Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért sírom el magam ha...

Miért sírom el magam ha anyukám megölel?

Figyelt kérdés
Anyukám nagyon sok mindenen ment keresztül és sajnos emiatt daganatos is. Amióta kiderült, hogy beteg azóta nem igazán mondok el neki semmit.. Mármint, ha valami történik velem, nem akarom, hogy miattam aggódjon és ártson ez neki is. Nincs sok ideje ránk, így nem is igazán szoktunk leülni beszélgetni. Ritkán szokott megölelni és, ha ez megtörténik akkor engem a sírás kerülget, de fogalmam sincs, hogy miért. Nem tudom magamban tartani és ilyenkor inkább a szobámba megyek és elkezdek sírni. Lehet, megőrűltem vagy nem tudom.. Régen, még 4 éves koromban rengeteget veszekedtek a szüleim a válásuk előtt. Volt hogy anyum kést rántott és magára fogta, hogy ő nem bírja tovább, de szerencsére elvette tőle apukám a kést mielőtt bármit is tehetett volna. Anyukám akkoriban nem volt túl erős. Sokat költözgettünk is, amikor anyukám megsajnálta apát egyből mentünk vissza hozzá, aztán megint elmentunk es megint vissza ezt 2 évig játszottuk, míg végül anyum erőt vett magán. Sajnos ekkor vagdostam is a kezemet.. Amit rettenetesen megbántam, mert a hegek meglátszanak rendesen,amikor kérdezik azt mondom a nyuszim karmolt meg, tudom hülye kifogás,de más nem nagyon jutott eszembe. Soha senkivel nem beszéltem ezekről, pedig a sulinkban van pszichológus is,de nem merek vele beszélni ezekről,félek hogy szólna anyának, akinek viszont nagyon szarul esne, hogy az egy szem lánya vagdosta magát... Nem szokásom megosztani ilyen bizalmas infókat senkivel, de már nagyon szükségem volt erre, hogy kiadhassak mindent magamból. Köszönöm annak aki végig olvasta! Egyébként 14 éves vagyok és lány.
2020. aug. 4. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Mert szereted. Amugy a kerdest (vagy a profilod) torolni fogják
2020. aug. 4. 21:06
 2/11 A kérdező kommentje:
Miért törölnék?
2020. aug. 4. 21:06
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Mert az oldalt 16 even aluliak nem használhatják. (#1 vagyok)
2020. aug. 4. 21:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát ez szomorú
2020. aug. 4. 21:09
 5/11 Barbell Deadlift ***** válasza:
100%
Ha jól tudom, a pszichológusnak titoktartási kötelezettsége van.
2020. aug. 4. 21:09
 6/11 A kérdező kommentje:
Azt tudom, mert mondta.De a félelem akkor is ott van bennem, nem tudom miért. Meg hát hogy nézne ki, hogy kisírt szemekkel jövök ki a pszichológustól, ha ott elkezdek sírni akkor onnantól kezdve nincs megállás 😅
2020. aug. 4. 21:12
 7/11 Barbell Deadlift ***** válasza:
100%
Hát nézd, ő a szakember, sok mindent látott mát szerintem :) Biztos hagyna időt neked, hogy rendezd magad.
2020. aug. 4. 21:24
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, először is szeretném elmondani, hogy fantasztikus ember vagy, érzelmes, jólelkű, és szerethető! Az, amit öleléskor érzel, egy bizonyos fokú feszültség levezetés, amit valaki pl te is sírással old meg. Az az érzés, amit édesanyád iránt érzel, szeretet, vágysz rá, hogy fizikailag is kimutassa, pl öleléssel, ami számodra megnyugtató, hiszen ő az édesanyád (gondolom ő nem igazán mutatja /mondja el az érzéseit irántad)

Az iskolpszichológus titoktartási kötelezettséggel dolgozhat, bizhatsz benne. Szerintem próbáld meg, beszélgess vele. Szégyellnivalód nincs, emberi érzelmeiddel vivódsz, sajnos a mai világban egyre ritkább, hogy az emberek családtagok kimondják, hogy "szeretlek gyermekem" pedig olyan jól esne! Az ölelés ugyanez. Ritkán öleljük meg családtagjainkat, sajnos.

2020. aug. 4. 21:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó kommentelőnek nagyon köszönöm! Igen, nagyon érzelmes vagyok, talán túlzottan is. Az első mondatodon is bőgtem, jól esett, köszönöm❤️ A pszichológussal fogok beszélni, mindenképpen akkor.
2020. aug. 4. 22:17
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Iskolapszichológus csak szeptemberben lesz. Nem enged ki kisírt szemekkel, csak amikor már helyrerázódtál. Addig is tudsz beszélgetni a Kék Vonal ifjúsági segélyszolgálattal: 116-111. Azért sírsz, mert érzékeny vagy, szereted anyukádat és aggódsz érte. Nyugodtan oszd meg vele a problémáidat, a kapcsolódással nem ártasz neki.
2020. aug. 4. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!