Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem a mérgező...

Hogyan kezeljem a mérgező szüleimet?

Figyelt kérdés

Édesapám hamar lelépett amikor 2 éves voltam, viszont amikor betöltöttem a 20 éves kort hirtelen 2 ingatlant is nekem ajándékozott. Azóta nem igazán tartja a kapcsolatot a családdal.

Anyám aki 30 évig zsörtölődött apámmal nem kapott tőle semmit anyagi javat.

Sok sok éve kifizette a nagyszülők házát is illetve egy picike házat azzal a céllal hogy nagykorúságom után a nevemre kerüljön de végül anyámnak is lett 50% tulajdonjoga benne "az én érdekemben"-mondta anyám.

A problémám az hogy anyám terrorizál és állandóan bánt szavakkal, zsarol.

A 2 ingatlan ami "nekem lett szánva" bérbe van adva de anyám veszi át a bérleti díjat mert az ő falujában vannak a lakások.

Én a fővárosban tanulok 210 kilométerre onnan.

Hogyan védjem ki anyám beszólogatásait ha már elkerülni az anyagiak miatt nem tudom?

A pénz kell a saját albérletemre és a tanulmányaimra.

Beszólogatások pl: "ennyi pénzből már nézhetnél ki jól" (jól nézek ki csak rövid hajam van nem hosszú ami anyámnak tetszik)

"Lehetne már valami normális palid ha már ennyit keresel" (a barátom rendőr)

"Itt nálam te nem alszol, menj el motelbe van pénzed" (amikor meglátogattam)

"Odaadom a bérleti díjat de nem érdemled meg mert ilyen büfészakon tanulsz" (mérnökinfó)

Stb

Hogyan ne roppanjak meg érzelmileg ezektől?

2020. aug. 17. 14:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Anyám 3 évig zsörtölődött apámmal* nem 30
2020. aug. 17. 14:18
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Kérd utalással a pénzt a bérlőtől saját számládra, a kapcsolatot meg szakíts meg vele. Legalábbis egy időre.
2020. aug. 17. 14:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
En azt mondanam,hogy nem kell rabizni,hogy a kiadott ingatlanokert 0 feleljen. ez a minimum. vannak erre szakosodott cegek akik % ert..nem tudom,de em lehet tul magas, mindent elinteznek helyetted es Te nyugodtan tudsz aludni. Es igy tulajdonkeppen cska akkor kell tallakozni vele ha tenyleg akarsz, nem kotelezo szinten. Aztan megvarni,hogy mi fog tortenni. De szerintem csak jobb lehet
2020. aug. 17. 14:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem a rábízás a probléma mert ő nekem nem engedi meg, hogy átvegyem a pénzt.

Ezzel alar sakkban tartani

2020. aug. 17. 15:56
 5/7 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

1. "ő nekem nem engedi meg, hogy átvegyem a pénzt" Ilyen nincs, csak te hagyod neki, feltéve, hogy az ingatlanon nincs haszonélvezeti joga. Kérd utalással a pénzt a bérlőtől saját számládra, a kapcsolatot meg szakíts meg vele. Legalábbis egy időre.

2. Anyád részben (5%) az elmaradt tartásdíj és az egyedülálló anyaság terheit veri le rajtad, és emellett vagy még boxzsák neki (95%).

2020. aug. 17. 16:10
 6/7 anonim ***** válasza:
26%
Vegyél be ellenmérget.
2020. aug. 17. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"ennyi pénzből már nézhetnél ki jól" - Úgy nézel ki, ahogy te szeretnél. Úgy érzem itt is a pénzed a fontos neki, nem a kinézeted.

"Lehetne már valami normális palid ha már ennyit keresel" - Ne magyarázkodj neki, ne avasd feltétlenül be abba, hogy kivel és miért vagy együtt. Te sem mászol bele valószínűleg az ő magánéletébe tanácsokat osztogatni.

"Itt nálam te nem alszol, menj el motelbe van pénzed" - Menj motelbe, ha nem okoz gondot. De nem azért, mert ő mondta, hanem mert erre az ellenségeskedésre neked nincs szükséged.

"Odaadom a bérleti díjat de nem érdemled meg mert ilyen büfészakon tanulsz" - Az zavarja hogy hol tanulsz, ami megint csak a Te döntésed. A lakás a tied, a bérleti díj akkor is megillet, ha azt tanulod, amit ő gondol jónak, és akkor is ha nem azt.

2020. aug. 17. 22:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!