Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így az apukám?

Miért viselkedik így az apukám?

Figyelt kérdés

Nos, azzal kezdeném, hogy édesapám erősen hívő, mert szerintem nagyon fontos lesz a továbbiakban. Idegenekkel, ismerősökkel példaértékűen viselkedik, mondhatni elég nagy "szentnek" mutatja magát, viszont én egyáltalán nem gondolom példaértékű embernek. Félreértés ne essék, az esetek többségében jól viselkedik és rendes embernek nevelt engem és a testvéremet is.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy nem annyira családos ember, sőt, számára bármi jobb időtöltés a családjánál. Ha elmegyünk kirándulni, mindig nyavajog és nem élvez semmit. Ha tehetné, akkor ülne a szobában és tévézne egész nap. Nagyon ritkán ebédel velünk, mindig azt mondja, hogy nem éhes, majd amikor befejeztük, bemegy a konyhába és eszik egyedül.. Egyszer amikor anyum komolyabb beteg volt, akkor is inkább másnak dolgozott, másnak segített és este jött haza, minthogy anyummal üljön - ebből persze nagy vita lett. Rengetegszer mondja, hogy szeret minket, de néha úgy érzem, hogy alig törődik velünk. Ha munkából rossz kedvvel jön haza, mindig rajtunk vezeti le a feszültséget és nagyon sokszor goromba. Szerencsére én nem veszem magamra, anyumat viszont sokszor megbántja, még ha nem is mutatja ki. 17 éves vagyok és szerintem egyáltalán nincs szoros kapcsolatom apukámmal.

2020. ápr. 19. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Attól, hogy valaki hívő, vagy erősen vallásos, egyáltalán nem azt jelenti, hogy jó ember, jószívű és a ti esetetekben pl. törődik a családjával. Sajnos a kettő nem függ össze. Így pl. ha valaki egyáltalán nem vallásos, attól lehet nagyon jó ember.
2020. ápr. 19. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:
14%
Nem hívő. Egy hívő ember nem viselkedik gonoszul. Csak jónak akarja mutatni magát.
2020. ápr. 19. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Tipikus: " bort iszik és vizet prédikál".
2020. ápr. 19. 16:42
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
Mert a saját szemébe is hazudik. Menekül a gondok elől.
2020. ápr. 19. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:
A vallott elvek, értékek és a valós viselkedés között nagy különbség van. Mindenki azt szeretné, hogy őt jobbnak lássák, hogy saját magát jobbnak láthassa másoknál. Nyilván senki nem fog magáról nagyon negatív dolgokat terjeszteni. A viselkedésünk jellemzői hogy a saját pozitív tulajdonságainkat felnagyítjuk, a hibánkat pedig sokkal nehezebben látjuk meg. Sokkal több embernek vannak rasszista hajlamai mint akik nyíltan is felvállalnák ezt, a szenvedélybetegek is igyekeznek a betegségüket titkolni, és ez egyéb rossz tulajdonságokkal is ugyanígy van.
2020. ápr. 19. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!