Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a gyereket...

Titeket zavarna, ha a gyereketek önkéntesként dolgozna?

Figyelt kérdés
Gyerekeket korrepetálok egy egyesületnél önkéntesként. Elsősorban rászoruló vagy hátrányosabb körülmények között élő gyerekeknek segítünk, akiknek szükségük van egy kis nyári felzárkóztatásra, pláne a digitális oktatás után. Én ezt tök szívesen csinálom, mert az én szemeben ez egy nagyon jó, pozitív kezdeményezés és élvezem is. Úgy érzem én is tanulok belőle, emberek között vagyok, valami hasznossal elfogalom magam a nyáron, a gyerekek is tök aranyosak, a többi segítő is rendes, tehát nekem tetszik. Viszont az egész család hülyének néz emiatt, mert ingyen csinálom és még én fizetek érte (utazási költség). Szerintük ez haszontalan, nincsen semmi értelme, hülyeség, gáz és akkor inkább helyette vagy nem kellene csinálnom semmit, vagy dolgoznom egy fizetett munkakörben. Nektek mi erről a véleményetek?
2020. júl. 17. 16:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Én büszke lennék rá, ha önkéntesként dolgozna a gyerekem. Én is szoktam és még soha nem fordult meg a fejemben, hogy kihasználnak.
2020. júl. 17. 17:46
 12/29 anonim ***** válasza:
94%

Micsoda butaság, hogy kihasználás....!

Sokszor többet ér a lelki "kereset", mint a pénzbeli!

Valószínűleg nincs rászorulva a kérdező (vagy a családja) a pénzbeli keresetre. Egyébként meg egy csomó ember van, aki akár egy évre is elmegy önkénteskedni külföldre...

2020. júl. 17. 18:02
 13/29 anonim ***** válasza:
45%

#3: uramisten! Ekkora ostobaságot! :-DDDD

Hogy valaki ettől igénytelen lesz...

Na jó, mára már nem kell több röhögés.

2020. júl. 17. 18:03
 14/29 anonim ***** válasza:
63%

Hány éves vagy? Otthon laksz még? Ez fontos információ lenne a családod gondolkodásának megértéséhez.

Én a te helyedben elmennék dolgozni, és a keresetem egy jó részével támogatnám azokat, akik rászorulnak. (Lehetnek ugyanúgy iskolás gyerekek, lehetne nekik korrepetálót fogadni.) Ha valós, hasznos tudásod van, akkor úgy is több pénzt fogsz keresni, mint amennyibe az kerülne akit "felbérelsz" hogy csinálja azt amit leírtál a kérdésben. Így akkor tulajdonképpen több embernek is tudsz segíteni, mert még munkát is tudsz adni valaki(k)nek. A kérdés hogy értesz-e valami olyanhoz amit jól megfizetnek.

2020. júl. 17. 18:22
 15/29 anonim ***** válasza:
74%

Ha így nem kerül veszélybe a megélhetésed, akkor miért ne? A kihasználásról: gyerekeket korrepetálsz, ez nagyon jó. De ha olyasmit kérnek, ami a szülő dolga, pl. hogy fuvarozd el valahova, stb. saját költségen, azt ne hagyd!

Mert korrepetitor vagy, nem pedig szülő/dajka.

2020. júl. 17. 18:23
 16/29 anonim ***** válasza:
74%
Én nagyon sokat dolgoztam önkéntesként. Nincs ezzel semmi baj. Sajnos Magyarországon nem nagyon van kultúrája, de itt az idő, hogy kialakuljon.
2020. júl. 17. 18:24
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

14/: a pénzbeli támogatás sok esetben haszontalan!

MErt a szülő elissza/elbagózza, vagy ha civil szervezetnek adja a támogatást, ott meg a főnök mercijére + légkondis irodájára megy el a pénz, nem ér el a valódi célszemélyekhez.

2020. júl. 17. 18:31
 18/29 anonim ***** válasza:

Én is sokat önkénteskedtem régebben, bár, megmondom őszintén, mindig volt egy kis "önző" vetülete is a dolognak: olyasmit csináltam, amit nagyon szerettem (színházban dolgoztam, vagy ilyesmi).

Ha te is azért (is) csinálod ezt, mert szereted, akkor szerintem ez nagyon jó dolog. Segítesz másoknak, és te is jól érzed magad. Persze, ha megteheted, és nem arról van szó, hogy sokkal fontosabb lenne rendes keresetet elérned munkával, mert pl. a család rászorul.

2020. júl. 17. 18:36
 19/29 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok olyan helyzetben, hogy anyagi támogatást tudjak nyújtani, így erre lehetőségem nincs is. Tárgyi adományokat (már nem használt, de még jó állapotú pl. ruha, játék, könyv, ágynemű és hasonlók) szoktam adni és személyesen segítek, ha van rá lehetőségem. Én a magam részéről ezt szeretem a legjobban, mert azt érzem, hogy ezzel tényleg aktívan tudok segíteni, ténylegesen teszek valamit. Ennek magamon is érzem a pozitív hatását és bízom benne, hogy ez kölcsönös és ténylegesen segítünk.
2020. júl. 17. 18:38
 20/29 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok, egyetemista, otthon élek.
2020. júl. 17. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!