Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált apáktól kérdeznék ahol...

Elvált apáktól kérdeznék ahol 12+ éves gyerekek vannak?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi ti milyen programokat szerveztek , mikor nálatok vannak a gyerekek. Főleg mikor már tini korszakban vannak.

Megkezdődik a leválás, inkább már a barátokkal foglalkoznának és nem velem, erre gondolok most....

Jó lenne olyan programokat találni ahol ők is jól érzik magukat. Sajnos az egyik gyerek nagyon makacs és nem akar új dolgokat kipróbálni, emellett félénk is, ahol sok az ember nem érzi jól magát. Próbálom kérdezgetni , illetve mondani neki hogy találjon ki valamit, javasoljon valamit hogy mit csináljunk. De nem igazán tud mit mondani. Erőltetni meg nem akarom, én is ilyesmi voltam . Próbálok olyan dolgokat mutatni nekik, olyan helyekre elmenni, amiket én gyerekként szerettem.

De ma már ezek közül a dolgok közül, sajnos a mobil és a tablet mellett el sem éri az ingerküszöbüket...

Bármi érdekel ebben a témában ha van tapasztalat, ötlet, iránymutatás....

2020. júl. 29. 00:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
Én egy olyan elvált apát se ismerek aki ennyi idős gyereknél azon görcsölne milyen programokat csináljon vele, max havonta egyszer felhívja meg ünnepekkor aztán jól van😃
2020. júl. 29. 07:54
 12/25 anonim ***** válasza:
23%
Szabaduló szobázzatok, ott tudtok kommunikálni, és nem kell sokan lennetek.
2020. júl. 29. 07:56
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Én érintett gyerek voltam, bár ennyi idős koromra kb. átköltöztünk apuhoz, de azért elmondom, miket szerettünk csinálni (mindig mentünk valahova):

- egyik nyáron végigjártuk Magyarország nagyobb városait, és mindenhol mászkáltunk, körül néztünk. (Pl. Miskolc, Szeged, Kecskemét, Esztergom...) Hétköznapokon mentünk, nem volt tömeg sehol

- Utaztunk (Párizs, Németország-körút, Ausztria...) Hidd el, Disneylandet még a nagyobb is simán élvezi. Persze, nem most, hanem majd, amikor megint lehet menni, mondjuk jövő nyáron

- Balaton, Velencei-tó, Dorogi Strand...

- Játszóházak (vannak olyanok, amik nem az ötéveseknek, hanem a nagyobbaknak is jók), illetve ilyen szabadulószobák akkor még nem voltak, de szerintem azt is nagyon élveztük volna

- szerettünk szimplán vásárolni is. Mentünk a Duna Plázába, Pólus Centerbe (akkor még több talán nem is volt), nézhettünk ruhákat, vagy iskolaszereket, ha kellett (nem mértéktelen vásárlásra kell gondolni, csak amikor amúgy is kellett vásárolni, akkor programot csináltunk abból is)

- Mozi, színház

- Étterem (akár gyors, akár rendes)

- Kirándulások pl. János-hegyre Libegővel, gyerekvasúttal, és társai

- Múzeumokba is mentünk, persze gyerekként nem a képtár volt az, ami érdekelt :), de pl. Lego kiállítás, Star Wars kiállítás, dinoszaurusz kiállítás (a Ligetben volt egy időben, imádtuk), volt ahol lehetett pl. karácsony előtt díszeket készíteni, kézműveskedni... Én azért még felnőttként is oda vagyok, úgyhogy nem éreztem magam túl nagynak hozzá 12-13 évesen

- Állatkert (igen, itt ezt valaki előttem leszólta, de nem tudom miért. Én azt is a mai napig imádom) - egyszer megcsináltuk, hogy pár év alatt körbejártunk pár környező állatkertet, voltunk a Bécsiben, Prágában, stb. Ez úgy megmaradt, hogy a mai napig, ahova utazom, általában elmegyek az állatkertbe is

- Rokon- és barátlátogatás

- vidámparkok (még volt itthon is, de jártunk például Bécsbe is)

A végtelenségig tudnám sorolni, pedig a mi időnkben is volt már TV meg a Nintendo nagyon menő volt, de ettől függetlenül el sem tudom képzelni, hogy ne akartunk volna a családdal időt tölteni. Nem hiszem, hogy a "mai" gyerekek ne élveznék a fentieknek legalább egy részét! A mienk legalábbis imád minden ilyesmit.

2020. júl. 29. 08:10
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Mozi, kaja, Budapesten vannak ugrálós helyek, amiket nem is hinnéd, de szeretnek (CyberJump például), kalandpark (ahol van nehezebb pálya is), Pécsen a MecsExtrém park is élvezetes lehet. A 13 éves tesómból és barátaiból indultam ki, de szerintem ezeket majdnem minden velük egyidős élvezné
2020. júl. 29. 08:18
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Én ajánlom a zoo cafét pont tegnap voltam (bár én a barátaimmal). Állatokat adnak oda (hüllők-teknős, gekkó, kígyó stb, nyúl, tengerimalac) az asztalhoz és amíg vársz és kajálás közben is lehet velük foglalkozni. Ezen kívül vannak ott pókok, macskák meg madarak. Előre kell foglalni de szerintem szuper jó. Kicsit drága de szerintem még a meg fizethető kategória

(Hasonló a cat Café is de ott macskák vannak csak)

Egyébként meg az állatkert, utazás, szabadulószoba, mozi, vidámpark, cirkusz, és amiket felettem írták azok is jók

2020. júl. 29. 08:58
 16/25 anonim ***** válasza:
83%
Engem sehova nem vitt apám. Amikor nála voltam, akkor max. annyi volt a "program", hogyha nem otthon voltunk, hogy lement a kocsmába és vele kellett mennem, mert nem lehetek egyedül :S Nem is mentem egy idő után.
2020. júl. 29. 09:01
 17/25 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk fel sem merült, hogy az apám a korábbi válaszolók által emlegetett "luxus"-programokat szervezzen. Ez nekem olyan szeretet-vásárlós szagú. Apám rengeteget dolgozott hétközben, hétvégén egy-egy környékbeli kirándulás, de leginkább a telek vagy otthon voltunk. Nem voltak miattam extra programok, alkalmazkodtam az életéhez, amikor nála voltam.

De az én apám egész gyerekkoromban egyszer sem mondta le a láthatást (hacsak nem kellett a munkája miatt elutaznia, akkor cseréltek anyámmal), mindig pontosan jött értem, lehetett vele beszélgetni, számítani rá stb., és ez sokkal fontosabb volt, mint egy "luxus"-program.

Ezzel nem azt mondom, hogy otthon kell ülni, és tök jó, ha időnként kitalálsz ezt-azt, de szerintem kár rágörcsölni.

2020. júl. 29. 09:24
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Milyen városról van szó? Nem mindenki budapesti. Én nem terveznék minden alkalomra programot, egrészt sokba kerül, másrészt meg nem ez a való élet, hogy állandóan szórakozunk. Mecsextrém meg a Balatoni Bob tényleg jó :)
2020. júl. 29. 09:29
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
#17, szerintem nem minden alkalomra szeretne valamit, de azért néha-néha belefér. Nem nagyon tudnak mit kezdeni egymással, ha otthon ülnek, ez pedig talán segítene nekik kicsit jobban megismerni egymást, szorosabb kapcsolatot kialakítani
2020. júl. 29. 09:37
 20/25 anonim ***** válasza:
85%
Utazgatunk, horgászunk, bringázunk, vitorlázó repülünk, mozizunk stb. Igazából sokkal tartalmasabb az együtt töltött idő, amióta nagyobb a fiam.
2020. júl. 29. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!