Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám dedós...

Mit tegyek, ha anyám dedós dolgokat vesz nekem?

Figyelt kérdés

16 vagyok, de anyám 3 évesnek hisz. Csőrikés pólót vett nekem, pedig elpofáztam már neki vagy 100x, hogy nélkülem ne vegyen semmit, úgyse veszem fel. De valahogy nem tudja megérteni. Most is idióta baglyos füzeteket vett nekem az iskolába.

Hiába mondja neki az ember, nem érti meg.

2020. aug. 10. 09:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
19%
Elpofaztam? Otejoe. G.
2020. aug. 10. 10:36
 12/40 anonim ***** válasza:
0%
#11: ezek szerint nagypofája van... :-DDD
2020. aug. 10. 10:45
 13/40 A kérdező kommentje:
???
2020. aug. 10. 11:46
 14/40 A kérdező kommentje:
Ha valaki szereti a Csőrikés pólót, akkor vegye fel. Én nem szeretem. Ennyi. De nem fogja fel.
2020. aug. 10. 11:53
 15/40 anonim ***** válasza:
91%

Elmúltam 30. Ha másokon látok csőrikés pólót, nem zavar, de ha arról van szó, hogy én vegyem fel, még mindig iszonyú idétlennek tartom, és az a válaszom, hogy nem akarok óvodásnak öltözni. Úgyhogy ezt maximálisan megértem, ne hordd a pólót.

Az "elpofáztam" és hasonló kifejezéseket vedd ki a szótáradból, mondd inkább, hogy "kösz, anya, de már mondtam, hogy nekem idétlenek a rajzfilmfigurás és hasonló ruhák. Lehet, hogy neked tetszenek, de nekem nagyon nem, bocs, de nem is fogom hordani. Kérlek vidd vissza, ha lehet, vagy menjünk el együtt, és cseréljük ki valami másra". Ez elég konkrét, nem finomkodó, mégsincs sértőbe hajló kamaszos hiszti íze.

Baglyos füzetből van, amelyik most is tetszik, van, amelyik nem, attól függ, milyen bagoly. Viszont füzetre már nem mondanám, hogy ne használd, mert a füzet nem igazán az önkifejezés eszköze. Ha rossz ránézni minden alkalommal az idétlen bagolyra, akkor tényleg a borító a megoldás. Jövőre meg mondd anyádnak, hogy adja oda a tanszerekre szánt pénzt (annyit, amennyiből szerinte kijön reális áron, nem tudsz túlköltekezni és 800 ft/db áron venni a "menő" füzeteket) és te ügyesen gazdálkodva, az utolsó tollbetétig megvásárolod őket magadnak.

2020. aug. 10. 12:19
 16/40 anonim ***** válasza:
72%
A bagolyban mi a dedós? A Csőrikéset még megértem (bár én hordanám), de a bagolyban semmi dedós nincs.
2020. aug. 10. 12:21
 17/40 anonim ***** válasza:
16%
Valóban dedós. De ne beszélj igy. Mond meg neki, hogy egyutt menjetek el, hagyd valaszd te ki.
2020. aug. 10. 12:31
 18/40 anonim ***** válasza:
76%

Póló jó lesz otthonra, ott mindegy a csőrike.

Anyud jót akart. Vergődés helyett legközelebb menj vele vásárolni.

2020. aug. 10. 13:23
 19/40 anonim ***** válasza:
31%
Az egyik 75 éves ismerősöm bagolymániás, és mindene baglyos. :D
2020. aug. 10. 13:26
 20/40 anonim ***** válasza:
87%
Baglyos banyatankom van:))
2020. aug. 10. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!