Menni vagy maradni?

Figyelt kérdés

Nincs családom, csak apum van és az élettársam. Apámnak nincs senkije, mióta anyámmal elváltak, mert abban a kapcsolatban olyan szinten tönkrement lelkileg, hogy egy életre elég volt neki a nőkből (sajnos ezt el is hiszem...). A szülei voltak neki, akikről próbált gondoskodni, de az elmúlt évben őket is elveszítette. Így konkrétan maradtam neki én. Persze mellette ott a munka, az ismerősök, de az más...

Tőlem fél órányira lakik, hetente 3x látogatom kb.

De azt érzem, hogy legszívesebben elmennék még az országból is (de legalább a Duna másik oldalára) és új életet kezdenék. Nem érzem magam jól sem a munkámban, sem a párkapcsolatomban. Boldogtalan vagyok.

Közben apámon kívül a párom az egyetlen ember, aki itt van nekem, szeret és biztonságot nyújt. Imádom, mint embert, de egyre jobban kezdem azt érzeni, hogy bár nem tudom hogy viselném az életet nélküle, de a mi utunk nem egyfelé tart.

Viszont azt érzem, hogy apámat nem hagyhatom itt. Nem hagyhatom egyedül, mert nem ezt érdemli. Nagyon jó ember, és anyám miatt sajnos az elmúlt kb 6évben lehetett csak igazán az apám, akármennyire is próbálkozott előtte, eltaszítottam.

És tudom, hogy nagyon megviselné, ha elmennék. Más részről pedig azt érzem, hogy nem adhatom fel magamat.

Az elmúlt években lekopott az összes barátom, és ha a párkapcsolatom sem lenne, akkor tényleg egyedül lennék a világon.

Neki én vagyok a nagy ő, ezt tudja ő is és én is.

Viszont nekem...

Felrúgni a jól megszokott életeteket (amiben nincs anyagi gond sem pl.) az ismeretlenért, ahol mindent a 0ról kellene kezdeni.. Most jó helyem van, máshol kezdhetnék kb egy minimálbérrel...

Apám sem ezt érdemli...

Köszi a választ!

2020. aug. 12. 21:20
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

Figyi egy életed van éld úgy ahogy neked tetszik és nem úgy ahogy másoknak.Ha van rá lehetőséged és úgy érzed hogy menned kell akkor menj,apudat bármikor meglátogadhatod.

Hány éves apukád?

2020. aug. 12. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Úgy érzem ebből amit írsz, hogy menned kell. És kis megerősítés kell még. Ha így érzed, akkor legyél bátor és vállald a kockázatot akkor is, ha tényleg az van amit írsz, hogy ki tudja mi vár valahol máshol. A hajósok is így indulhattak útra annak idején. Félve, de valami mégis azt mondta, hogy menni kell.

Az lehet egy megoldás, hogy valami módszert kitalálsz az apukáddal való kapcsolattartásra. Telefon, vagy videó hívás. Néha postai levelek. Hogy érezze, hogy mi van veled. Szerintem, ha tudja, hogy mi van benned, hogy miért csinálod, akkor az bántaná, ha maradnál.

Tud internetet kezelni? Ha nem kitudod rá képezni?

2020. aug. 12. 21:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Apum 55éves, de 20 éve egyedül van :(
2020. aug. 12. 21:32
 4/8 A kérdező kommentje:

2/3 Vettem már neki egy számítógépet, egész jól meg is tanulta kezelni, nem okozna neki problémát azon tartani a kapcsolatot.

Jól esett olvasni a kommentedet, tényleg ki tudja, hogy mi várna máshol... csak közben ránézek az alvó barátomra, és a világon a legszarabb embernek érzem magam, amiért akkora fájdalmat okoznék neki :(

Bocsánat a picsogásért..

2020. aug. 12. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Vidd apádat is.
2020. aug. 12. 21:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Apád nem menne veled együtt? (Nem összeköltözésre gondolok, csak hogy egymás közelében maradjatok.) Mondjuk te "előre mennél" valahova, aztán ő is keresne munkát a közeledben, ha már a próbaidőd lejárt és jól érzed magad.
2020. aug. 12. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

#4 szomorú lesz a barátodnak. De amit írsz, abból az érződik, hogy magának a párkapcsolatnak eléggé vége van. És nem te döntöd el sajnos ezt, hogy ez történt ezzel a dologgal benned.

Van akiknek amúgy elég ennyi, ami még most van köztetek, mert az a fontos, hogy legyen ott valaki, akivel családot alapíthat és akivel jó együtt lenni, mint barát, vagy társ. De úgy tűnik neked nem annyira ezek a szempontjaid, vágyaid, akármik is azok.

Te azt amire hív az élet, élj bátran.

2020. aug. 12. 22:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A kapcsolatod haldoklik, ezt a párod is érzi. Nem biztos, hogy egy délibáb (neki te vagy az igazi és nem akarod megbántani) miatt érdemes lenne maradnod, mert ha tényleg szeret, észreveszi, hogy fogolyként élsz mellette. Édesapád esetében pedig szomorú, hogy ennyi időt elvesztettél vele, de nem tudod már úgy bepótolni, mint amilyen régen lett volna. A jelent éljétek meg minőségi támogató kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy építed a jövődet és törődsz vele, de nem áldozod fel a szerelmi életed és a karriered azért, hogy aztán 30 év múlva egyedül légy és hiányérzettel terheld minden későbbi döntésed.

Az én történetem:

7 éve ugyanilyen kapcsolati mocsárban vártam, hogy majd beletörődök valamikor, mivel gondoskodó, megbízható ember volt mellettem, aki elfogadott teljesen. Csak sajnos közben elvesztettem a régi barátaimat, az újakkal pedig új célok és érdeklődés került a képbe, amin a barátommal már nem tudtam osztozni, hiába akartam megkedveltetni vele. Kaptam nagyon jól fizető munkalehetőséget is helyben, és akkor kellett döntenem: langyos biztonság, jó kereset és nulla karrier vagy fejlődés abból az állapotból VAGY elköltözöm, alulról kezdek multinál messze, kis albérlet, idegen munkatársak, és csak az egyetemi ismerősök. Utóbbinál a család közelsége is megszűnt volna. Ezt választottam, szakítottam és költöztem egyedül. Szabad voltam, annyi élményt szereztem, ami csak belefért, és másfél év után kezdett hiányozni pasi a képből, addig eszembe sem jutott. Nem sokkal később találkoztam egy olyan emberrel, aki a magasra tett lécet is megugrotta és vele sokkal tartalmasabb életem van, mintha maradtam volna otthon. Közös hullámhosszon vagyunk az első perctől, gördülékenyen ment az együttélés, esküvő, házépítés, már a második gyerekünkkel vagyok itthon és kicsit sem unatkozom. A bizonytalanba ugrottam, és minden szempontból megérte.

2020. aug. 12. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!