Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom szerint időpazarlás...

A családom szerint időpazarlás hogy önkénteskedek, mert engem csak kihasználnak az emberek. Igazuk van?

Figyelt kérdés
Főleg kisgyerekes családoknak segítek gyerekvigyázással, néha takarítással. Miért baj ez?
2013. máj. 7. 09:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Hozzám is jöhetsz akkor takaritani
2013. máj. 7. 10:27
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Szép dolog a segítség, de a legtöbben csak ki fognak használni. Lásd 6-os példája. Mindenképp állíts fel szabályokat és tudják, hogy nem a főnökeid.
2013. máj. 7. 10:31
 13/20 A kérdező kommentje:

A védőnővel vagyok kapcsolatban, a családok nem tudnak rólam semmit. Nem hívnak és ugrok, hanem jelzik a védőnőnek hogy kéne segítség, ő meg szól nekem. Nyilván nem első alkalommal bízzák rám a gyerekeket.

Főleg olyan családokról van szó, ahol anyuka egyedül neveli a gyerekeket.

2013. máj. 7. 10:43
 14/20 anonim ***** válasza:
11%
Neki meg tejelneknutanad
2013. máj. 7. 10:47
 15/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, egyáltalán nincs igaza a családodnak, teljesen rendben lévő dolog az önkéntesség.
2013. máj. 7. 11:18
 16/20 anonim ***** válasza:
83%
Az önkéntesség márpedig hasznos lehet, már csak a kapcsolatépítés miatt is, ha elég ügyes vagy. Csak vigyázz, hogy ki ne használjanak. Bár én szívesebben mennék inkább állatokkal foglalkozni, de mindenkinek más jön be.
2013. máj. 7. 11:34
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha szereted csinálni, nem tudnak kihasználni, hiszen szereted :)

Az önkéntes munka lényeg szerintem nem az, hogy olyan nagy látszatja legyen, hanem az, hogy közben jól érezd magad, és tudd, hogy valakinek örömöt szereztél.

2013. máj. 7. 13:06
 18/20 acelsziv ***** válasza:

Érdekes, hogy azokat, akik azt merik állítani, hogy az önzetlen segítség jó dolog, többnyire lepontozzák...

Jól mutatja a mai átlagember szemléletét ez a "rohadjon meg mindenki, senkinek nem segítek" stílus.

2013. máj. 7. 13:43
 19/20 anonim ***** válasza:
Az önkéntességnek nyugaton nagy hagyománya van és jó dolog.
2013. máj. 7. 16:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Nincs igazuk.

Egyrészt te döntöd el, hogy kire mennyi időt "pazarolsz", másrészt te döntöd el, hogy hogyan élsz és mi az életedben a fontos. Nyílván ők akarnának (ki)használni, és azért megy a hiszti, mert nem az ő sejhajukat vixolod fényesre, hanem másokkal törődsz. Ignoráld a családodat!

2013. máj. 7. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!