Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól mérgező egy szülő?...

Mikortól mérgező egy szülő? Tudnátok példákat írni, mivel “mérgeznek” benneteket a szüleitek?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok. Az elmúlt 13 évben azt éreztem, hogy képtelen vagyok megfelelni az apai elvárásoknak. Nem alkoholista, nem vert, viszont állandóan degradál. Mintha versenyeznénk Egymással és féltékeny lenne az életemre, le akarna húzni. Természetesen a testvérem felé semmilyen elvárás nincs. Amit ő tesz az tökéletes.

Hallottam alkoholista, drogfüggő, molesztáló szülőkről és ehhez képest apróságnak érzem, hogy nem jövök ki a szüleimmel mert ledegradálnak.

Nektek milyen a kapcsolatotok a szüleitekkel? Mikortól számít mérgezőnek egy szülő?

2020. aug. 12. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
96%

Onnantól számít amit az egyén annak lát. Engem nem molesztáltak, nem vertek, nem voltak alkoholisták. De anyám sose foglalkozott velem, a szeretőjét többre tartotta a gyerekeinél, kiskoromtól csúnya szavakkal illetett állandó jelleggel. Irányításmániás, és minden csak úgy jó ahogy ő látja. Nem tetszik neki a világnézetem, a beszédem, a stílusom, a választásaim, a munkám és úgy kb minden. Mindenre van megjegyzése, mindent leszól, lehúz. Kifejezte számomra, hogy örülne ha csóró xar életem lenne, mert másnak is illene átélnie azt ami neki jutott fiatalabb korában. Ha két porszemet arrébb kell tennie mikor haza jön, akkor csapkod, ordít, szid mindenkit, mert miért nem csinálnak meg itthon a-tól z-ig mindent a gyerekei. Hozzá teszem mi is dolgozunk, én speciel később érek haza nála. :)

Szerintem az én anyám mérgező szülő. Annak akit vernek, lehet nem lenne az. Nekem az.

2020. aug. 12. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
A Kerdezo szulei mergezoek.
2020. aug. 13. 04:34
 3/4 anonim ***** válasza:
22%

Az ex férjem anyukája mérgező, egészen pontosan mártír. Amúgy nagyon szeretem a mai napig, szerencsére az exem is tudja kezelni. Leírok egy példát.

Az ex bátyja és annak a menyasszonya ott laknak anyósék házában. Ezek ketten egész hétvégén veszekedtek nyilvánosan egymással a család előtt, erre az exem megkérte őket, hogy a privát problémájukat lehetőleg kezeljék privát módon, ne mindenki előtt, mert ez kellemetlen. Erre a menyasszony megsértődve felvonult és a báty belerobbant az öccsébe, hogy ne szóljon bele a dolgaikba (egyébként tök jó testvérek) és az asszony után ment az emeletre. A kínos csend után drámaian megszólalt Anyós: - Jajj, bocsássatok meg, ez is az én hibám, mert rossz anyátok voltam, ne haragudjatok rám, úgy sajnálom!!!!

De ezt így tök komolyan :D Persze ment utána a "Ne butáskodj, Anyuka, nagyon jó anya vagy..."

Vagy ha felhívja exemet 1 hét nem beszélés után, akkor úgy nyit, hogy "Szervusz kisfiam, itt anyád, ha egyáltalán tudod még, az kicsoda, felőled akár meg is dögölhetek..."

Tudom, hogy ez így durvának hangzik leírva, de ha nem veszik komolyan ezeket a mondatokat, akkor annyira komikusan hatnak :D Szerintem amúgy ez a titok a mártíroknál: Nem kell őket komolyan venni. Nyilván ez nem vonatkozik például az agresszívekre.

Gondolom, olvastál már a témában, vannak ezzel kapcsolatban nagyon jó könyvek cselekvési útmutatóval.

2020. aug. 14. 11:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyámnak, ha valami nem tetszik, napokig nem szólt hozzánk. Sokszor nem is tudtuk, hogy min sértődött be. Csak hazaérek a suliból, se ebéd, se kenyér, se egy mukkanás tőle. Aztán ha mégis megszólalt, ordibált, káromkodott, csapkodott, dobálózott. Amióta az eszemet tudom, SOHA nem éreztette, hogy szeret, vagy hogy valamilyen eredményenre büszke. Innen nézve tényleg szó szerint megmérgezte a gyerekkoromat.
2020. aug. 14. 17:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!