. Ő volt ilyen csoportokban, de egy idő után kilépett. Pl csinált horgolt topot, nagyon szexi csini darab lett, magán fotózva töltötte fel, hogy látszódjon a kialakításs. A horgolt munkát senki nem véleményezte, ellenben anyám testalkatát igen, hogy milyen undorító, hogy 50 évesen ilyen képet mer posztolni, a löttyedt mellére hogy mer dekoltált felsőt felvenni, stb.
Főzősökben ugyanezt látom, fúj hogy néz a konyhád, ez a recept nem is úgy van.....
Régi cikk, de érdekes és tanulságos a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!