A családom szerint időpazarlás hogy önkénteskedek, mert engem csak kihasználnak az emberek. Igazuk van?
A védőnővel vagyok kapcsolatban, a családok nem tudnak rólam semmit. Nem hívnak és ugrok, hanem jelzik a védőnőnek hogy kéne segítség, ő meg szól nekem. Nyilván nem első alkalommal bízzák rám a gyerekeket.
Főleg olyan családokról van szó, ahol anyuka egyedül neveli a gyerekeket.
Ha szereted csinálni, nem tudnak kihasználni, hiszen szereted :)
Az önkéntes munka lényeg szerintem nem az, hogy olyan nagy látszatja legyen, hanem az, hogy közben jól érezd magad, és tudd, hogy valakinek örömöt szereztél.
Érdekes, hogy azokat, akik azt merik állítani, hogy az önzetlen segítség jó dolog, többnyire lepontozzák...
Jól mutatja a mai átlagember szemléletét ez a "rohadjon meg mindenki, senkinek nem segítek" stílus.
Nincs igazuk.
Egyrészt te döntöd el, hogy kire mennyi időt "pazarolsz", másrészt te döntöd el, hogy hogyan élsz és mi az életedben a fontos. Nyílván ők akarnának (ki)használni, és azért megy a hiszti, mert nem az ő sejhajukat vixolod fényesre, hanem másokkal törődsz. Ignoráld a családodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!