Mit tegyek, ha anyám jönni akar velünk nyaralni, de mi kettesben szeretnénk menni a férjemmel?
Csak bejelentette, hogy ő is jönne,de tudom ha megmondom, hogy kettesben akarunk nyaralni, akkor megsértődik. Szerintem ezt meg lehetne érteni egyébként, ez az egy pihenésünk van az évben, és akkor csak ketten szeretnénk lenni, nem máshoz alkalmazkodni. Meg szerintem harmadikként se érzi jól magát az ember.
Ki mit gondol erről?
8-as, azért szerintem az normális, hogy tudja a családod, ha egy hétre elutazol, még akkor is, ha külön élsz. Nem fogom titkolni meg bújkálni.
Igazából nem válaszoltam rá semmit, mikor mondta, de ha megint felhozza, akkor megmondom egyenesen, hogy nekünk a nyaralás az kettesben nyaralás és pont. Csak ketten akarunk lenni. Csak megerősítést vártam, hogy nem én vagyok az önző, meg akinek az anyja már nem is kell, mert ezt szokta mondani, ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, akkor megsértődik és jön az érzelmi zsarolás...de én ezt már nem akarom hagyni, egyre jobban megy az, hogy ne betegedjek ebbe bele, de kemény meló.
Én is voltam már nyaralni a fiammal és a menyemmel. Mondjuk nagy különbség, hogy engem ők hívtak. Nem volt rossz, de máskor azért nem mennék. Kell az élmény kettesben.
Kirándulni is megyek velük néha 1-1 napra, szigorúan csak akkor, ha ők hívnak.
Persze nem vagyunk egyformák.
'Igazából nem válaszoltam rá semmit, mikor mondta'
Ez a baj. Miért nem? Nem csinálsz semmi rosszat. Tök normális, hogy kettesben szeretnétek elmenni nyaralni.
Nyugodtan mondd meg, hogy nem anya, mi most kettesben megyünk, majd máskor elmegyünk együtt valami programra.
Ha megsértődik, akkor megsértődik. Úgy is megnyugszik majd.
Megoldás a jövőre nézve: elutazás előtt egy nappal közölni vele, hogy nem lesztek otthon a köv. héten.
Utolsó pillanatban tutira nem fog szobát találni ugyanott...
"de én ezt már nem akarom hagyni, egyre jobban megy az, hogy ne betegedjek ebbe bele, de kemény meló"
Jól csinálod, és tényleg kemény. Kitartás. Remélem, a párod átlátja a helyzetet és melletted áll.
Igen, a párom nem problémázik, tudja, hogy úgyis kettesben megyünk, mert nekem a nyaralás szent, csak a miénk. Mi ugy érezzük jól magunkat.
Ha megsértődik, majd megbékél, azt elfelejti, hogy ő se az anyjával járt nyaralni felnőttként.
Szerintem megnézett egy régi reklámot, és azért akar veletek menni.
Sziget: 'Hozd el anyádat is'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!