Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A barátnőm anyja már azért is...

A barátnőm anyja már azért is szól, ha bekapcsoljuk a légkondit, pedig van pénzük. Ez meddig tartható állapot? Mi lehet az oka, hogy nem akar a szüleivel erről beszélni?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 25-26 évesek vagyunk, én már dolgozom, ő egyetemre jár. 21 évesen megszerezte a BSc-jét egy teljesen más szakon, majd kitalálta, hogy ő inkább orvos szeretne lenni. A szülei segítették, támogatták, vagyis ezt teszik a mai napig is. Ő most másodéves, tehát azért még van előtte bőven... Nem dolgozik, pénzt a szüleitől kap. És itt a gond.

Olyan szinten rájuk van utalva, hogy az szörnyű. Felvették egy vidéki egyetemre, és mondták otthon, hogy lesz neki véve akkor valami, ahol lakhat/lakhatunk. Én gondoltam valami kis lakás, amit később is kiadhatnak, de az anyja közölte, hogy nem, ő nem fogja bedugni a lányát egy lyukba, csakis kertes házat vesznek. Már akkor is említettem, hogy szerintem felesleges, mert a barátnőm tipikus benti ember, aki csak akkor megy ki az udvarra, utcára, ha nagyon muszáj. Nyáron sem szeret kint lenni, télen egyenesen utál és ő biztos nem fog majd füvet nyírni, meg kertészkedni. Ráadásul a bejárással is csak a gond lesz. Barátnőm annyit mondott, hogy nem az ő pénze, ő ebbe nem akar beleszólni (utána 2 hónapig sírt szószerint, hogy mennyir gyűlöl kint lakni a világvégén).

Meg lett véve a ház, minden egyes alkalommal az orrom alá lett dörgölve, hogy mennyibe került és még hány millió lesz a berendezésre költve. A barátnőmmel összeköltöztünk (én lényegében feladtam az otthoni életemet miatta), és az anyja elkezdte sorra hordani hozzánk a vendégeket. De tényleg, lassan már túrát lehetett volna elnevezni rólunk. Hetente lejött Budapestről 3-4 emberrel és körbemutogatta a házat, nekik is el lett mondva, mi mennyibe került, hogy 80 ezer/nm áron vette a padlót, hány millió volt a konyha, stb.

Eltelt 2 év, és olyanokba beleszól, amikbe az én szüleim még 16-17 évesen sem. Milyen étteremből rendelünk, milyen felvágott van a hűtőben, milyen vitamint szed a barátnőm. Most éppen legutóbb az volt a baja, hogy neki 26 fokot mutatott az Időkép, hogy annyi van itt nálunk és látja a kamerán, hogy megy a nappaliban a légkondi, miért?! Ettől is kivagyok, hogy a hálószobánkon és a fürdőkön kívül mindenhol kamera van és ő figyel. Ilyenekért felhívja a barátnőmet, hogy a szárító miért nincs leszedve már két napja, vagy hogy a cipők miért nem egy sorban vannak az előszobában.

A barátnőm bármit vesz/bármire költ, a számlát el kell tennie és le kell fotóznia otthon, legyen szó akár 2500 forintról, akkor is. Múltkor kértem, hogyha úgyis megy bevásárolni, vegyen óvszert és ő 3 órán át stresszelt, hogy nem meri megvenni, mert az anyja le fogja cseszni érte és hogy inkább megkéri valamelyik barátnőjét, ha én nem tudok elmenni boltba... Engem is támogattak a szüleim anyagilag 20 éves koromig, lényegében eltartottak, de ilyen szinten sosem kellett elszámoljak a pénzzel. Még kamaszként sem. Pedig nem szegények egyáltalán, folyton azt hallgatom, ha találkozom a szüleivel, hogy most hány milliós üzlet jött be, milyen gyémánt ékszert kapott anyuka, a kutyának LV hordozótáska lett hozatva Bécsből stb. És akkor azért szól, hogy ő szerinte (amikor amúgy Budapesten van) mi itthon ne kapcsoljuk be a légkondit, mert nincs meleg annyira... Meg valahol az is nevetséges, hogy együtt vagyok a barátnőmmel 5. éve, de a mai napig, ha megyünk valahová az ő családjával, külön rendezzük a számlát. Legyen szó akár egy éttermezésről, sütizésről, vagy nyaralásról. Ők fizetik a sajátjukat egyben, én meg az enyémet külön. Az én családom nem él nagylábon, a szüleim átlag emberek, de még a kapcsolatunk első hónapjaiban sem csinálták volna ezt, hogy a barátnőm külön fizessen magának.

És még azt sem lehet mondani, hogy én élősködnék rajtuk, mert a rezsi felét odaadom a barátnőmnek, külön vásárolok magamnak kaját itthonra.

2020. júl. 24. 15:57
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
92%

"Ettől is kivagyok, hogy a hálószobánkon és a fürdőkön kívül mindenhol kamera van és ő figyel."

Eddig olvastam, ti betegek vagytok!

2020. júl. 24. 15:59
 2/46 anonim ***** válasza:
93%
Elmebeteg a mama meg a lánya is, de te is, ha azonnal nem cuccolsz el ebből a diliházból.
2020. júl. 24. 16:01
 3/46 A kérdező kommentje:

:) :) :) :)

Kedves, de nem mi akartuk a kamerát. Akkor az lett mondva, hogy azért, mert hogy a város szélén van a ház, nehogy valaki betörjön és észre sem vesszük.

2020. júl. 24. 16:02
 4/46 anonim ***** válasza:
88%
Az oké hogy nem akartátok, de beköltöztél így is?? Mondd hogy csak egy szórakoztató kamukérdés, és nem a valóság!
2020. júl. 24. 16:04
 5/46 anonim ***** válasza:
88%

Súlyos eset...

Cuccolj el onnan.

2020. júl. 24. 16:05
 6/46 anonim ***** válasza:
90%
De te, azaz ti tűritek el, ti játsszatok ezt az őrültséget a MAMA szabályai szerint. Nem bántásból mondom, de nagyon komoly a baj, ha ennyire aláfeküsztök neki. Szakemberhez kellene fordulnotok, teljesen abnormális az egész életetek.
 7/46 anonim ***** válasza:
72%
Kamu
 8/46 A kérdező kommentje:
Be, mivel szeretem a barátnőmet. 240 km lett volna köztünk, nem hiszem, hogy bírtuk volna úgy, ha csak havi 2x2 napra tudunk találkozni.
2020. júl. 24. 16:06
 9/46 anonim ***** válasza:
80%
Tényleg kamu, vagy őrült a srác.
2020. júl. 24. 16:07
 10/46 A kérdező kommentje:
Kérdeztem már a barátnőmet, hogy miért követi ennyire mindenben az anyját, miért nem mond ellent neki semmiben. Mert az apjával még nem is lenne baj, ő elvan magában, néha morog, de alapvetően egy könnyen kezelhető, kedves ember. Az anyja irányít mindent otthon is, lassan már itt is. Próbáltam beszélni erről a barátnőmmel, de csak azt mondogatja, hogy hát azért csak a szülei tartják el, meg ha ők nincsenek, most dolgozhatna valami irodában 180 ezerért.
2020. júl. 24. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!