A családom szerint időpazarlás hogy önkénteskedek, mert engem csak kihasználnak az emberek. Igazuk van?
mert nincs belőle profit. (látható)
De igazából szerintem csöppet sem baj. Megtanulsz bánni a gyerekekkel, látod, hogy más családok hogy élnek.
És a szociális érzékenységed is nő, ami valljuk be, manapság kiveszőben van.
Valószínű, hogy ők még nem tapasztalták meg, hogy milyen jó másokon segíteni. Nem kell rájuk neheztelni emiatt. Ha neked van időd, energiád és szívesen végzel önkéntes tevékenységet, akkor csináld! Ne hagyd, hogy lebeszéljenek erről!
Az önkéntes munka értékesebb emberré tesz, és sokat tanulhatsz belőle.
Ez sok mindentől függ.
Ha a szabadidődben csinálod, akkor rendben, de ha az otthoni tennivalók és esetleg munka helyett, akkor azért jobb lenne átgondolni az arányokat.
Arra is figyelj, hogy a családok tényleg segítségnek tekintsenek és ne rabszolgának (vannak akik átesnek a ló túloldalára).
Fontos az is, hogy a családod, barátaid véleményét is hallgasd meg, mert néha a kívülállók jobban látják a dolgokat, mint te, aki nyakig benne vagy.
Én is vigyáztam így gyerekekre és az egyik család egy idő után teljesen rámtelepedett, én ebből nem sokat vettem észre, szívesen csináltam, de az egyik barátnőm szólt, hogy kicsit gondoljam már át, hogy mit csinálok. Akkor már majdnem minden nap én vigyáztam a két kislányra, sőt volt, hogy a gyógyszerüket is én váltottam ki (saját pénzből, amit később nem tudtak ill. nem akartak megadni). Amikor egyszer azt mondtam, hogy nem tudok menni, mert másnak segítek, először jöttek azzal, hogy pedig úgy sírnak utánam, majd végül megharagudtak és közölték, hogy többet látni sem akarnak.
Úgy látom, te sokkal jobb elmeállapotban vagy, mint a családod. A képesség az önzetlen segítésre nagyon jó dolog.
Ráadásul a nemes tettek erősítik a jellemet és önbizalmat adnak. Csináld
Külön élek a szüleimtől, férjnél vagyok.
Dolgozok is mellette, senki nem tart el.
Akkor ennyi. Dolgozó, külön élő felelős felnőtt vagy.
A családod véleményét meg vagy figyelembe veszed, vagy nem. De mindenképp dönts a saját belátásod szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!