Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mintanyámat jobban érdekli...

A mintanyámat jobban érdekli a háza felújítása mint a most születendő gyerekem?

Figyelt kérdés

Anyám odavolt, hogy így baba úgy baba, alig várja, itt lesz velem hetekig majd, stb. Aztán pénzhez jutott 3 hónappal ezelőtt és kitalálta hogy ők most felújítják az egész házukat. Augusztus 1-re voltam kiírva, de még nem szültem, késik. Ő meg odarendelte a brigádot magukhoz augusztus 10-re mert akkor 1 hetet itt lesz velem és rohanhat dirigálni a melósoknak (amúgy nyugdíjas). Amúgy is 3 hónapja a babáról egy szót sem ejtett, csak a házról beszél. Erre ma reggel felhívott, hogy be kéne menni a kórházba holnap beindítattni a szülést, mert akkor hétvégén még itt tud maradni segíteni, mert hétfőtől már nem fog tudni jönni, csak maximum novemberben (kicserélik a tető cserepeket, a falakat leszigetelik kívülről, újrafestik, újrahúzzák a kábeleket, új padló, új csempék, új ajtók-ablakok, új szaniterek, új konyhabútor, stb).

Hogy ígérhette meg hogy mellettem fog állni, ha most egy házfelújítás jobban érdekli mint az unokája? Persze az utcabeliek előtt megjátsza a leendő minta nagymamát, nekik nem a csempékről beszél. Amúgy is úgy ismerik mint mintaanya. Tudnék mesélni róla, de azt hittem megváltozott az évek alatt. A pénzt is amihez jutott úgy szerezte, hogy csellel kitúrta egy örökségből a saját testvérét aki máig nem is tud az egészről! (Meghalt az apjuk akivel nem beszéltek bántalmazás miatt úgy 40 éve. Megbeszélték hogy soha többet nem állnak szóba vele, gyűlölték! Ehhez képest ahogy anyám megtudta a facebookról véletlenül, hogy haldoklik az öreg, elment hozzá, behízelegte magát és kérte tőle, hogy örökölhessen utána - végakarat volt amibe belevetette magát)

Milyen anya, nagymama az ilyen? Hogyan kéne erre reagálnom? Fáj a dolog, mert nem lesz semmi segítségem, a férjemnek nem él az édesanyja.

2020. aug. 6. 14:02
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
40%

10-es értő olvasás...? Az édesanyja megígérte és felajánlotta a segítséget és ezek után a kérdező a hülye, hogy amikor szükség lenne a megígért segítségre akkor nincs ott?

Hát nem tudom, tökmindegy, hogy kiről van szó, ez számomra a sget csinál a szájából kategória, és így független attól, hogy amúgy kinek mi a dolga.

2020. aug. 6. 14:26
 12/44 A kérdező kommentje:

6: tanulj meg olvasni. Írtam hogy az öregnek végakarata volt, abba irattatta bele magát anyám. Pont azért volt a papír, hogy az új családja mellett nehogy a “régi” gyerekei is örököljenek (3 családja volt, abból az első kettőből született 4 gyerekkel nem tartotta a kapcsolatot)

Nem anyámnak szülök, de az ígéret az ígéret! Védőnő? A koronavírus protokollra hivatkozva ki sem jött hozzánk egyszer sem, március 13 óta nem is láttam, mert mindent telefonon kell intézni, bediktálni, meg a férjem hurcolja a kiskönyvet neki.

Ha anyám azt mondja látni se akarja az unokáját, elfogadom. De ő telekürtölt mindent hogy nagymama lesz és már a férjem aggódott hogy 3 hónapra ide fog költözni, mert ilyeneket mondott minden nap!

2020. aug. 6. 14:27
 13/44 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, 10, én anno egyedulallo anyaként se vártám el segítséget. Az én gyerekem, az én feladatom, az én felelossegem. Oke, jól esik a segítség, de nem kell és nem is szabad elvarni
2020. aug. 6. 14:27
 14/44 anonim ***** válasza:
82%
Csak szolok, kerdezo, hogy végrendelettel se lehet kizárni a törvényes örököst, a köteles rész mindenképp jár. De amúgy ha iylen xar véleménnyel vagy róla, inkább örülnöd kellene, hohy nem megy segíteni
2020. aug. 6. 14:28
 15/44 A kérdező kommentje:
Amúgy majd nagyot néznek a szomszédai. Mesélte az egyik, hogy mondta a Katikának, hogy majd most menni fogsz unokázni, látni se fogunk hetekig. Erre bólogatott, hogy igen, majd ő fog engem megtanítani az anyai feladatokra, itt lesz nálunk, stb. Aztán majd ha látják hogy otthon felújítgat, akkor mit fognak szólni? Neki amúgy az az első hogy a szomszédok előtt jó színben tűnjön fel.
2020. aug. 6. 14:30
 16/44 A kérdező kommentje:
14: Magyarországon biztos így van, de nem hinném. Nálunk kicsit más a dolog, majd kikeresem neked a törvényeket, aztán google fordítózd ki.
2020. aug. 6. 14:31
 17/44 anonim ***** válasza:
53%

13: taps, ettől függetlenül ez nem változtat azon a tényen, hogy egy ember megígért valamit a másik embernek, majd nem tartja magát hozzá.

Teljesen mindegy, hogy milyen körülmények és rokoni szálak vannak, az ilyen viselkedés gáz.

2020. aug. 6. 14:33
 18/44 anonim ***** válasza:
36%
Ja, hogy nem Magyarorszagon élsz ? Áruld már el, hogy ugyan hol van még kishazankon kívül védőnői szolgálat? Segítek, sehol, ugyanis ez a világon egyedülálló. De kamuzz még. Még mindig nem értem, utálod anyádat, minek kell a segítsége?
2020. aug. 6. 14:34
 19/44 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy igen, légyszíves, keresd ki énekem a törvényt. Hol élsz?
2020. aug. 6. 14:34
 20/44 anonim ***** válasza:
71%

#12 Kérdező!

6-os vagyok!

Neked kellene, ha már kamugyártásra adtad a fejed tájékozódni előtte!

A törvény előtt nincs régi gyerek, meg új gyerek, még Honoluluban sem!

Az új házasságban, az "új gyerekre" szoktak íratni ezt-azt, hogy a "régi gyerek" ne örököljön, de ezekről a tételekről nem az apa végrendelkezik, mert már nem az övé!

2020. aug. 6. 14:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!