Miért talál ki ilyet a fiam?
Az én három évesem sokszor hetekkel azelőtti dolgokat kezd mesélni, mintha most történt volna. Felbukkan az emlék a fejében, de az időt még nem úgy érzékelik vagy tudják elmondani, mint az idősebbek. A család szokott lesni, h mi van, én meg dekódolok. Pl egy hónapja volt a tesóméknál egy markoló dolgozni. Pár napja fiam nekiállt elmesélni anyumnak, h reggel itt volt a markoló és pakolta a földet. Ő meg :??? Mondtam neki, h arra gondol, amikor anno itt volt. Pl már rájöttem, h neki a reggel az a régebbent jelenti. Mások meg összezavarodnak tőle.
Tehát simán lehet, h a futárra, postásra gondol, csak furán hangzik.
21-es, de szeretlek, amiért ezt leírtad. Nekem nincs gyerekem, de mindig kiakaszt, amikor felnőtt emberek hatalmas meggyőződéssel mondják, hogy mi az első emlékük.
Az a bajom ezzel, hogy mivel 1-2-3 évesen a kisember nincs tisztában az idő fogalmával, hogy ma kedd van meg mi volt múlt héten, sorba sem tudja rakni az emlékeket. Ez csak akkor megy, ha adott pillanatban tisztában van valaki az idő fogalmával.
(Nem a gyerekkori emlékekkel van bajom, csak azzal, hogy mi a "legkorábbi".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!