1 éves jogsival vezethetek külföldre?
Szóval azt olvastam, hogy 1-2 évesnek kell lennie a jogsinak, hogy külföldre mehessek és 18 év +.
Most lett egy éves a jogsim és 18+ vagyok.
Jogilag van akadálya, hogy külföldre mehessek vezetni?
Kérem csak olyan válaszok jöjjenek, akik 100% biztosak a törvényben és elolvasták. Köszönöm!
első nemzetközi kategóriától (ami lehet AM is de sokan nem tudják) kezdve két évig nem húzhatsz utánfutót mert kezdő vezetői engedélyed van
ez nem vonatkozik a külföldön való vezetésre, csak az a korlátozás van hogy legalább 18 évesnek kell lenned, anyi elmúltál tehát mehetsz külföldre
bárki bármit mond, jelenleg ezt olvasnád bármelyik kresz/jogszabály oldalon csak "hivatalosabb" fogalmazással
De ha már csak 1-2 hónap van hátra a jogosítványod 2 éves szülinapjáig akkor már vontathatsz futót bátran, azért már nem kekeckednek.
Én is vontattam, állítottak is meg, elkérték az iratokat, majd további jó utat kívántak.
Sokk fontosabb, hogy a forgalmi nálad legyen mert azért viszont büntetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!