Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam, hogy hallottam...

Megmondjam, hogy hallottam mit beszéltek?

Figyelt kérdés

Szüleimnek újságoltam el, hogy tegnap eljegyeztek. Szüleim eleinte nem nézték jó szemmel, hogy 13 évvel idősebb barátom van, de későbbiekben elfogadták, vagy legalábbis megtűrték. Mikor befejeztük a beszélgetést, nem nyomtam ki, kíváncsi voltam szüleim leteszik e (nem szokták), hívásban maradtak és hallottam ahogy apám azt mondta "na, ez is el lesz tartva". Elég rosszindulatúnak hangzott, ráadásul még úgyis fogalmazott, mintha egy tárgy lennék, nem a lánya.

Gondoltam, hogy a hátam mögött megszól, mert mikor bejelentettem, hogy eljegyeztek nem volt őszinte a gratulációjuk.

Szerintetek hagyjam az egészet vagy hozzam fel személyes találka révén?

2020. júl. 26. 19:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

De miből gondolják hogy el leszel tartva? Ha tényleg nem dolgozol, akkor végülis igazuk van, én sem lennék büszke a lányomra egy ilyen helyzetben.

Ha dolgozol, akkor ne vedd magadra. Te tudod, hogy nincs igazuk, a párod is tudja. Én nem szólnék a kihallgatott beszélgetésről. Viszont arról beszélnék velük, hgy mennyire fontos neked a vőlegényed, és legyenek vele kedvesebbek.

2020. júl. 26. 21:58
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Ugyan. Nem hoznam fel.

Sajat apambol kiindulva majd ugyis megjegyzi egyszer szemelyesen es remelhetoleg kicsit vicceskesve es akkor tudsz ra reagalni.

Folosleges szitani a feszkot ajegyesediranyba, mert ez ugyis csak megint ra vetne rossz fenyt.

Hidd el nekem az edesapk a lanyaiknak a kiralyfiakat, legjobb hercegeket akarjak es hat a sajat el kepzeleseiknem mindig tallkoznak lanyaikeval.

Edesapad valoszinu nem ugy gondolta, hogy a 20 eves lanykaja egy 33 eves mellett kot ki vagy a 30 evest egy 43 eves veszi el es irod is nem igazan orult neki kezdetektol. Szerintem o nem ertite mit eszel egy 13 evvel idosebb pasason es azo gondolkodsmodjaba csak az fer bele elfogadhato indoknak, hogy a pasid anyagi biztonsagot jelent neked es ezert ragaszkodsz hozza (valoszinu o ferfikent semmi egyeb vonzot nem lat pasidban). Es emiatt most hogy az eljegyzest bejelentetted halkn megjegyezte na ez is el lesz tartva. Na es? Ez apad egy hirtelen megjegyzese de amugy o se akarna ha egy csoringerhez mennel hozza.

Masreszt nem lehet hogy te fogod eltartani a pasid mert neked van jobb szakmad? (Pl orvos vagy o meg csak egy hivatalnok?es idovel a te maganpraxisodbol fog majd kesobb a ferjedmegelni???mert nem.feltetlenul rad ertette...csk te veszed mgadra).

Nekem szemtol szembe mondt apam a 3. Ferjemre, hogy na es ebben biztos vagy? Biztos EZT akarod? Mert ne kelljen mar megint valnod. Es hat amilyen fancsli arcot vagott. De nem sertodtem meg rajta csak nevettem, hogy ja ja de hat ki tudja mit mondok 10 ev mulva?

2020. júl. 26. 22:09
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezek alapján nem happy a kapcsolat a szüleiddel. Nem csak ott van probléma hogy szüleid nem nézik örömmel a kapcsolatotokat. Apukád szerintem befásult es biztos szarul esett nekik hogy telefonon jelentetted be a kézfogót és nem együtt ünnepeltétek az eljegyzést, barmennyire nem kedvelik szerinted a csávódat, de ők a szüleid. Mi lesz majd esküvőn?

Ha elfogadsz egy jó tanácsot inkább ne említsd apukádnak mert abból veszekedes lenne.

2020. júl. 26. 22:16
 14/24 A kérdező kommentje:

Párom egy jól menő bulihelyen dolgozik, csaknem kisfőnöknek számít. Én védőnőnek tanultam még egy vidéki egyetemen, majd felköltöztem hozzá, elhelyezkedtem benne, és most levelezőn csinálom a csecsemő-és kisgyermeknevelőt. Annyiban tarthat(ott) el a párom, hogy az ő albérletébe költöztem fel anno, de beszálltam a költségekben, nem ingyen laktam nála.

22 éves koromban jöttünk össze, most vagyok 25. Anyukám azzal indokolta az ő nem tetszését, hogy a párom már egy "megérett" személyiség, van már egzisztenciája, egy megszokott rendje, amit az én "éretlen" fejem felborít. Párom szülei hamar elfogadtak, nyílván nekik se az volt a vágyuk, hogy a fiuk egy huszonéves lánnyal éljen, de elfogadták, hogy a 30 éves fiuk így döntött. Ők örömmel fogadták a hírt, vagy legalábbis hitelesen adták elő, ha netalántán mégse bírnának.

2020. júl. 27. 00:03
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
25 vagy, mégis mikor kellene férjhez menni? Pont jókor van. Eltart, hát eltart, van szakmád, ha szétmennétek, nem is értem, mi a probléma. Apád nincs képben? Ne foglalkozz vele, ha jól megvagytok. Ha dolgozni fogsz, nem lesz eltartás, majd látni fogja.
2020. júl. 27. 08:06
 16/24 anonim ***** válasza:
26%

25 vagy és 13 év van köztetek, de azt írod: "elfogadták, hogy a 30 éves fiuk így döntött."

Én nem voltam jó matekból, de ez nekem nem jön ki.

Amúgy mennyit fogsz keresni 10 év tapasztalattal bölcsinéniként? 170 nettót? Meg lehet abból élni Pesten albiban? Nem. Akkor kitartanak? Igen.

Nem vaj, csak legyél tisztában a saját kilátásaiddal. Ha ez a pasi elhagy, mehetsz vissza anyuci szoknyája mellé.

2020. júl. 27. 13:23
 17/24 anonim ***** válasza:
33%

Milyen érdekes, hogy amikor itt múltkor valami nyikhaj hülyegyerek előadta, hogy ő mostantól a barátnőjével fogja kitartatni magát, mert még egy hasznavehetetlen szakmát óhajt tanulni még egy évig, akkor mindenki istenítette, mint valami hőst, a barátnő meg hisztis pics@ volt, amiért nem volt odáig attól, hogy el kell tartania.

Itt meg a kérdező még kb semmit nem mondott, csak hogy az apja beszólt valami tahóságot, de már mindenki lehordta, hogy eltartatja magát. KÖzben kiderült, hogy normális szakmája van, és értelmes, dolgozni akaró ember, de továbbra is ott tart a gyakori népe, hogy eltartják....

2020. júl. 27. 13:51
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

17: linkeld már légyszi, leírom neki, hogy ingyenélő szar.

Ennek a kérdezőnek nem mondok ilyet, mert nem az. Ettől függetlenül,ha valaki olyan szakmát választ, amiből nem lehet megélni, akkor sajnos valakinek el kell tartania.

2020. júl. 27. 14:06
 19/24 anonim ***** válasza:
2020. júl. 27. 14:50
 20/24 A kérdező kommentje:

Úgy értettem a 30 évet, hogy harmincnéhány éves, harmincon túli, harmincas...

17-es,ha arra akarsz kilyukadni, hogy az is én lettem volna a válaszom: nem.

2020. júl. 27. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!