Tudnátok segíteni? Hosszú lesz, szóval inkább a "Megjegyzésekben" fejtem ki bővebben.
Lány vagyok.
Ez a kérdés inkább 2 részből áll, úgyhogy ketté osztom.
Szóval az van, hogy nem tudok dönteni.
1. Apukám Kiskoromtól kezdve próbált győzködni, hogy legyek orvos. Én pedig természetesen a "csak azért sem" elvet választottam. De persze nem csak a büszkeségem miatt nem akartam orvos lenni, hanem például amiatt, hogy rengeteget kellene tanulni.
Magyarul eddig nem volt semmi bajom, apukámmal nyomtuk az "Orvos leszel-Dehogy leszek" vitát. Eddig. Vagyis egész pontosan addig, amíg be nem kerültem a kórházba. Ott viszont nagyon megtetszett ez a hivatás.
És ott van a másik bökkenő: az anyukám. Ő nem akarja, hogy orvos legyek, mert "úgy nem lehet élni, hogy egy ilyen fontos munka mellett ott van 4-5 gyerek + a háztartás is". És ezt az érvet teljesen megértem.
Szóval ez volt az 1-es akadály: a szülők.
És most itt van a 2-es.
2. Anyukám érve. Teljesen igaz. (Ilyen kórházban-dolgozó-orvos szakmában gondolkodok.) Mert hát, ha van 5 gyerekem, meg férjem, meg munkám, meg tekerítanivalóm, stb, stb, akkor az szinte lehetetlen.
Tehát mindent összevetve, az az egyik bajom, hogy az anyukám teljesen le akar beszélni róla (mondjuk nem tudja, hogy ennyire megtetszett, csak néha odaszól nekem, hogy "ugye nem leszel az?"), hogy orvos legyek, az apukám pedig rá akar beszélni.
A másik meg ugye a család.
Bocsi, tudom, hogy elég zavaros lett ez az egész, kicsit ideges vagyok.
Na, akkor a kérdések:
Mit tegyek?
Ez tényleg így van, hogy ezen a területen választani kell, hogy család, vagy meló?
Az anyukámmal/apukámmal mit csináljak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
U.I.: Még messze van az egyetem, de nem tudtam tovább magamba folytani a kérdést, már nagyon rég óta ezen gondolkozok.
Én diplomás nővér vagyok, nem tudom miért gondoljátok, hogy ez kevesebb meló.
Emberhiány,rengeteg túlóra, és ha olyan osztályon dolgozol, akkor nagyon szívás a munka. Nem könnyebb semmivel, mint az orvosoké.
Ezzel is jobb, hogy ha nappali munkarendben, sztkban dolgozik valaki, csak akkor meg kb. éhen döglesz a fizetésből.
ėn ismerek pår csalådos orvost nőt fėrfit ės van volt csalådja,
legyél gyermekháziorvos ha orvos akkarsz lenni.
Túlnépesedés van, mi a frásznak akar anyukád 4-5 gyereket megszületni veled?
Ha orvos akarsz lenni, légy az, ne mások határozzák meg a döntésed.
attol meg, hogy most a korhazban bent dolgozos orvosi palyak erdekelnek, ez meg valtozhat. ha pl szemesz, borgyogyasz, fogorvos leszel, sokkal kevesebb a stressz, nem kell annyit bent lenni az ugyeleten, tudsz idot szakitani a csaladodra.
anyukad ervehez pedig annyit fuznek hozza, hogy nem neked egyedul kell a 4-5 gyereket + haztartast intezned, hanem lesz egy ferjed akivel megosztjatok a munkat. arrol nem is beszelve hogy 4-5 gyerek meg annak is sok, aki foallasu anya, magyarul csak a gyereknevelessel haztartassal foglalkozik, nem hogy munka mellett.
Szerintem válaszd azt jelenleg, ami elérhetőbb. Ez a szakma, hogy orvos lehess.
Az, hogy az életben hány gyereked lesz, nagyon sok mindentől függ. Először is kell egy megfelelő partner hozzá, aki valóban a társad lesz és ő is szeretne ennyi gyereket és segít a gyerekek körül és a háztartásban is. Másik az egészségügyi dolgok. Sokan indulnak neki úgy, hogy lesz 3-5 is, de végül lesz 1 nekik, az is lombikkal. Vagy kiderül, hogy nagyon megviseli őket a terhesség, esetleg veszélyezteti. Sőt, olyat is tudok, aki 2 után jött rá, hogy többel nem tudna megbirkózni, pedig ő is 4 gyereket tervezett. Annyira sok mindentől függ. Az orvosi mégis egy "könnyebben" megvalósítható cél.
Ha valóban ezt szeretnéd, akkor bánni fogod azt a napot, amikor nem tetted meg azokat a lépéseket, hogy valóban azt csináld, amit szeretnél. Aztán kitudja, lehet pont arra szakosodsz, hogy gyerekekkel foglalkozhass. Például a koraszülöttekkel foglalkozók nagyon szép hivatást választottak, meg szerintem érdekes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!