Elviselhetetlen Edesanya?
Sziasztok!
Biztos sokatoknak lesz ismeros a tema, nem is akarnam ezt kulonoskepp reszletezni hisz mindenkie a leheto legrosszabb, o szerinte.
De, Edesanyamnak borzalmas es tenyleg nagyon nagyon nehez termeszete van, senki nem tud vele egyutt elni hosszutavon sem meg Edesapam sem, mikor itthon is van mellette csak hallgatja a poffeteg rosszkndulatu megjegyzeseit.
Mig en is otthon eltem nagyon nagyon sokat veszekedtunk volt egy par durvabb dolog is koztunk de egy jo ideje kulon elek, igy ugy ahogy elviselheto ha harom hetente talakozok vele es hetente egyszer beszelunk telefonon.
Viszont nagyon jol ismerem milyen, ha egyszer elmondok neki valami bizalmi dolgot nem egyszer hanem haromszor banom azt meg..
Sokszor boldogsagomba ujsagolom el neki mi tortent de hetekkel kesobb probalna ezt a dolgot kiforgatni meg szamomra idegesito dolgokat csinalni es ilyenkor mindig esz az ideg hogy minek mondtam el neki.
Erre lennek kivancsi, hogy tisztelem mert az Anyam ha segitsegre van szuksegre mi egybol ugrunk neki (el is varja!) erre probalunk odafigyelni hogy ne kapassuk el ezzel.
De ha boldog az ember vagy barmi gondja van a parja mellett kinek mondja el? Hat az anyjanak.
Es en ezt szeretnem valamilyen formaban megoldani kettonk kozt mert ket napja nem erti meg azt hogy egy apro szivesseget kertem( egy telefonszamot kuldjon at) es o tulvergodte ezt az egeszet, es elmondtam neki ha nem akarja atkuldenj nem kell akkor koszonom de megoldom. O erolteti tovabb azt amire nem kertem meg es indokolatlanul is intezkedik amihez semmi koze es meg egyszer mondom senki nem kerte meg ra. Vegul nem kuldte at a telefonszamot semmi problema nem volt talaltam ezugyben mast ezt le is irtam neki.
Erre ma a hulyesegeivel hivogatott es olyan emberekkel targyal az en dolgaimrol akikrol en azt sem tudom b ki meg egyaltalan duhito az h keresem ellenere is nem h o nem all le meg belemart szamomra idegen embereket az en dolgomba.
Az en szavamat semmibe veszi Paromnak kellett leallitania mert ot ugy ahogy tiszteli es az o keresere es szavara ad.
Szerintem ez igy nem egeszseges es nem akarom a paromat sem terhelni ezzel hogy “allitsd mar le anyamat” akar a kesobbiekben ha olyan dolgot tenne amire en nem kertem meg, es folytatja is annak ellenere h kertem fejezze be.
( es a fo problemam az itt az h nem bizok benne sajnos!)
Felnott no vagyok egyebkent onallo elettel, 25 vagyok nem fuggol anyagilag sem tole.
Koszonom a valaszokat!
"De ha boldog az ember vagy barmi gondja van a parja mellett kinek mondja el?" A barátainak.
Ne erőltesd, nem változtathatod meg és csak tönkreteszed magad a folyamatban. Szorítsd minimálisra a kapcsolattartást és a felszabaduló időt és mentális erőforrásaidat inkább használd olyan dolgokra, amik javíthatnak az életeden, ne fektess ennyi energiát egy halott ügybe.
Megviselte az élet.
Jól jönne neki egy ember, akivel tud beszélni.
Párod Édesanyjával, Nagymamával esetleg nem tudod megbeszélni azokat a dolgokat, amiket Édesanyáddal lenne egészséges megbeszélni normál körülmények között?
Sokan teszünk így, hidd el, akiknél szintén nem játszik jobb alternatíva.
Nem ilyennek született. Idő közben keseredett meg.
Ha téged is ott hagyott volna, amikor sirtál, nem nőttek volna nagyra. Most ő sír.
Sajnos nincsenek kozeli barataim, Nagymama meghalt, Anyos is... :(
Ferfi rokonsag el akivel nagyon jo kapcsolatot is apolok, de pl ha egeszsegugyi dologrol szeretnem a tanacsukat kerni az orvos elott toluk nem kaphatom meg azt a valaszt :)
Orvos, pap, pszichológus, lelki társ, ismerős...
Kinek mi maradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!