Anya miért tesz megjegyzéseket, ha sminkelek, ha nem? 15l
Azért itt kérdezek, mert anya nem válaszol a kérdéseimre, és hátha itt segít valaki.
Kb három éve használok sminket néha, de visszafogottabban és nem mindig. Igazából nincs bajom magammal, de szeretek néha kipróbálni erősebb sminket is mostanában, de csak alkalmakkor vagy csak random otthon, hogy milyen lenne rajtam. Csak az a probléma, hogy anyám szóvá teszi néha, higy felesleges időpazarlás meg minek, de kb egy hónapja hanyagolom, azóta arra tesz megjegyzéseket, hogy miért nem sminkelek mostanában.
Szerintem ahhoz van köze, hogy valószínű, hogy leszbikusnak hisz, vagy azt gondolja, hogy fiú akarok lenni. (Nem vicc néha ezektől független rákérdez, és szóváteszi, hogy nem fogadná el és ha igen változzak meg.)
Lehetséges, hogy a feltételezéseit akarja megcáfolni azzal, ha sminkelem magam? Vagy egyáltalán miért tesz megjegyzéseket mindkét opció ellen? 15l
Érdekes egy család vagytok. Tudod drága szívem attól hogy valaki sminkel vagy nem sminkel lehet lezbikus is. Hol van megirva h aki sminkeli magát az lezbi,vagy ha nem akkor lezbi?!
Nem vagy tisztába a dolgokkal.
Viszont gáz, a kapcsolatotok, hog ynem tudtok ilyen alapvető apróságot megdumálni
mert törődik veled
mert érdekli, hogy mit miért csinálsz
mert érteni szeretné, hogy mi történik veled, benned
Szerintem tök normàlis ha ennyi idōsen sminkel valaki. Màr itt az ideje ennek. Én is 15 vagyok és a szüleim vettek maguktól ilyen sminkes cuccokat karàcsonyra.
Attól még nem vagy leszbukus, nyugi xD de azért megmondhatod anyukàdnak hogy màr 15 évesen nem kéne beleszólni esetleg kommentálni hogy mitcsinál egy tinilány, én így gondolom.. Inkább beszéljétek meg, meg mond el neki h itt az ideje ennek is, hátha megérti
Kedves 3. válaszoló!
De igen, a szülőknek van beleszólása abba, hogy mit csinál a 15 éves tini lányuk. Tipikusan az a kor amikor már baromira nagynak hiszitek magatokat, nektek ne mondja meg senki, ti baromi okosak és érettek vagytok. El kell hogy szomorítsalak hát NEM. 15 évesen még gyerek vagy, és bármi történik veled, nem te vagy magadért felelős, hanem a szüleid érted. Úgy hogy amíg be nem töltöd a 18at, vagy amíg el nem költözöl addig igen is beleszólhatnak a dolgaidba. Az más kérdés, hogy ők mennyi ‘szabadságot’ hagynak neked.
Ne siess felnőni, élvezd ki ezt az időszakot, mert nem mindig szaladhatsz vissza anyuvi szoknyája alá.
Jól van, jól van, azért egy 15 éves lányt már nem is kell bezárni a négy fal közé és nem kell figyelni minden mozdulatát....Nyilván korlátozni kell, de én inkább azt mondanám, hogy úgy kell nevelni, hogy egyre felelősségteljesebb és önállóbb legyen, legyen véleménye, tudjon logikusan gondolkodni és benne is kialakuljon egy értékrend, egyfajta gondolkodásmód. Ebben a szülő tud neki segíteni, az ő feladata, hogy terelgesse a gyereket és segítse, támogassa (de ne úgy, hogy mindent tilt és nem enged meg semmit a gyereknek, mert azzal csak kárt okoz) és, ha ezt megteszi, akkor később sem kell aggódnia, hogy "jujj, mi van, ha hülyeséget csinál" és szerintem ez fontos, mert a szülő nem tud ottlenni a gyereke mellett mindig, minden egyes pillanatban.
15 évesen pedig szerintem abszolút természetes, hogy egy tini már saját maga akarja eldönteni, hogy mit hordjon, milyen haja legyen, sminkeljen vagy sem. Persze, nem azt mondom, hogy 15 évesen úgy nézzen ki, mint egy útszéli, de szerintem nem tiltással kell ezt elkerülni, hanem többek között nagyobb hangsúlyt kell fektetni az első bekezdésemben leírtakra. Én 16 éves korom körül kezdtem el sminkelni, de akkor már kb. az összes lány sminkelt körülöttem. Nemrég pedig egy általános iskolában jártam és szinte nem is láttam olyan lányt a 7.-8. osztályosok között, akin nem volt smink. Ma már ez van, el kell fogadni. Szerintem egyébként nem baj, csak nyilván ismerni kell a határokat.
Azt nem tudom, hogy anyukádnak mi ezzel a problémája, mert abszolút logikátlan...az sem jó, ha sminkelsz, de az sem jó, ha nem sminkelsz. Szóval nem értem...Mivel írtad, hogy rá szokott kérdezni, hogy leszbikus vagy-e és hozzáteszi, hogy nem örülne neki, ezért az is lehetséges, hogy ő valami ilyesmit lát mögé (még akkor is, ha amúgy a kettőnek semmi köze nincsen egymáshoz)...Szerintem egyszer beszélj vele erről, nyugtasd meg, hogy emiatt nem kell aggódnia (bár szerintem egyébként sem kellene, de vannak ilyen emberek, ez van). Esetleg picit próbáld meg jobban bevonni őt az életedbe, beszélgessetek többet, személyesebb dolgokról is és akkor majd látja, hogy tudtok őszintén beszélgetni, nem kell mindent így utalgatva megközelítenie és gondolkozni, nyomozni, hogy "na, akkor most leszbikus vagy sem" (bár szerintem tini korban ez amúgy is hülyeség, de mindegy), hanem ő is mer beszélni veled. Ami pedig a sminkelést illeti, ha te szeretnéd, akkor csinld, ha nem, akkor ne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!