Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket sem támogatnak a...

Titeket sem támogatnak a szüleitek anyagilag?

Figyelt kérdés

Az enyémek azt mondták, hogy dohányoznak, isznak az évi 600.000 forint, ezért nem tudnak félretenni és támogatni engem. Sem jogosítvánnyal, sem autóval, sem lakással.

Tőlem várják, hogy újítsam fel a lakásunkat és vigyem el őket egy hétre nyaralni.

2020. aug. 9. 10:19
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem tudtak autót, jogsit vagy házat venni, de mégis támogatnak.

PL: Saját pénzemből letettem a jogsit. Amikor meglett, odaadták ajándékba a családi autót ami az én nevemre került. Első autóm amit imádtam, egy freelander lett.

Jelenleg még velük élek. De nem kérnek pénzt sem lakbért, se számlákra, se kajára. Ingyen vagy egy saját szobám, ingyen van a kaja, net, minden. Ha adni akarok pénzt, nem engedik. Gyújtsd, hogy tudj házat venni. Idén már nézelődök, mert sok pénzt spóroltam. Nekem így segítenek, ami hatalmas segítség, hálás is vagyok érte.

27/F

2020. aug. 9. 11:53
 12/31 anonim ***** válasza:
39%

Ez most már kezd durva lenni. Egyre több az ilyen kérdés, hogy ha a szülő nem indítja el az életben a gyereket lakással, autóval, miért is kell neki gyerek. Tényleg, a mai gyerek elvárja, hogy anyu-apu ne éljen, hanem kuporgasson egy életen keresztül, hogy amikor a gyerek kilép az életbe, már mindene meglegyen, amiért ő egy életen keresztül dolgozott?

Hát... nem is csodálkozom, hogy egyre többen úgy döntenek, hogy nem kell nekik gyerek.

2020. aug. 9. 11:57
 13/31 anonim ***** válasza:
84%

Sose kaptam semmit.

Anyám már 8. Óta tolt volna ki dolgozni, hogy keressek én is.

Le érettségiztem. Utána elmentem nyári munkára abból a pénzből futotta pesten egy szobára. ( 2015) dolgoztam suli mellett, sose volt nyári szünetem ez miatt. Ma 27 évesen van egy házam meg autóm.

Nekik nincs semmilyük, minimálbéren meg segélyen vergődnek. Segítettem már nekik anyagilag,de elég volt. Amilyen az adj Isten...

2020. aug. 9. 11:58
 14/31 anonim ***** válasza:
17%
Szóval a szüleid azt mondták hogy isznak meg cigiznek, ezért nem támogatnak. Bugyutábbat nem tudtál hazudni?
2020. aug. 9. 12:09
 15/31 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon szép pénzt meg lehetne spórolni. Több mint fél milliót egy évben, helyette elszívják meg elisszák.
2020. aug. 9. 12:24
 16/31 anonim ***** válasza:
87%

Nézd, az én gyerekem külföldön akart tanulni, egy különleges szakon. Lehetővé tettük neki, miközben a környezetünk tökhülyének könyvelt el. Öt évig átestünk a fejünkön, hogy biztosítani tudjuk neki a megélhetést. És olyan helyzetben voltunk, hogy soha nem volt biztos, hogy a következő havi apanázst is utalni tudjuk.

Aztán túléltük. Mindannyian. Sosem felejtem el, amikor az apja megkérdezte, miután befejezte az egyetemet, hogy mennyit utaljon.

"De apu, van fizetésem" ... a férjemnek még rosszul is esett.:)

Nem voltunk kuporgatós fajták, amikor a kölöknek kellett a pénz, nem mentünk Párizsba nyaralni, sátoroztunk a környező hegyekben. Amikor már nem kellett, kipótoltuk.

Amikor lakást vettek, nem tudtunk pótolni bele, de megcsináltuk a kerítését, az apja megtervezte a konyháját, a kertjét. Segítettünk, ahol tudtunk.

Most már ő segít nekem. És igen, segített a ház felújításban, végülis ő örökli majd.

2020. aug. 9. 12:28
 17/31 anonim ***** válasza:
22%
"Az a baj, hogy nagyon szép pénzt meg lehetne spórolni. Több mint fél milliót egy évben, helyette elszívják meg elisszák." Az megvan hogy az az ő keresetük, és a te dolgod megteremteni a saját életed, nem az övék? Persze könnyebb eldönteni hogy ők mit ne engedjenek meg maguknak, csak hogy neked dolgozni ne kelljen. Majd te nem iszol, meg nem cigizel, és lespórolod az árát a SAJÁT keresetedből.
2020. aug. 9. 12:31
 18/31 A kérdező kommentje:

17. A saját keresetükből szívják meg isszák a mérget. Majd amikor már nem bírja a szervezetük akkor majd tőlem várják azt, hogy majd segítsek, közben meg ők nem figyeltek az egészségükre.

Elég kevés a fizum, ennyiből nem futja, hogy felépítsem az életem.

2020. aug. 9. 12:44
 19/31 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell a duma, úgy gondolod a szüleid pénze téged illett, nem azokat akik megkeresik.
2020. aug. 9. 12:46
 20/31 anonim ***** válasza:
88%

600 000/365=1640, vagyis szülőként kb. 800 Ft jut naponta a káros szokásokra. azaz kb. egy sör és 6-8 szál cigi

nem helyes, hogy ezt teszik, de ettől még vígan eléldegélhetnek

2020. aug. 9. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!