Valószínű, hogy én is olyan leszek, mint anyám?
Egy ideje foglalkoztat, hogy milyen leszek néhány év múlva, milyen lesz a jövőm. Félek, hogy olyan leszek, mint anyám.
Két tesóm van, akikkel alig törődik valamit, ez a karantén alatt mutatkozott meg, mikor tanulni kellett velük. Számolni, olvasni nem tudtak másodikos, harmadikos létükre. Mindemellett velem sem az a szerető és gondoskodó anya típus. Mindössze 2-3 pólóm és nadrágom van, hónapok óta kérlelem azzal, hogy menjünk el számomra cipőt venni, de folyton halogatja. A pénz egyáltalán nem gond, hiszen lenne rá.
Ezenkívül a ház nem a legtisztább. A padlót morzsa, por és egyéb dolgok lepik el. A mosogatóban sok az elmosatlan edény. Ebédet akkor főz, mikor úgy tartja a kedve. Folyamatosan görcsöl a hasam, mikor a barátom itt van. Szégyenkezem amiatt, mert így kell élnem.
Mikor a barátomnál vagyok, akkor mindig vágyakozom egy olyan anya iránt, mint az övé. Náluk mindig rend, tisztaság és főtt étel van az asztalon. A szeretet és a törődés csak úgy árad belőle.
Ezt nem lehet előre tudni. Általában két véglet van, vagy olyan leszel, vagy gyökeresen az ellentéte.
Volt olyan ismerősöm, akinek az anyja állandóan részeg volt és rengeteget szenvedett kicsi korában. Megfogadta, hogy ő soha nem fog inni. Felnőtt, férjhez ment, lett két kicsi gyereke és ugyanúgy elkezdett inni, mint az anyja. A gyerekeket sajnáltam, de nagyon, mert részegen ők vigyáztak az anyjukra, holott még kicsik voltak.
Ha már barátod van akkor simán el tudsz menni vásárolni magadnak 1-2 ruhát. Én tinédzserkorom óta már nem is szívesen megyek anyukámmal vásárolni, mert gyorsabb és egyszerűbb egyedül. És simán be kellene segítened a házimunkába már. Persze, egyedül nem tudod, és nem is elvárható hogy az egész házat kitakarítsd, de egy ebédet összedobni ha éhes vagy, vagy elmenni vásárolni hogy legalább legyen valami szendvicsnek való, az alap lenne. Ha másért nem, azért hogy neked jobb legyen. Kicsit önállóbbnak kellene lenned.
Arra meg, hogy te milyen leszel a jövőben, arra azt tudom mondani hogy azt (szinte) csak te alakítod. Legyen a szemed előtt anyukád példája, és próbálj meg jobb emberré válni.
Nekem anyám mindig egy példa volt. Egy példa, hogy milyen nem akarok lenni. Amint észreveszem valamilyen jelét ennek, egyből változtatok rajta.
Felesleges vágyakozni, másik anyád már úgy se lesz. Inkább te legyél majd jobb anya.
Mégis milyen indokkal nem ad? Ha akár megkéred, hogy hadd vegyél magadnak 1-2 ruhát, mert kevés van és nem tudsz miben járni, akkor mit mond? Vagy ha felajánlod hogy elmész bevásárolni és kérsz tőle pénzt, akkor mi a kifogás?
Én értem hogy nem könnyű a helyzeted így, de sajnos a siránkozás semmire nem vezet. Hogy anyukád miért ilyen, azt itt senki nem fogja tudni megmondani. Csak akkor lesz jobb, ha cselekszel is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!