Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valószínű, hogy én is olyan...

Valószínű, hogy én is olyan leszek, mint anyám?

Figyelt kérdés

Egy ideje foglalkoztat, hogy milyen leszek néhány év múlva, milyen lesz a jövőm. Félek, hogy olyan leszek, mint anyám.

Két tesóm van, akikkel alig törődik valamit, ez a karantén alatt mutatkozott meg, mikor tanulni kellett velük. Számolni, olvasni nem tudtak másodikos, harmadikos létükre. Mindemellett velem sem az a szerető és gondoskodó anya típus. Mindössze 2-3 pólóm és nadrágom van, hónapok óta kérlelem azzal, hogy menjünk el számomra cipőt venni, de folyton halogatja. A pénz egyáltalán nem gond, hiszen lenne rá.

Ezenkívül a ház nem a legtisztább. A padlót morzsa, por és egyéb dolgok lepik el. A mosogatóban sok az elmosatlan edény. Ebédet akkor főz, mikor úgy tartja a kedve. Folyamatosan görcsöl a hasam, mikor a barátom itt van. Szégyenkezem amiatt, mert így kell élnem.

Mikor a barátomnál vagyok, akkor mindig vágyakozom egy olyan anya iránt, mint az övé. Náluk mindig rend, tisztaság és főtt étel van az asztalon. A szeretet és a törődés csak úgy árad belőle.

2020. aug. 17. 16:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%

Ezt nem lehet előre tudni. Általában két véglet van, vagy olyan leszel, vagy gyökeresen az ellentéte.

Volt olyan ismerősöm, akinek az anyja állandóan részeg volt és rengeteget szenvedett kicsi korában. Megfogadta, hogy ő soha nem fog inni. Felnőtt, férjhez ment, lett két kicsi gyereke és ugyanúgy elkezdett inni, mint az anyja. A gyerekeket sajnáltam, de nagyon, mert részegen ők vigyáztak az anyjukra, holott még kicsik voltak.

2020. aug. 17. 16:20
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
te is elmehetsz vásárolni, nézz ki magadnak 1 cipöt és kérj pénzt rá és vedd meg. nem tudom hány éves vagy, de te is porszívózhatsz, vagy elmosogathatsz, vgy fözhetsz egyszerübb ételeket. Besegithetsz a háztartásba, ne csak elvárásaid legyenek, ha nem segits te is.Mosógép van, dobj be egy adag ruát és mosd ki, teregesd ki. te is ott élsz te is tehetsz valamit a rendért. 3 gyerekkel nem könnyű. ne várd a sült galambot a szádba, te is segits .
2020. aug. 17. 16:21
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Benne van a pakliban,de lehet,hogy nem.
2020. aug. 17. 16:25
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

Ha már barátod van akkor simán el tudsz menni vásárolni magadnak 1-2 ruhát. Én tinédzserkorom óta már nem is szívesen megyek anyukámmal vásárolni, mert gyorsabb és egyszerűbb egyedül. És simán be kellene segítened a házimunkába már. Persze, egyedül nem tudod, és nem is elvárható hogy az egész házat kitakarítsd, de egy ebédet összedobni ha éhes vagy, vagy elmenni vásárolni hogy legalább legyen valami szendvicsnek való, az alap lenne. Ha másért nem, azért hogy neked jobb legyen. Kicsit önállóbbnak kellene lenned.

Arra meg, hogy te milyen leszel a jövőben, arra azt tudom mondani hogy azt (szinte) csak te alakítod. Legyen a szemed előtt anyukád példája, és próbálj meg jobb emberré válni.

2020. aug. 17. 16:29
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyám mindig egy példa volt. Egy példa, hogy milyen nem akarok lenni. Amint észreveszem valamilyen jelét ennek, egyből változtatok rajta.

Felesleges vágyakozni, másik anyád már úgy se lesz. Inkább te legyél majd jobb anya.

2020. aug. 17. 16:32
 6/19 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, s minden tőlem telhetőt megteszek. Hónapok óta magamra mosok. Ha olyan élelmiszereket vesz, akkor főzök is, de ez elég nehezen megy, ha nem mindig van itthon kaja. 2 napot dolgozik és 2 napot szabad. Arra vagyok kíváncsi, ha a többi anya erre képes, akkor ő miért nem?
2020. aug. 17. 16:32
 7/19 A kérdező kommentje:
A vásárlás igen nehezen megy, ha nem ad rá pénzt.
2020. aug. 17. 16:33
 8/19 anonim ***** válasza:
53%

Mégis milyen indokkal nem ad? Ha akár megkéred, hogy hadd vegyél magadnak 1-2 ruhát, mert kevés van és nem tudsz miben járni, akkor mit mond? Vagy ha felajánlod hogy elmész bevásárolni és kérsz tőle pénzt, akkor mi a kifogás?

Én értem hogy nem könnyű a helyzeted így, de sajnos a siránkozás semmire nem vezet. Hogy anyukád miért ilyen, azt itt senki nem fogja tudni megmondani. Csak akkor lesz jobb, ha cselekszel is valamit.

2020. aug. 17. 16:36
 9/19 anonim ***** válasza:
47%
abban a 2x2 napban hány órát dolgozik? nem lehet, hogy "csak" fáradt, mert 12-16 órás műszakot tol végig?
2020. aug. 17. 16:37
 10/19 A kérdező kommentje:
Majd ő bevásárol, s elmegy velem ruhát venni. 12 órában dolgozik.
2020. aug. 17. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!