Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem vezethetem az autót, de...

Nem vezethetem az autót, de jogosítvány kellett és ekézni kell, amiért nem tudok vezetni?

Figyelt kérdés
3 éve van jogosítványom, de azóta nem vezettem autót. Én akkor még nem is szerettem volna megtanulni vezetni (nem érdekelt és nem is éreztem szükségét), de a szüleim rögtön befizettek a tanfolyamra (mert a jogosítvány ma már alap, mindenkinek van, ez a minimum stb.) és akkor már megcsináltam. Levizsgáztam és megkaptam a jogosítványt, majd utána egyszer vezethettem anyukám autóját és ennyi. Akkor apukám jött el velem és állítása szerint végig rettegett, félt és arra a megállapításra jutott, hogy nem tudok vezetni. Azóta pedig nem kaphattam meg egyik autót sem, így pedig nem is tudtam vezetni és gyakorolni. Most pedig már szükségem is lenne rá, hogy vezessek vagy legalábbis olykor-olykor jól jönne.Továbbra sem vezethetek, de a család ráadásul mindig megjegyzi, hogy nem tudok vezetni, ezért kellett a jogosítvány, a papír nem jelent gyakorlatot, stb... mikor mégis honnan lenne gyakorlatom, ha nem is vezettem?
2020. aug. 10. 13:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem akarok új vezetés órákat venni, mert úgysem tudnék mit vezetni utána. Ugyanúgy kidobott pénz lenne.

Alapvetően nem lenne szükségem autóra napi szinten. Ugyanakkor sokszor előfordul, hogy nem tudok visszamenni a kollégiumba, pakolni kell, csak egy órára kell bemenni az egyetemre és ilyenkor oda-vissza 4 órát kell vonatozni és buszozni (de sokszor a szüleim visznek-hoznak, mert nincs is járat). Autóval sokkal gyorsabb és kényelmesebb is lenne. Valamint diákmunkákkal is ugyanez a helyzet, szinte lehetetlen, ha a tömegközlekedésre vagyok utalva. Vidéken lakunk, errefelé sajnos nem túl jó a tömegközlekedés (órákat kell várni, kevés járat van, valahová konkrétan el sem lehet jutni vonattal/busszal).

2020. aug. 10. 13:54
 12/16 anonymousreview60 ***** válasza:
95%

Kérdező: Zavaros vagy. Ezt írtad a kérdés alatt: "Most pedig már szükségem is lenne rá, hogy vezessek ..." #11-nél meg: "Autóval sokkal gyorsabb és kényelmesebb is lenne."

Lesz kocsi, amit erre a célra alkalmazz? Ha igen, akkor alapvetően szükséged lesz a vezetéstudásra, és akkor frissítsd fel, vegyél órákat! Ha ráadásul a szüleid a kocsi beszerzését ilyen feltételhez kötik, akkor vegyél 10 órát, és a 11.-re ültesd be a szüleid közül a nagyobb pofájút, hogy lássa, biztonságosan tudsz vezetni.

Ha nem lesz kocsi, de mégis csesztetnek miatta, akkor a kérdésed tárgytalan, és egyúttal részvétem a szüleid köcsögölése miatt.

2020. aug. 10. 15:56
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem zavaros, amit írtam... Nem kapok autót, nem veszek autót, nem kötik semmihez stb. A családban van 3 autó és egyiket sem vezethetem, mert a szüleim nem adják oda. Ennyi.
2020. aug. 10. 17:34
 14/16 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Akkor vagy tudomásul veszed az ekézést, a nem-vezetést és nem írogatsz kérdést és kész,vagy lenyúlod az egyik kicsit,mész vele 3 kört és karcolásmentesen visszaviszed. Akkor talán belátják,hogy tudsz vezetni.

"Továbbra sem vezethetek, de a család ráadásul mindig megjegyzi, hogy nem tudok vezetni, ezért kellett a jogosítvány, a papír nem jelent gyakorlatot, stb... mikor mégis honnan lenne gyakorlatom, ha nem is vezettem?" Ezt tedd hozzá nekik minden aljalommal, hogy tudsz vezetni, csak gyakorlatod nincs, ha vezethetsz, ők meg ülnének melletted, majd lenne az is.

Szerintem ez az eset csak egy a sok közül, te boxzsák vagy otthon.

2020. aug. 10. 21:28
 15/16 anonim ***** válasza:

Sajnos a szüleiddel nem tudsz semmit sem csinálni. Ma ezen vesztünk össze, hogy nekik kellett befizetni Kresz vizsga- és forgalmi vizsga díjat (ezt előre kellett befizetni, mert így tudja a suli, hogy ki fizetett), pedig az egész tanfolyam-, elsősegély tanfolyam- és vizsga díjat én fizettem be (ezt persze megint elfelejtették). Régebben meg nem akarták, hogy menjek jogsit szerezni (anyagi indok miatt, de a házban lévő nem mobil klímára volt pénz). Két hónapja harcoltam ki, hogy egyáltalán mehetek autósiskolába, akkor is úgy láttam őket, hogy nem akarják, hogy legyen jogsim (pedig most már van pénz rá, és a szüleim sajnos nagyon dühösek, ha egy fillérrel is kell nekik segíteni nekem).

Hosszú szöveg végett, egyetlen tanácsom: ELKÖLTÖZNI otthonról, és közben keresni munkát valahol távol tőlük. Ők is ugyanolyan negatív emberek, mint a többiek (tisztelet a kivételnek).

2020. aug. 12. 19:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo! Bar nem tudom mit jelent hogy ekezni, kicsit hasonlo helyzetben vagyok. Megvan a jogsi, viszont egyedul nem vezethetek, apukam szerint 5000 km levezetese elott nem allok keszen az onallo vezetesre, addig bent ul mellettem. Ez meg ok, csak kozben bizonyos utakra nem enged fel, pl az autopalyat kemeny falatnak talalja szamomra, igaz h az oktatoval sosem voltam. Vizsga utan parkolni sem engedett, mert minek meg amugy is osszetornem a kocsit...

Na mindegy annak viszont orulok, hogy a jogsi megvan, mert majdnem 2 évet szenvedtembaz egesz folayamattal, az oktatobegy ritka nagy f*sz volt, csak az oradij és a kenopenz erdekelte.

2020. aug. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!