Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért talál ki ilyet a fiam?

Miért talál ki ilyet a fiam?

Figyelt kérdés
Ma reggel arra ébredtem,hogy a 4 éves fiam a konyhában azt mondja az apjának,hogy az új parfűmömet egy bácsi hozta nekem,meg a kis táskámat ami az asztalra volt rakva,hogy azt is a bácsi hozta.Párom meg rögtön kérdezte tőle,hogy itt volt fent a bácsi,ő meg mondta,hogy igen.Na gyorsan ki mentem,egyből számon kért,hogy milyen pasi járkál én hozzám,mert most mondja a gyerek.Pedig az a parfűm már régóta meg van,csak most bontottam fel,a kis táskám is van már vagy 2 éves.Ennyivel lezárult,de ismerem már páromat,h milyen féltékeny típus tuti fel fogja még ezt hozni.A lényeg végülis,h egy kisgyerek miért találhat ki ilyeneket?Nem járkált,soha hozzám senki.

2020. júl. 19. 10:16
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én három évesem sokszor hetekkel azelőtti dolgokat kezd mesélni, mintha most történt volna. Felbukkan az emlék a fejében, de az időt még nem úgy érzékelik vagy tudják elmondani, mint az idősebbek. A család szokott lesni, h mi van, én meg dekódolok. Pl egy hónapja volt a tesóméknál egy markoló dolgozni. Pár napja fiam nekiállt elmesélni anyumnak, h reggel itt volt a markoló és pakolta a földet. Ő meg :??? Mondtam neki, h arra gondol, amikor anno itt volt. Pl már rájöttem, h neki a reggel az a régebbent jelenti. Mások meg összezavarodnak tőle.

Tehát simán lehet, h a futárra, postásra gondol, csak furán hangzik.

2020. júl. 19. 15:16
 22/22 anonim ***** válasza:

21-es, de szeretlek, amiért ezt leírtad. Nekem nincs gyerekem, de mindig kiakaszt, amikor felnőtt emberek hatalmas meggyőződéssel mondják, hogy mi az első emlékük.

Az a bajom ezzel, hogy mivel 1-2-3 évesen a kisember nincs tisztában az idő fogalmával, hogy ma kedd van meg mi volt múlt héten, sorba sem tudja rakni az emlékeket. Ez csak akkor megy, ha adott pillanatban tisztában van valaki az idő fogalmával.

(Nem a gyerekkori emlékekkel van bajom, csak azzal, hogy mi a "legkorábbi".)

2020. júl. 19. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!