Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem engedi, hogy...

Anyám miért nem engedi, hogy rendes maszkot vegyek föl?

Figyelt kérdés

Orvos ismerőstől szereztem normális maszkokat, amik FFP4.8-as szálsűrűségűek. A koronavírus legkisebb természetben előforduló méreténél is kisebb a szálsűrűségük.

Egy olyan maszk kb 15e Ft. Megvettem, de anyám állandóan azt szajkózza, hogy el fogok ájulni vagy meg fogok fulladni.

Ezt a f*szságot! Hogy fulladnék meg? A kórházi dolgozók a lélegeztető gépek mellett mind FFP5-ös maszkot kapnak. ők napi 20 órában se fulladnak meg.

Akkor én 17 évesen egy FFP 4.8-as maszkban hogy fulladnék meg?

Saját érdekemben veszem föl, nem azért, mert más azt mondja, vagy ez a szabály. 100% alatt van egy nagyon picivel a védelme a vírussal szemben. kell ennél több?

oké, 17 vagyok, nem nagy az esélye, hogy elkapom, nagyon erős az immunrendszerem, sportolok heti 5 napban, úszom is, de nekem nem kell az a szenvedés amit már 4 ismerősöm élt át. Közülük 3-man meghaltak. a 4. lábadozik.

2020. aug. 16. 12:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Cicamica, FFP3 a maximum. Tudom, mert a testvéremnek ez a szakmája (munkavédelmi és környezetvédelmi mérnök), ebben dolgozik évtizedek óta. A munkahelyén a multinál ő rendeli a maszkokat.

Legalább ne hazudjál ilyen orbitális barámságot, süt rólad a szellemi sötétség:DDDDDDDDDD

2020. aug. 16. 16:11
 12/18 A kérdező kommentje:

11: Bárcsak ilyen okos lennél és tudnád, hogy ffp10 a max. de az már nem maszk. a szálsűrűséget jelölik vele és részben egy ellenőrző tanúsítvány is.

ffp-10-esben nem kapsz levegő. Az olyan sűrű, hogy ott 36 bar-os nyomással kell átküldeni a gázt, akkor is csak szivárog a másik oldalon. Tesód szerintem direkt nem árulja el neked az igazat, mert tudja, hogym ennyire sötét vagy :( Cicamica

2020. aug. 16. 17:11
 13/18 anonim ***** válasza:
25%

8-as. Na ezt szajkozom egy csomo ismerosomnek, rokonomnak. Hogy miylen a statisztika, meg milyen joo az mrsak es egyebek a korhazainkban, de szerintuk en kepzelodom. Ehhehe.

Oruok hogy egy ujjal de megusztatok

2020. aug. 16. 17:13
 14/18 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk mert takony 17 évesként ő tart el, te meg 15 ezreket szórsz el naponta. Ja hogy nem cseréled előírásszerűen?

Akkor meg mi a rossebnek hordod? Hogy menőzhessél meg keménykedj vele szemben?

Mert tájékoztatlak, hogy a rosszul hordott FFP maszk pont ugyanannyira nem ér semmit azon kívül, hogy a turhádat felfogja, mint egy sima sebészi. Ennyit erről. Látszik, milyen qrvára értesz hozzá. Csak épp valóban nehezebben kapsz benne levegőt, ezzel nem tudom, mit kötekedsz. Munkavédelemből hordtam FFP3-at és ez márpedig így van.

Ja és attól még, hogy van rajta egy egyszerűbb szűrőszelep, ez nem légzőkészülék. Az a búvároknak, tűzoltóknak van.

2020. aug. 16. 18:36
 15/18 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg kamu a kérdés, nincs ffp5. 1-2-3 van.

Troll!!!!

2020. aug. 16. 21:10
 16/18 qkker1 ***** válasza:
100%

Látsz te ezek között FFP 4,8-at?

[link]

[link]

2020. aug. 17. 10:37
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi hogy beleszólok de a leírásodból az jön le, hogy azt hiszed a maszkot azért kell hordani hogy ne kapd el a vírust. (Ha tévedek szólj!)

A maszkot azért kell hordani, hogy mások(!) ne kapják el a vírust tőlünk, mégha tudjuk magunkról hogy nem vagyunk fertőzöttek, akkor is célszerű viselni mások egészsége érdekében. A vírus ellen nem véd szinte semmit.

2020. szept. 11. 21:35
 18/18 kovpet ***** válasza:
47%
17: A sebészit kell mások védelmében, az a viselőjét nem, vagy csak minimálisan védi. Az ffp2-3 téged (is) véd. Ha szelepes és kifele irányban nem szűr, akkor csak téged, ha nem szelepes vagy a szelep is szűrt, akkor is-is.
2020. szept. 12. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!