Mit tennétek az apuka helyében?
Adott egy csonka család, anyuka megcsalta apukát és otthagyta 2 gyerekkel (7 és 10 évesek). Apuka és a 2 gyerek a mamánál laktak, de apuka nem nagyon kedvelte (rossz természetű a mama) ezért távolság kellett.
Ő albérletet, megfelelő életkörülményeket keresett, hogy a gyerekei is elköltözhessenek, közben lett új párja, aki jól kijön a gyerekeivel.
Hosszabb idő utàn talált rendes házat, és már minden megvan. A gyerekek mégsem akarnak jönni, megszoktak a mamánál (és eléggé el lettek kényeztetve, rossz értelemben). Azóta a mama is úgy érzi, öreg és fáradt a nevelésükhöz.
Mindezek ellenére a gyerekek, ha szóba jön a költözés, ellenkeznek, hisztiznek és nem hajlandóak elfogadni.
Ezt hogy lehet kezelni? Az apuka nem szeretné, hogy emiatt sérüljenek, és rosdzul is esik neki a helyzet.
Mennyi ideje vannak már a mamánál? Annyira megszokták már ott?
A költözés járna más változással? Pl. új iskola? Lehet, hogy azt nem akarják.
Ha a mamának annyira rossz lenne a természete, akkor a gyerekek várnák a legjobban a költözést. Nekem inkább ez a része nem stimmel.
Az apuka már elérte azt, hogy sérüljenek a gyerekek. Ha most azt feltételezem, hogy a kérdést az apa írta ki, akkor teljesen látszik, hogy mindenkit hibáztat magakörül. A felesége megcsalta, a mamával nem lehet ki jönni, a gyerekek el lettek kényeztetve.
Szóval egy szónak is 100 a vége, amíg az apukától ezt látják a gyerekek, addig ne is várja, hogy örömmel költöznek majd vele.
10 Dehogy nem sántít.
Rossz természetű embert még áthidalómegoldásként sem veszek igényben főleg gyerekek mellé. Nem is engedem a gyermekeimet a közelébe. Nem hogy ott hagyjam rá a gyermekeimet. Így már érthető?
Szerintem meg kell próbálni úgy megbeszélni a gyerekekkel, hogy tetszen nekik a költözés. Például bevonni őket a szoba berendezésbe, ha nem költöztök messzire, akkor mondani, hogy így is sokat láthatják a mamát.
Egyébként a sztori szerintem a mama rossz természete résznél sem sántít feltétlenül. Attól még, hogy az apukával rosszul jön ki, nem jeleni, hogy a gyerekekkel is. Például mondjuk az apuka nem engedi, hogy a gyerekek vacsorára édességet egyenek, de a nagymama meg igen. Tehát lehet a kérdező arra érti a rossz természetet, hogy a mama rendszeresen felülbírálja a nevelési elveit abból adódóan, hogy ő biztos bölcsebb, mert öreg. És ez nem fogja zavarni a gyerekeket, ha a mama az engedékenyebb
16!
"Ő albérletet, megfelelő életkörülményeket keresett, hogy a gyerekei is elköltözhessenek, közben lett új párja, aki jól kijön a gyerekeivel."
Amúgy meg egyértelmű, hogy a gyerek írta ki a kérdést és nem a felnőtt.
De az, hogy keresi az albérletet nem jelenti, hogy ott is lakott.
Én úgy gondoltam hogy a mamánál élve kereste a megfelelőt.
Az nekem sem egyértelmű, hogy együtt laktak a mamánál vagy csak a gyerekek.
Szerintem fura, hogy ha jóban vannak, még az új párral is, akkor nem akarnak apukával elköltözni végre a saját kis otthonukba.
Én ezért kérdeztem, hogy mivel járna a költözés. Mert ha másik város, másik suli, új osztálytársak, akkor szerintem ezt nem akarják a gyerekek. Meg ugye azt se tudjuk, hogy a mamihoz való költözés milyen változásokkal járt.
Remélem, majd visszatér a kérdező :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!