Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek az apuka helyében?

Mit tennétek az apuka helyében?

Figyelt kérdés

Adott egy csonka család, anyuka megcsalta apukát és otthagyta 2 gyerekkel (7 és 10 évesek). Apuka és a 2 gyerek a mamánál laktak, de apuka nem nagyon kedvelte (rossz természetű a mama) ezért távolság kellett.

Ő albérletet, megfelelő életkörülményeket keresett, hogy a gyerekei is elköltözhessenek, közben lett új párja, aki jól kijön a gyerekeivel.

Hosszabb idő utàn talált rendes házat, és már minden megvan. A gyerekek mégsem akarnak jönni, megszoktak a mamánál (és eléggé el lettek kényeztetve, rossz értelemben). Azóta a mama is úgy érzi, öreg és fáradt a nevelésükhöz.

Mindezek ellenére a gyerekek, ha szóba jön a költözés, ellenkeznek, hisztiznek és nem hajlandóak elfogadni.

Ezt hogy lehet kezelni? Az apuka nem szeretné, hogy emiatt sérüljenek, és rosdzul is esik neki a helyzet.

2020. aug. 10. 06:31
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%

29!

Nem tűnt el. Nem apuka írta ki a kérdést, hanem a nagyobbik gyerek. Azt várta, mindenki azt mondja majd, ott maradhatnak a mamanal

2020. aug. 11. 11:25
 32/40 anonim ***** válasza:
77%
Aha, és ezt a csodás infót miből találtad ki?
2020. aug. 11. 11:52
 33/40 anonim ***** válasza:
0%
Nos, nem kell hozzá egyetemi diploma, utolsó, csupán el kell olvasni a kérdést.
2020. aug. 11. 11:54
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
És szerinted egy tíz-tizenkét éves gyerek így fogalmaz?
2020. aug. 11. 12:02
 35/40 anonim ***** válasza:
0%
Siman. Egy felnott nem fogja magat apukazni....
2020. aug. 11. 12:05
 36/40 anonim ***** válasza:
82%
Dehogynem. Hisz a kérdés szempontjából az apa státusz lényeges. Amúgy elég gáz hogy az ilyen patkányok akkor sétálhatnak ki-be a gyerekek életébe amikor éppen eszükbe jut.
2020. aug. 11. 12:07
 37/40 anonim ***** válasza:
12%
Ezúton is csókoltatom Benjamin Spockot. Hovatovább minden szülő fél a saját gyerekétől.
2020. aug. 11. 15:37
 38/40 anonim ***** válasza:
63%

Miguel: olvastad egyáltalán, MIT írt B. Spock???? Mert a hozzázsólásod alapján garantáltan nem!

Mert arról szó sem volt, hogy a gyerekétöl félni kellene, vagy hasonló, nem birom az ilyen alakokat, mint te, akik csak hallottak valamit, aztán terjesztik a hülyeségeket!

2020. aug. 12. 08:21
 39/40 anonim ***** válasza:
12%

Igen, kedves névtelen barátom, olvastam Spock munkásságát, aki egyébként bőszen püfölte a saját csemetéit. Még alkalmazni is megpróbáltam, de időben rájöttem mekkora marhaság. Részint, mert minden gyerek más (velem szemben pl nagyon csődöt mondott volna az ilyesfajta nevelés), részint pedig azért Á, ezt úgy is hiába magyarázom annak, akinek nincs, s nem is lesz gyereke.

És igenis félnek a gyerektől. Felnevelik Spock szellemében, aztán azon huhognak, hogy jaj, mit fog szólni, ha neki nem tetsző döntést hozok. Nézz körül, bazmeg, mielőtt kritizálsz.

2020. aug. 13. 11:43
 40/40 anonim ***** válasza:
87%

Elöször is, kérlek, ne legyél trágár, mert az rád nézve igen negativ fényt vet.

Másodszor Spock NEM írt olyat, hogy a gyerekeket verni kell, ha iylet olvastál valahol, akkor nagyon el vagy tévedve.

Harmadszor azt nem tudom, miböl szürted el, oyg nincs és nem is lesz gyerekem - ugyanis teljes mértékben téves részedröl. Négy gyereket neveltem fel.

Negyedszer, egyik gyerekemtöl sem félek, ami meg a komoly döntéseket illeti, azt általában megveszéltem velük, mert róluk van szó. Természetesen volt olyan téma, ami nem vita kérdése, de igen kevés.

Szóval elöször tényleg nézz utána, amiröl írsz, másodszor meg ne köss bele idegenekbe, akikröl nem tudsz semmit, harmadszor meg tiszteld meg a másikat azzal, hogy kulturált hangnemben válaszolsz! (Ez ugyanis többek közt a jólneveltség egyik ismérve, illetve az emberi társadalom müködésenek alapja!)

2020. aug. 13. 18:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!