Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám miért viselkedik így?

Apukám miért viselkedik így?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, apum 73 éves. Ő nyugdíjas én pedig dolgozom, anyum gyerekkoromban meghalt, apum pedig összejött egy roma nővel ,aki koszos volt és hozzánk hozta mind a 4 gyermekét. Teljesen leélték a házat, ekkor kezdtek hozzánk járni a családsegítősök. Segítették elintézni hogy a romàk elmenjenek az otthonunkból, ekkor még gyerek voltam csoda hogy nem vettek el apumtól.

Szóval már dolgozom, és gondoskodom apukámról is viszont a családsegítős csajszi még mindig jár hozzánk heti 1x vagy 2x megfordul. Ami engem picit idegesít de nem hozzám jön hanem apumhoz. Apum meg úgy érzem kihasználja a helyzetet...mondta nekem hogy nyomja a cipő a lábát, elvittem boltba ,felpróbáltattam vele 5 cipőt mire egyikre azt mondta az a tökéletes.

Erre jön a családsegítòs neki meg azt mondja megint nyomja a cipő. Akkor apumnak leégett a karja a csaj már hozott is neki rá krémet mintha nem tudnám megvenni.

Apumnak elromlott a biciklije mondtam neki munka után megnézem, erre mire hazaérek a családsegítős már elvitte haza mert az ő apja ért hozzá. Gondoltam jól van azért ne ingyen csinálja már meg, vettem neki egy doboz bonbont hogy apukám így köszönje meg a jó tettet.

Apum mikor odaadta a csokit elmondta a csajnak hogy igazából én vettem azt a bonbont....akkorra égés volt utána el is mondtam apumnak ne legyen ilyen.

A családsegítős jön hozzánk , de azzal nem foglalkozik hogy apum szedi e a gyógyszereit, meg hogy nem kéne cigiznie.

Úgy érzem az egész életünk a csaláfsegítős szemében olyan,mint ha én nem is foglalkoznék apummal...csak vagyok.

Amikor itthon vagyok és jön hozzánk ,köszönök neki utána csak apummal van elfoglalva , meg se hallja mit mondok neki. Hogy tudnám megoldani a helyzetet?

Jöhet hozzánk nincs ezzel gond de magam is tudom látni apumat. A csaj sehol se volt mikor apum kórházban volt és mindennap nála voltam, orvosokhoz futkostam vele stb.

2020. júl. 23. 10:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
67%
Biztos, hogy az a nő családsegítő státuszban jár hozzátok ennyit? Nem mint magánember, akit nem feltétlen kizárólag szakmai szempontból érdekel apukád?
2020. júl. 23. 12:53
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket nem problémának kellene, hogy megéld.

Sok esetben, ha valaki ennyire törődik egy idegennel/idegenekkel, annak az életében egy trauma húzódik meg. Egy család, barát, ismerős akin nem tudott/akart annak idején segíteni és tudatosan vagy tudat alatt így "vezekel".

Nyugodtan hívd félre a családsegítőt, beszélj vele, mond el az aggályaidat, máskülönben nem fogsz előre jutni a jelen helyzetben.

2020. júl. 23. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!