Mit tegyek, ha anyám jönni akar velünk nyaralni, de mi kettesben szeretnénk menni a férjemmel?
Csak bejelentette, hogy ő is jönne,de tudom ha megmondom, hogy kettesben akarunk nyaralni, akkor megsértődik. Szerintem ezt meg lehetne érteni egyébként, ez az egy pihenésünk van az évben, és akkor csak ketten szeretnénk lenni, nem máshoz alkalmazkodni. Meg szerintem harmadikként se érzi jól magát az ember.
Ki mit gondol erről?
Nem akarok ígérni közös wellnest sem, mert alapból nem szeretjük, kettesben sem járunk, mi inkább kirándulós fajta vagyunk a párommal.
Az utolsónak igaza van, felnőttek vagyunk, ne kelljen már cserébe ígérni majd máskor együtt nyaralást, se eltitkolni, se szégyellni magam, hogy merészelek a férjemmel kettesben akarni menni pihenni.
Tegyük hozzá, hogy nagyon nem szép anyukádtól, hogy így viselkedik. Fontos lenne, hogy a párod emiatt támogasson lelkileg, mert nehéz az ilyen viselkedést elviselni, akkor is, ha tudod, hogy anyukádnak is, nektek is hosszú távon az a jó, ha végigcsinálod a "kúrát", és nem adod be a derekad, bármilyen nehéz is.
De sajnos sok idősebb szülő csinálja ezt, nem rosszindulatból, hanem mert ők még egyáltalán nem fértek hozzá annyi pszichológiai tudáshoz, mint mi, fiatalabbak. Honann venné észre, hogy érzelmi zsarolás, amit csinál, ha azt se tudja, mi az? Hogyan csinálná másképp, ha nem ismer más viselkedési mintát? Ezzel nem mentegetni akarom, de fontos ezt látni, hogy nem rosszindulat van a háttérben az esetek többségében.
Kedves utolsó, lehet igazad van, ebből a szempontból is lehet nézni, de ez sem lehet mentség rá, vagy ha öt fel is mentjük a viselkedése miatt, én viszont nem vagyok köteles ezt hagyni és eszerint élni az életemet. Ő ugyanazt csinálja amit az anyja csinalt vele, mindig hangoztatja, hogy nem akar rá hasonlítani, de ahogy öregszik, egyre jobban és erősebben hasonlít rá. Ez van...én amellett a bizonyos kúra mellett döntök. És nem ezt akarom majd a gyerekemnek sem átadni. Ez a lánc nálam fog megszakadni.
Ui: én tudatosan dolgozom ezen, sok pszichológia könyvet és cikket olvasok és úgy érzem haladok is. Csak lassú a haladás, hosszú ez az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!