El mennyek otthonról?

Figyelt kérdés

Az otthoni helyzet nagyon rossz, nem képesek maguk után takarítani.

Gusztustalan az egész ház.

Én takarítok, de feleslegesen mert bejönnek, koszos cipővel, a folyosó beázik ha esik az eső, csőtörés van ha minden igaz mert, a fal vizes és fojik előle a víz..

Az öcsém rettentően pofátlanul beszél, minden másogik szava bmeg, nem csinál semmit egész nap.

2020. aug. 16. 15:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
ha van pénzed elmenni akkor igen, ha nem akkor sporolj
2020. aug. 16. 19:49
 12/22 A kérdező kommentje:

Igen tudom az írásommal gond van, és volt is mindig, de nem tudom, hogy javítsak rajta?!

Elmúlam 18.

2020. aug. 16. 20:22
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

"nem tudom, hogy javítsak rajta"

Nem tudod? Például úgy, hogy legalább egyszer elolvasod, mielőtt elküldöd, könyörgöm...

"Elmúlam 18."

Szóval 18 vagy, gyakorlatilag még kölyök.

2020. aug. 16. 20:28
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Bizonyára dolgozol, tehát kevés az időd és aligha tudod megfogadni a tanácsom.

Ha javítani akarsz a helyesírásodon, akkor ezeket ajánlom:

1. Antikváriumban megveszed "A magyar helyesírás szabályai" c. könyvet és apránként megjegyzed, hogy mi a helyes (Ezzel tudsz leghamarább eredményre jutni, mert elég, ha a szótári részt nézegeted és megjegyzed a szavakat, hogyan vannak helyesen írva),

2. Könyveket kezdesz olvasni. Ez hosszabb ideig tart, főleg, ha vizuálisan nem tudod megjegyezni a szavakat, ill. aligha van az olvasáshoz türelmed.

2020. aug. 16. 20:32
 15/22 A kérdező kommentje:
Szeretek olvasni... de valamiért már nem olvasok olyan sokat mint pár éve, valahogy kevesebb időm van rá.
2020. aug. 16. 20:38
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Szeretsz olvasni és ilyen rossz a helyesírásod?

Elhiszem.

Ugyanakkor alighanem jártas vagy a műszaki dolgokban. Abból következtetek, hogy ez gyakran így szokott lenni. Ezt bizonyítja az is, hogy nagyon közeli rokonom helyesírása talán a Tiednél is rosszabb, szakközépiskolában tanárkodott, viszont töméntelen sok újítási javaslata és szabadalma van.

Egyszer ezt mondta nekem: "Ha én valamit meglátok, máris azon töröm a fejem, hogy mit lehetne rajta javítani".

2020. aug. 16. 20:49
 17/22 anonim ***** válasza:
69%
A kérdést se értem. Ha rühellsz ott lakni és megteheted, hogy lelépsz, akkor menj.
2020. aug. 16. 20:58
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok jártas ilyesmiben, kb két pillanat és kinyirok egy laptopot egy életre...
2020. aug. 16. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:
19%

Ugye troll vagy és nem komoly az a kérdés, hogy javíts a helyesírásodon?????? Ugye???

Jaj....ne csak olvass, hanem bizonyos lapjait másold is át a könyveknek egy füzetbe. Így benne lesz a kezedben...csak egy ötlet (hátha valaki idetéved) mert tényleg nagyon remélem, hogy ez nem komoly....

2020. aug. 16. 21:16
 20/22 anonim ***** válasza:
73%

Úgy javíts a helyesírásodon, hogy olvass sokat, és írjál is (kézzel!). Ahogy előttem írták, másolj könyvből.

A lényeg, hogy valamit csinálj, mert így gyengeelméjűnek tűnsz.

2020. aug. 16. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!