Titeket zavarna, ha a gyereketek önkéntesként dolgozna?
Micsoda butaság, hogy kihasználás....!
Sokszor többet ér a lelki "kereset", mint a pénzbeli!
Valószínűleg nincs rászorulva a kérdező (vagy a családja) a pénzbeli keresetre. Egyébként meg egy csomó ember van, aki akár egy évre is elmegy önkénteskedni külföldre...
#3: uramisten! Ekkora ostobaságot! :-DDDD
Hogy valaki ettől igénytelen lesz...
Na jó, mára már nem kell több röhögés.
Hány éves vagy? Otthon laksz még? Ez fontos információ lenne a családod gondolkodásának megértéséhez.
Én a te helyedben elmennék dolgozni, és a keresetem egy jó részével támogatnám azokat, akik rászorulnak. (Lehetnek ugyanúgy iskolás gyerekek, lehetne nekik korrepetálót fogadni.) Ha valós, hasznos tudásod van, akkor úgy is több pénzt fogsz keresni, mint amennyibe az kerülne akit "felbérelsz" hogy csinálja azt amit leírtál a kérdésben. Így akkor tulajdonképpen több embernek is tudsz segíteni, mert még munkát is tudsz adni valaki(k)nek. A kérdés hogy értesz-e valami olyanhoz amit jól megfizetnek.
Ha így nem kerül veszélybe a megélhetésed, akkor miért ne? A kihasználásról: gyerekeket korrepetálsz, ez nagyon jó. De ha olyasmit kérnek, ami a szülő dolga, pl. hogy fuvarozd el valahova, stb. saját költségen, azt ne hagyd!
Mert korrepetitor vagy, nem pedig szülő/dajka.
14/: a pénzbeli támogatás sok esetben haszontalan!
MErt a szülő elissza/elbagózza, vagy ha civil szervezetnek adja a támogatást, ott meg a főnök mercijére + légkondis irodájára megy el a pénz, nem ér el a valódi célszemélyekhez.
Én is sokat önkénteskedtem régebben, bár, megmondom őszintén, mindig volt egy kis "önző" vetülete is a dolognak: olyasmit csináltam, amit nagyon szerettem (színházban dolgoztam, vagy ilyesmi).
Ha te is azért (is) csinálod ezt, mert szereted, akkor szerintem ez nagyon jó dolog. Segítesz másoknak, és te is jól érzed magad. Persze, ha megteheted, és nem arról van szó, hogy sokkal fontosabb lenne rendes keresetet elérned munkával, mert pl. a család rászorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!