Titeket zavarna, ha a gyereketek önkéntesként dolgozna?
Figyelt kérdés
Gyerekeket korrepetálok egy egyesületnél önkéntesként. Elsősorban rászoruló vagy hátrányosabb körülmények között élő gyerekeknek segítünk, akiknek szükségük van egy kis nyári felzárkóztatásra, pláne a digitális oktatás után. Én ezt tök szívesen csinálom, mert az én szemeben ez egy nagyon jó, pozitív kezdeményezés és élvezem is. Úgy érzem én is tanulok belőle, emberek között vagyok, valami hasznossal elfogalom magam a nyáron, a gyerekek is tök aranyosak, a többi segítő is rendes, tehát nekem tetszik. Viszont az egész család hülyének néz emiatt, mert ingyen csinálom és még én fizetek érte (utazási költség). Szerintük ez haszontalan, nincsen semmi értelme, hülyeség, gáz és akkor inkább helyette vagy nem kellene csinálnom semmit, vagy dolgoznom egy fizetett munkakörben. Nektek mi erről a véleményetek?2020. júl. 17. 16:59
21/29 anonim válasza:
Gyanítom így kereseted nincs. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a szüleid burkoltan ezzel azt akarják mondani, hogy jó lenne, ha te is hoznál valamennyit a konyhára, legalább annyit, hogy a saját kis kiadásaidat fedezze. Ezért jegyezték meg ezt is, mert gondolom az utazás költsége is őket terheli.
22/29 A kérdező kommentje:
Az utazás költségeit én fizetem, magyarul semmivel sem kerülök nekik többe emiatt.
2020. júl. 17. 21:16
23/29 anonim válasza:
Lehet, azt szeretnék, hogy kevesebbe kerülj.
24/29 anonim válasza:
Én tudok azonosulni veled kérdező, bár én pénzért dolgozom de az idő és energia amit belefektetek a munkámba messze felülmúlja a pénzt amit kapok érte. Engem is hülyének néz a környezetem, hogy nincs életem mellette. Siker nélkül semmi sem vagyok, hozzáteszem titokban reménykedem benne, hogy egy nap megtérül minden. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy nehogy kihasználjanak minket. Íratlan törvény a cégeknél, hogy a vezetőség a cég érdekeit nézze és ne a dolgozókét mégpedig minél több munka minél kevesebb pénzért (feltételezik a dolgozók érdeke az ellentéte). Ezt konkrétan elmondták egy cégnél.
25/29 anonim válasza:
Lehet hogy egy kis önállóságra akarnak kényszeríteni. Felkészíteni arra, hogy ha ők nem lesznek, akkor magadat kell ellátnod. Ezzel önmagában szerintem semmi baj nincs, viszont ha ezt úgy kommunikálják le hogy "hülyeség az önkéntes munka" ahelyett hogy "ebből később nem fogsz megélni, jó lenne ha megtapasztalnád milyen rendesen dolgozni, jó lenne ha körülnéznél a munkaerő piacon" az már kevésbé okés, ezzel nem értek egyet.
26/29 anonim válasza:
Szerintem nincs gond az önkéntes munkával, szép dolog önzetlenül segíteni és jó hatása van a személyiség fejlődésére.
De lehet a szüleid arra gondolnak, hogy az ő értékrendjuk szerint felnőttként egyetem mellett már nem ártana ha nem ők "pénzelnék" a kedvteleseidet (mert neked az önkénteskedes egyfajta hobbi), hanem elmennél rendesen dolgozni diakmunkara.
Ha olyan magas az ösztöndíjad, hogy minden költséged abból kijön, vagy diakmunkazol is esetleg, akkor nem szóltam.
27/29 A kérdező kommentje:
Soha nem szorgalmazták, hogy menjek el dolgozni és pénzt keressek. Igazából sem a szüleim anyagi helyzete, sem az én igényeim vagy szükségleteim nem indokolják ezt. Ők tartanak el, de "csupán" alap költségeim vannak (pl. víz, villany, kaja, év közben kollégium és bérlet) és ez azért nem egy egetrengetően nagy összeg. Korábban dolgoztam már diákmunkán, de most abszolút nem találtam semmit és igazából mindig csak pl. mezőgazdasági munkák vagy ilyen közmunkaszerű munkák szoktak lenni, amihez képest ez szerintem minden szempontból sokkal jobb is. Amíg ezt a lehetőséget meg nem találtam itthon voltam, már nem nagyon tudtam mit kezdeni magammal, szóval emiatt is örültem neki. Valamint tényleg nagyon szeretem, szívesen csinálom és szerintem sokat tanulok is belőle.
2020. júl. 17. 23:15
28/29 anonim válasza:
De ne nekünk magyarázkodj. Tőlünk kérdezted, hogy mit szólnánk, mert a szüleid ezt és azt teszik. Mi erre megpróbáltuk kitalálni, mi lehet az oka.
Annyira nem értem, mire jó, amikor a Kérdezők elkezdenek minket győzködni. A szüleiddel beszéld meg, miért nem örülnek.
29/29 anonim válasza:
Kezdésnek jó, de ne vigye túlzásba, mert ha ingyen dolgozik abból nem lehet megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!