Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mintanyámat jobban érdekli...

A mintanyámat jobban érdekli a háza felújítása mint a most születendő gyerekem?

Figyelt kérdés

Anyám odavolt, hogy így baba úgy baba, alig várja, itt lesz velem hetekig majd, stb. Aztán pénzhez jutott 3 hónappal ezelőtt és kitalálta hogy ők most felújítják az egész házukat. Augusztus 1-re voltam kiírva, de még nem szültem, késik. Ő meg odarendelte a brigádot magukhoz augusztus 10-re mert akkor 1 hetet itt lesz velem és rohanhat dirigálni a melósoknak (amúgy nyugdíjas). Amúgy is 3 hónapja a babáról egy szót sem ejtett, csak a házról beszél. Erre ma reggel felhívott, hogy be kéne menni a kórházba holnap beindítattni a szülést, mert akkor hétvégén még itt tud maradni segíteni, mert hétfőtől már nem fog tudni jönni, csak maximum novemberben (kicserélik a tető cserepeket, a falakat leszigetelik kívülről, újrafestik, újrahúzzák a kábeleket, új padló, új csempék, új ajtók-ablakok, új szaniterek, új konyhabútor, stb).

Hogy ígérhette meg hogy mellettem fog állni, ha most egy házfelújítás jobban érdekli mint az unokája? Persze az utcabeliek előtt megjátsza a leendő minta nagymamát, nekik nem a csempékről beszél. Amúgy is úgy ismerik mint mintaanya. Tudnék mesélni róla, de azt hittem megváltozott az évek alatt. A pénzt is amihez jutott úgy szerezte, hogy csellel kitúrta egy örökségből a saját testvérét aki máig nem is tud az egészről! (Meghalt az apjuk akivel nem beszéltek bántalmazás miatt úgy 40 éve. Megbeszélték hogy soha többet nem állnak szóba vele, gyűlölték! Ehhez képest ahogy anyám megtudta a facebookról véletlenül, hogy haldoklik az öreg, elment hozzá, behízelegte magát és kérte tőle, hogy örökölhessen utána - végakarat volt amibe belevetette magát)

Milyen anya, nagymama az ilyen? Hogyan kéne erre reagálnom? Fáj a dolog, mert nem lesz semmi segítségem, a férjemnek nem él az édesanyja.

2020. aug. 6. 14:02
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt olvasgassátok el, ha tudtok olvasni kedves kötekedők. Magyar nyelven van, remélem sikerül kibogarászni a lényeget, de kétlem.

2020. aug. 6. 15:06
 22/44 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, meg a többiek is, akiket a leendő nagyszülők baxtatnak unoka témával: Szóval tanulság, hogy kb. ENNYIRE lehet és szabad komolyan venni a beígért segítséget az anyukádtól, anyósodtól.

Persze, nem is kötelességük, ez is tény.

2020. aug. 6. 15:15
 23/44 anonim ***** válasza:
79%

Láthatóan TE NEM TUDSZ olvasni, még a saját magad által linket cikket sem!

Segítek:

Hosszasan fejtegeti a végrendeleti formákat, majd rátér az örökösökre, ahol PONT AZ VAN leírva, amit mondtunk (végrendelet ide vagy oda):

"Ugyanakkor a vonatkozó jogszabályok szigorúan leszögezik, hogy az első és második osztályba besoroltakat nem lehet kizárni az örökségből, e kettő jogi kifejezéssel köteles részes osztálynak minősül.(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: [link]

Idióta!

2020. aug. 6. 15:17
 24/44 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy miért is olyan fontos, hogy anyád miből újítja fel a házat? A problémád szempontjából ez krvara lényegtelen...

Nem attól lesz jó vagy rossz nagymama, hogy ott lesz-e veled az első héten vagy sem. Te is tipikusan olyan nő vagy, aki azt hiszi, hogy körbe kell ugrálni és mindent el kell dobni csak azért, mert gyereket szül, ami egyébként a világ egyik legtermészetesebb dolga....

2020. aug. 6. 15:25
 25/44 anonim ***** válasza:
32%
😂😂😂😂
2020. aug. 6. 15:26
 26/44 anonim ***** válasza:
80%
Szia! Én 40éves vagyok és van egy 7hónapos fiam. Nekem már mindkét szülőm meghalt és a férjem szülei se élnek már. Egyszóval teljesen magunkra vagyunk utalva gyerek téren. Ezzel csak annyit akartam mondani,hogy csakis magatoknak szülöd a gyereket és ne anyukád segítségére várj,neked és a férjednek kell a gyerekkel kapcsolatos minden problémában helytállnotok.
2020. aug. 6. 15:27
 27/44 anonim ***** válasza:
92%

Én csak popcornt árulok komment olvasóknak!

{\__/}

( • . •)

/ >🍿

▪Normál 🍿- 400Ft

▪Nagy 🍿- 600Ft

▪Extra vaj - 100Ft

{\__/}

( • ᴗ •)

🥤৵ \

▪Coca Cola - 300Ft 🥤(3dl)

{\__/}

( ˘ᴗ˘)

🍕৵ \ ▪ Pizza - 250Ft

2020. aug. 6. 15:37
 28/44 anonim ***** válasza:
80%

34!

😎

2020. aug. 6. 15:40
 29/44 anonim ***** válasza:
83%

2 szelet pizzát kérek, egy szalámist és egy sonkásat!

Meg egy Colát, de csak ha jéghideg!

Itt egy ezres, kösz, nem kérek vissza!

2020. aug. 6. 15:44
 30/44 anonim ***** válasza:
83%

1. Anyád várható szülés idejére szabaddá tette magát, arról nem tehet, hogy nem született meg idöben a gyerek.

2. Egy házat felújítani nyáron lehet, a szakembereket elöre meg kell rendelni, hogy mikor érnek rá. Ha ök mostanra tervezték be, akkor ez van. Egy évvel emiatt elhalasztani teljesen értelmetlen dolog lenne!

3. Azt meg végképp nem értem, miért kell neked "segítség" attó, hogy szültél? Egy gyereket ellátni böven elég az anya meg segítségnek mellé a gyerek apja, más nem kell. (Egyik gyerekem születésekor sem volt ott más, egyszerüen a távolságok miatt)

4. Ha én lennék az anyád, és olvasnám/hallanám a hisztidet, akkor meg garantáltan nem mennék hozzád.

2020. aug. 6. 15:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!