Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A barátnőm anyja már azért is...

A barátnőm anyja már azért is szól, ha bekapcsoljuk a légkondit, pedig van pénzük. Ez meddig tartható állapot? Mi lehet az oka, hogy nem akar a szüleivel erről beszélni?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 25-26 évesek vagyunk, én már dolgozom, ő egyetemre jár. 21 évesen megszerezte a BSc-jét egy teljesen más szakon, majd kitalálta, hogy ő inkább orvos szeretne lenni. A szülei segítették, támogatták, vagyis ezt teszik a mai napig is. Ő most másodéves, tehát azért még van előtte bőven... Nem dolgozik, pénzt a szüleitől kap. És itt a gond.

Olyan szinten rájuk van utalva, hogy az szörnyű. Felvették egy vidéki egyetemre, és mondták otthon, hogy lesz neki véve akkor valami, ahol lakhat/lakhatunk. Én gondoltam valami kis lakás, amit később is kiadhatnak, de az anyja közölte, hogy nem, ő nem fogja bedugni a lányát egy lyukba, csakis kertes házat vesznek. Már akkor is említettem, hogy szerintem felesleges, mert a barátnőm tipikus benti ember, aki csak akkor megy ki az udvarra, utcára, ha nagyon muszáj. Nyáron sem szeret kint lenni, télen egyenesen utál és ő biztos nem fog majd füvet nyírni, meg kertészkedni. Ráadásul a bejárással is csak a gond lesz. Barátnőm annyit mondott, hogy nem az ő pénze, ő ebbe nem akar beleszólni (utána 2 hónapig sírt szószerint, hogy mennyir gyűlöl kint lakni a világvégén).

Meg lett véve a ház, minden egyes alkalommal az orrom alá lett dörgölve, hogy mennyibe került és még hány millió lesz a berendezésre költve. A barátnőmmel összeköltöztünk (én lényegében feladtam az otthoni életemet miatta), és az anyja elkezdte sorra hordani hozzánk a vendégeket. De tényleg, lassan már túrát lehetett volna elnevezni rólunk. Hetente lejött Budapestről 3-4 emberrel és körbemutogatta a házat, nekik is el lett mondva, mi mennyibe került, hogy 80 ezer/nm áron vette a padlót, hány millió volt a konyha, stb.

Eltelt 2 év, és olyanokba beleszól, amikbe az én szüleim még 16-17 évesen sem. Milyen étteremből rendelünk, milyen felvágott van a hűtőben, milyen vitamint szed a barátnőm. Most éppen legutóbb az volt a baja, hogy neki 26 fokot mutatott az Időkép, hogy annyi van itt nálunk és látja a kamerán, hogy megy a nappaliban a légkondi, miért?! Ettől is kivagyok, hogy a hálószobánkon és a fürdőkön kívül mindenhol kamera van és ő figyel. Ilyenekért felhívja a barátnőmet, hogy a szárító miért nincs leszedve már két napja, vagy hogy a cipők miért nem egy sorban vannak az előszobában.

A barátnőm bármit vesz/bármire költ, a számlát el kell tennie és le kell fotóznia otthon, legyen szó akár 2500 forintról, akkor is. Múltkor kértem, hogyha úgyis megy bevásárolni, vegyen óvszert és ő 3 órán át stresszelt, hogy nem meri megvenni, mert az anyja le fogja cseszni érte és hogy inkább megkéri valamelyik barátnőjét, ha én nem tudok elmenni boltba... Engem is támogattak a szüleim anyagilag 20 éves koromig, lényegében eltartottak, de ilyen szinten sosem kellett elszámoljak a pénzzel. Még kamaszként sem. Pedig nem szegények egyáltalán, folyton azt hallgatom, ha találkozom a szüleivel, hogy most hány milliós üzlet jött be, milyen gyémánt ékszert kapott anyuka, a kutyának LV hordozótáska lett hozatva Bécsből stb. És akkor azért szól, hogy ő szerinte (amikor amúgy Budapesten van) mi itthon ne kapcsoljuk be a légkondit, mert nincs meleg annyira... Meg valahol az is nevetséges, hogy együtt vagyok a barátnőmmel 5. éve, de a mai napig, ha megyünk valahová az ő családjával, külön rendezzük a számlát. Legyen szó akár egy éttermezésről, sütizésről, vagy nyaralásról. Ők fizetik a sajátjukat egyben, én meg az enyémet külön. Az én családom nem él nagylábon, a szüleim átlag emberek, de még a kapcsolatunk első hónapjaiban sem csinálták volna ezt, hogy a barátnőm külön fizessen magának.

És még azt sem lehet mondani, hogy én élősködnék rajtuk, mert a rezsi felét odaadom a barátnőmnek, külön vásárolok magamnak kaját itthonra.

2020. júl. 24. 15:57
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
92%

Te nem vagy normális...

Tudod ki élne így lépnék a p*csába... Vagy ha nem akkor meg mondjátok már meg nekik, hogy ez így nem jó. Vagy szereld le szépen a kamerákat aztán ennyi. Ha a barátnőd meg ennyire nem normális, hogy ezt hagyja akkor nincs mit tenni... De nyugodtan élj így életed végéig ha neked ez így jó.

2020. júl. 24. 16:09
 12/46 anonim ***** válasza:
88%

Ez rosszabb, mintha börtönben lennétek. A barátnődnek kellene a sarkára állnia, amit abszolút megértek, miért nem tesz meg. Nem tudna ő elbeszélgetni velük?

Barátnőd tudta nélkül ha leragasztanád a kamerákat, abból nagy balhé lenne?

Amúgy egyetlen megoldást látok: ha barátnőd elküldené a szüleit a fenébe, hogy ő nem kér a továbbiakban ebből a kontrollból, és önfenntartóvá válnátok. Keres munkát barátnőd suli mellett, és közösen fizettek egy albit. De barátnőd ezt nem fogja meglépni, mert ez baromi kényelmes neki, hogy minden a segge alá van rakva, és a kisujját se kell érte mozdítania (csak épp a privát szférájáról mondott le érte cserébe...)

2020. júl. 24. 16:09
 13/46 anonim ***** válasza:
58%

Tudod mit?

Te akartad így,szenvedj is!

2020. júl. 24. 16:11
 14/46 anonim ***** válasza:
84%

Őszintén szólva... Soha nem leszel a csajodnak olyan fontos, mint az anyja(pénze).

Ha ilyen lenne az anyám meg 150ért is dolgoznék, hogy NE ők tartsanak el = ne legyen beleszólàsuk.

Édes faxom...:D

2020. júl. 24. 16:11
 15/46 anonim ***** válasza:
4%
De te most a pasija vagy?
2020. júl. 24. 16:14
 16/46 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos ez tényleg nem normális viselkedés az anyukától. Egyetlen megoldás van, elmegy barátnőd is dolgozni suli mellett, mint oly sokan és béreltek közösen egy kis lakást, amit ki tudtok fizetni segítség nélkül. Ha barátnőd nem hajlandó elmenni dolgozni, akkor viszont ne panaszkodjon és te se, ha ennek ellenére is vele maradsz. Ez az egész így nem egészséges, felnőtt emberek vagytok, a döntés a tiétek, hogy a normális életet választjátok, amiért meg kell dolgozni vagy tűrítek a megaláztatásokat tovább.
2020. júl. 24. 16:21
 17/46 anonim ***** válasza:
87%

Hűha! Ez de komoly, mennyire durva már...

hogy meddig tartható állapot? Ameddig te még eltűröd.

Hogy miért nem beszél a szüleivel a csaj? Mert akkor megvonnának tőle mindent és nem kapna semmit.

2020. júl. 24. 16:26
 18/46 anonim ***** válasza:
81%

Az, hogy megfigyel titeket a kamerán, már btk.

Kié a ház papíron? Mert ha a tietek, eladjátok, aztán leléptek oda, ahol soha nem talál meg benneteket.

2020. júl. 24. 16:32
 19/46 anonim ***** válasza:
90%

16-ost lepontoztátok, igazából nem értem, nekem is ez a véleményem. Mama menthetetlen, anyagias, én biztos kivennék egy albérletet és önerőből megoldanám, minthogy egész életemben ezt hallgassam.

Biztosan elnyomták ezt a lányt, de mellé el is kényeztették (tudatosan!), hogy ilyen helyzetbe azt higyje, szava sem lehet.

Nem minden a pénz, mérgező szülőktől menekülni kéne.

2020. júl. 24. 16:37
 20/46 anonim ***** válasza:
90%
Megérdemled, ha beleegyezel, hogy így élj.
2020. júl. 24. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!