Szerintetek ez megbocsátható?
Sziasztok!
17 éves fiú vagyok, és egy éve elkezdtem használni egy trükköt anyámmal szemben. Ha valamit elrontok, és anyám emiatt nekem esne, akkor mondom, hogy ő mivel bántott meg, és én nem haragudtam meg rá akkor. Ilyenkor mindig visszavonulót fúj.
Fontos, egy "esetét" csak egyszer használom fel, tehát nem vagyok aránytalan.
Az eseteket fejben tartani nem tudom, ezért lapokra írom őket, de titkosírással, nehogy megtalálja és rájöjjön (visszafele kell olvasni, agytornának is jó).
Gerinctelen trükk, mert a hibád következményét akarod megúszni a bűntudat keltéssel. Nagyon csúnya lépés gyűjteni és felhasználni ellene a botlásait. Emberek vagyunk, hibázunk. Te is és jár a büntetés neked is. Ne hárítsd anyádra, aztán ülj elégedetten, hogy hehe kijátszottad.
Ha a sajátom csinálna velem ilyet, iszonyú csalódott lennék.
Eleg huoye modszer mashol ezt ugy hivjak legjobb vedekezes a tamadas. De egyaktalan nem felnottes.
Ha valoban hibaztal ismerd el vagy mondd el oszinten mit goneolsz az adott szituacioban. Pelda lecsesz mert kerte mosogass el ebed utan te meg mar vacsora utan vagy es ott a mosogatnivalo tovabbra is. Elkezd lecseszni. Erre valasz anya igazad van te azt kerted ebed utan mosogassak. Csak kicsit elszaladt az ido es en rajottem erdemesebb vacsora utan nap vegen mosogatni, hogy reggelig mineen megszaradjon es kevesebb vizet mosogatoszert hasznalok egyszerre. Megyek es kezdem is a mosogatast csak legyszi ne folytasd a lehordast. Es indulj mosogatni.
Ha pedig anyad valamivel igazsagtalanul.megbant es ezt te kepes vagy felirni, aztan neki felróni, akkor meg szepen ezt is lehetne akkor vagy kizvetlen azutan hogy megtortent. Es igy sokkal igazsagosabb lenne, mint ez a buta ha o lecsesz en si gyorsan visszacseszem jatekod.
Egyebkent persze megbocsathato, de a hulyeseg mindig az.
Köszi a válaszokat, mindenkié hasznos volt.
Azért kezdtem el, mert anyám nem tudja elfogadni a bocsánatkérést, így meg nincs értelme. Ezt neki is mondtam, türelmesen, de nem hatotta meg.
Így küzdök, ahogy tudok.
Most amúgy nem tudnék mivel játszani, mert nincs "új esete".
Nem hülye a szülő, de vajon eszébe jut visszafelé olvasni? Ha eszébe jut, arra gondoltam, áttérek a klingon fordítóra, anyám nem tudja, mi az a klingon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!