Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam, hogy hallottam...

Megmondjam, hogy hallottam mit beszéltek?

Figyelt kérdés

Szüleimnek újságoltam el, hogy tegnap eljegyeztek. Szüleim eleinte nem nézték jó szemmel, hogy 13 évvel idősebb barátom van, de későbbiekben elfogadták, vagy legalábbis megtűrték. Mikor befejeztük a beszélgetést, nem nyomtam ki, kíváncsi voltam szüleim leteszik e (nem szokták), hívásban maradtak és hallottam ahogy apám azt mondta "na, ez is el lesz tartva". Elég rosszindulatúnak hangzott, ráadásul még úgyis fogalmazott, mintha egy tárgy lennék, nem a lánya.

Gondoltam, hogy a hátam mögött megszól, mert mikor bejelentettem, hogy eljegyeztek nem volt őszinte a gratulációjuk.

Szerintetek hagyjam az egészet vagy hozzam fel személyes találka révén?

2020. júl. 26. 19:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Én tuti, hogy felhoznám. Igenis érdekel, hogy mit gondolnak rólam a saját szüleim. Szerintem nyugodtan kérdezd meg.
2020. júl. 26. 19:49
 2/24 anonim válasza:
100%
Kérdezd meg nyugodtan, beszéljétek át,hogy miért gondolja ezt, vagy gondolják. Hátha jobban megértik a te nézőpontodat is.
2020. júl. 26. 19:56
 3/24 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem gondold át hogy mi lehet az oka annak a kijelentésnek, ami elhangozott.

Távol álljon tőlem, hogy bíráljalak, főleg ennyi információ után. Ők viszont sok körülményt ismerhetnek. Az emberek egy része jó ill.rosszindulatú...ugyanakkor a szülők jelentős része a gyerekével elfogult. És nem akar neki rosszat.. te ismered őket

A másik dolog, hogy sok mindent az ember nem akar elfogadni a környezetétől...pedig néha -tök hasznos lenne kicsit figyelni másokra

Ne csinálj konfliktust, csak próbálj meg nyitottan beszélgetni velük és nem élből elutasítani mindent, amit mondanak.

Idővel letisztulnak ezek a dolgok, csak ne mondj ki mindent azonnal és rágódj egy kicsit a véleményükön.

2020. júl. 26. 20:03
 4/24 anonim ***** válasza:
18%
Persze mondd meg! Keverd csak a szrt! "... újságoltam el, hogy tegnap eljegyeztek" Vagyis távol vagytok egymástol, nem vagytok részesei egymás mindennapjainak. Nem hagyományosan tölük kérték meg a kezedet, hanem csak ugy utolagosan nekik is benyögted. Nem gond, de akkor meg minek kötsz bele a nem neked szánt megjegyzésbe?
2020. júl. 26. 20:07
 5/24 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, téged nem érdekelne, ha a saját szüleid így beszélnének rólad?
2020. júl. 26. 20:09
 6/24 A kérdező kommentje:

4-es, nem benyögtem, hogy "ja, amúgy Pista megkérte a kezem... Ma meg kigazoltam a kertet.". Párom érzi, hogy csak elviselik, semleges a viszonya a szüleimmel, gondolom ezért se akarta "apámtól" az áldását kérni. Lehet nőtt volna a szemében, de lehet vitába torkollott volna az áldás. Első körben a szülőknek árultuk el ma, utánuk meg a testvéreknek.

És miért keverném a szrt? Apámnak minden telefon beszélgetés rögzül a telefonján, ha nem jutott eszébe törörlni akkor visszahallgathatja, ha azt mondaná "csak kitaláltam".

2020. júl. 26. 20:30
 7/24 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként el leszel tartva? Ha igen akkor ne hozd fel. Ha nem, akkor kérd ki magadnak.
2020. júl. 26. 20:35
 8/24 anonim ***** válasza:
89%
Én mindenképp szólnék, és rákérdeznék, hogy miért mondták azt, amit.
2020. júl. 26. 21:20
 9/24 anonim ***** válasza:
90%
Én biztos felhoznám a témát! Beszéljétek meg, hogy miért gondolják ezt.
2020. júl. 26. 21:40
 10/24 anonim ***** válasza:
77%
#4 Le vagy maradva 4-500 évvel.. csoda, hogy az internetet tudod használni.
2020. júl. 26. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!