Anyám miért nem engedi, hogy rendes maszkot vegyek föl?
Orvos ismerőstől szereztem normális maszkokat, amik FFP4.8-as szálsűrűségűek. A koronavírus legkisebb természetben előforduló méreténél is kisebb a szálsűrűségük.
Egy olyan maszk kb 15e Ft. Megvettem, de anyám állandóan azt szajkózza, hogy el fogok ájulni vagy meg fogok fulladni.
Ezt a f*szságot! Hogy fulladnék meg? A kórházi dolgozók a lélegeztető gépek mellett mind FFP5-ös maszkot kapnak. ők napi 20 órában se fulladnak meg.
Akkor én 17 évesen egy FFP 4.8-as maszkban hogy fulladnék meg?
Saját érdekemben veszem föl, nem azért, mert más azt mondja, vagy ez a szabály. 100% alatt van egy nagyon picivel a védelme a vírussal szemben. kell ennél több?
oké, 17 vagyok, nem nagy az esélye, hogy elkapom, nagyon erős az immunrendszerem, sportolok heti 5 napban, úszom is, de nekem nem kell az a szenvedés amit már 4 ismerősöm élt át. Közülük 3-man meghaltak. a 4. lábadozik.
A kérdésedre nem tudom a választ, leszámítva, hogy az én anyám is folyton lehúzatja az orromról mondván nehogy rosszul legyek, pedig én 28 vagyok nem 17, ő meg csipkéből varrt magának... de kemény hogy neked 3 ismerősöd is meghalt benne míg én ismerni sem ismerek olyat közvetlenül, de még csak olyat sem akinek az ismerőse egyáltalán elkapta.
Párom nagyapja pl tök lazán mászkál 85 évesen március óta villamossal vásárolni és jobban van mint valaha és köszönte szépen nem kért a segítségünkből.
Hanyszor lehet azt a maszkot hasznalni?
15 ezres maszkot most meg felesleges hasznalni.
Gondolom minden napra van egy 15ezres FFP maszkod... mert pár óra után kuka.
A kórházban ahol dolgozom, ott csak a covid elkülönítőben, ott is a lélegeztetett betegeknél használják az eü dolgozók, pl.intubálásnál vagy váladékleszívásnál, amikor fröcsög a cucc...
Felesleges ez a maszk a mindennapokra. Kézfertötlenítéssel többre mész, ill.ha nem mész tömegbe, vagy ha nem állsz bele a másik szájába az utcán.
De gondolom ha ennyire félsz, akkor max a szobádban edzel heti 5x, és a fürdőkádban úszol... vagy aközben is rajtad van a maszk?
Hello én elkaptam, családostul.
Apu került egyedül kórházba, ezért csak ő szerepel a statisztikában.
Fun fact: volt egy begyulladt körme, és akkora nagy tisztaság volt a kórházban, hogy MRSA-val jött haza, ami miatt amputációra kellett két nap múlva visszamennie.
Az, hogy mi itthon betegek voltunk (én személy szerint bő három hétig, a gyerekek kevesebb mint egy hét alatt átestek rajta) a lőtéri kutyát nem érdekelte, a megyei statisztika egy hónapig 8-on állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!